מה זאת אהבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה זאת אהבה
    מיה
    05/04/2015

היי לכולם, אני בת 22, יש לי עבר של אנורקסיה לאו דווקא זה קשור אבל בכל זאת אומרת. היו לי כמה מערכות יחסים, אני בחורה נאה, מתחילים איתי הרבה גברים ועל פניו הכול בסדר. הבעיה הגדולה בחיי היא שאני לא יודעת מה זאת אהבה. אני לא חושבת שאי פעם אהבתי ויתרה מכך אני לא מצליחה לאהוב. אני מתוסכלת בטירוף. אני יוצאת עם גברים מנסה למשוך קשרים לאורך זמן ולתת להם צ'אנס ולא להיפרד כי אני מנסה להאמין שאצליח לאהוב אם רק אתן לזה עוד קצת זמן ואני פשוט לא מצליחה. אני מרגישה כמו חייזר. שמעתם ? שמעתם על בחורה שלא מצליחה לאהוב? לא יודעת לאהוב? ולא יודעת מה זאת אהבה? כל נשיקה שהייתה לי עם מישהו גם עם מישהו שיצאתי איתו שנתיים וגם עם מישהו שיצאתי איתו חצי שנה לא התרגשתי, זה היה כ"כ טכני מבחינתי, סטטי, לא עם רגש. גברים תמיד רצו אותי אבל אני בסופו של דבר בחרתי ללכת כי כלום לא מילא את הלב שלי. אני יושבת בחדרי מול המחשב נייד, לבד ודמעות מתחילות לזלוג מעיניי. איך ייתכן שאני לא מצליחה לאהוב? זה נוגד את טבע האנושות...כולם אוהבים..ותמיד ככשאלתי איך מרגישים שאוהבים אמרו לו שפשוט מרגישים ושיש פרפרים אבל לי זה מעולם לא קרה.... מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זאת אהבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי אפשרויות

עדי בדיחי
    05/04/2015

שלום לך מיה,

נשמע אכן מתסכל ולא פשוט. נשמע שאת דואגת לא רק מהעובדה שטרם פגשת אהבה בחייך, אלא מכך שאינך יודעת מהי התחושה, מתי לזהות, איך להביא את עצמך לנסות "להרגיש".

כנראה שלא סתם הזכרת את היותך מתמודדת בעבר עם אנורקסיה, שהיא מצב נפשי ורגשי לא קל. לצאת ממצבים כאלו דורש הרבה כוחות, משאבים, מודעות עצמית ותמיכה סביבך.

יתכן ומה שאת מתארת הוא באמת "עינין של זמן", וזה יגיע כשזה יגיע, ואת תדעי כשזה זה- כמו שאומרים לך בסביבה. ויתכן ומדובר במשהו עמוק יותר, שצריך לברר אותו- מהו מקור העינין. האם הדבר קשור לדפוסים אשר גדלת עליהם- של היקשרות, קירבה, אהבה עצמית, אהבה לאחר, שיתוף, הזדהות עם האחר ועוד- כל מיני מרכיבים הקשורים ל"אחר". אולי דווקא מצבים קונפליקטואליים בעבר, הקשורים ליחסי אהבה- לא חובה עם בן זוג דווקא. אולי "טראומות" (לכולנו יש את החוויות הקשות יותר, לא פעם הן גם יכולות להביא למצבים שאנחנו נמנעים מקירבה, כי חווינו משהו והנפש מגנה על עצמה). יכולות להיות הרבה סיבות ומקורות.

אני לא בטוחה שצריך "לפתוח" ולנסות להבין דווקא עכשיו. ניתן לחכות קצת ולבדוק מה קורה בקשרים האחרים. מצד שני, אם הדבר מאוד מאוד מציק לך- ניתן לגשת לטיפול ולנסות לברר יחד עם איש מקצוע ורק בהדרכתו- מה מקור העינין-אם בכלל יש כזה. אני לא ממהרת להמליץ לך על זה, כי לפעמים כש"חופרים" ופותחים- גם שם יש התמודדות, ולפעמים הזמן באמת עושה את שלו ומצליחים להיקשר ולאהוב, ומשהו נפתח שם. בגלל שציינת את עברך, אני מניחה שהיו גורמי תמיכה בהם פגשת, ואולי ניתן אפילו לפנות למטפלת שאת כבר מכירה.

לסיכום, אם החלטת להמשיך עם זה הלאה ליעוץ- כדאי לפנות למטפלת עם ניסיון גם בתחום הפרעות אכילה, מטפלת פרטנית. יש טיפולים מסובסדים דרך קופות החולים, הביטוחים המשלימים ודרך שירותים חברתיים בעיריה. כולם מומלצים.

בברכת חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!!

מיה
    06/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו