בעיות נפשיות אחרי פרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות נפשיות אחרי פרידה
    נועה
    04/04/2015

אני בת 22, היינו יחד שנתיים. לא היה טוב- כל הזמן היינו רבים ובאמת לא התאמנו בשום מישור, אבל נשארנו יחד כי זו הייתי זוגיות רצינית ראשונה בשביל שנינו ולא ידעתי איך זה צריך לעבוד. הוא נפרד ממני אין ספור פעמים אבל אני לא שחררתי, תמיד רציתי לתקן והאמנתי במשפט שהוא היה תמיד אומר לי בהתחלה: אין זוג מתאים יש זוג מותאם. היו ניסיונות גם לתקן מצידו אבל הוא פשוט התייאש ועזב.
    אני מקבלת את זה שלא כולם חייבים לרצות אותי או לאהוב אותי, אני יודעת שאני קשה וזה בסדר להפרד. אבל הוא פשוט ברח, אמר לי שזה לא יעבוד בינינו ויצא מהדלת, לא נתן לי להגיב. הריבים האחרונים היו כל כך מכוערים, הרגשתי שהוא רומס לי את הנפש. אני נפתחתי בפניו כמו שלא נפתחתי לאף אחד בעולם והוא אמר לי שאני בן אדם שפל ורע, שהוא לא רוצה את האהבה שלי אליו, שאף אחד בעולם לא אוהב אותי ושלא תהיה לי זוגיות אף פעם. את כל זה הוא אמר בחיוך ובנועם האופיינים שלו, לא יכלתי אפילו לכעוס עליו.
    עברה חצי שנה והכאב לא עובר לי. מעט התמימות שהייתה לי נעלמה ואני פשוט לא מאמינה יותר בשום אדם. אני מרגישה את כל שליליות העולם הזה בצורה כל כך חדה וחיה ורוב האנשים סביבי פשוט לא מבינים אותי, הם אומרים שאני מרירה מדי לגילי. אין לי כסף לטיפול פסיכולוגי, אבל אני מרגישה שהשפיות פשוט חומקת ממני.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות נפשיות אחרי פרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד נקודה חשובה

נועה
    04/04/2015

הלכתי לפסיכולוגית במימון חלקי דרך הקופה,אבל אחרי מספר טיפולים היא אמרה שהיא לא יכולה לטפל בי יותר והמליצה לי על טיפול שיתאים לי (dbt משהו), שהוא לא דרך הקופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    04/04/2015

עדן שלום,

זה בוודאי כואב כל החוויה של פרידה מחבר, מערכת יחסים עם טלטלות רגשיות, שמוסיפה על הטלטלות הרגשיות שקיימות.

לאחר מכן אני יכולה לתאר את החוויה מול המטפלת שהיא ציינה שאינה יכולה להמשיך ויתכן וזו חוויה נוספת של נטישה.

אני מאמינה שהמטפלת זיהתה שיהיה הרבה יותר נכון עבורך סוג מסוים של טיפול (אכן קיים טיפול כזה כפי שאת מציינת כאן, DBT).

את יכולה לקרוא עליו באינטרנט. זהו טיפול שמיועד לכל מיני אנשים עם התמודדויות והמטרה שלו היא להשיג שליטה בכל מיני דפוסים שיש לאדם (כעסים, ועוד הרבה.. ו"לעלות" מדרגה יחד עם המטפל בכל פעם עפ"י מטרות הטיפול)..

קשה לאבחן דרך הפורום ואם המטפלת המליצה על טיפול כזה, כנראה היא יודעת מהי המלצתה מהיכרותה עמך וכדאי באמת ללכת לטיפול שיכול להטיב אתך ולקדם אותך.

המטרה בטיפול היא לעבוד בדיוק במקומות האילו שחלק מהם את מעלה.
    התמודדות עם החוויות שמלוות אותך חצי שנה אחרי, מה קרה בזוגיות, החוויה של "השחרה" של המציאות (שהיא לרוב "גם וגם") את מציינת "אני קשה", איך לעזור לך להבין ולטפל ולשנות דפוסים פחות בונים ותורמים לך ביחסים עם אנשים (ואני מאמינה- עם עצמך).

מה שחשוב, שאת מודעת ואת מוכנה לקבל טיפול, לא כל אדם מגיע למקום כזה וזה מאד ראוי להערכה.

ואכן כדאי להתחיל ולא להיות לבד עם תחושות המרירות, הכעס והכאב.

ספציפית לגבי טיפולים של DBT הייתי מציעה לך לבדוק:

האם יש במרפאות האזוריות לבריאות הנפש (אשר פתוחות לקהל הרחב והטיפול בו ללא עלות) טיפול מסוג זה

האם בכ"ז יש מטפלת שיש לה התמחות ב DBT בקופ"ח.

הייתי מנסה לשתף את משפתחך. את הורייך. שאת עוברת תקופה לא פשוטה (זו לא בושה) ואת רוצה לטפל בדברים על מנת להטיב עם עצמך להמשך הדרך בתחומים שונים ולבחון האם יש להם האפשרות להשתתף אתך בעלות הטיפול (במקרה של טיפול פרטי (יש בנמצא מטפלים רבים בשיטה זו) או אף להשתתף חלקית בטיפול).

אני מאחלת לך הרבה הצלחה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו