ייעוץ מקצועי לזוגיות במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייעוץ מקצועי לזוגיות במשבר
    אלי
    09/04/2015

שלום,
    מזה 3 חודשים אני יוצא עם מישהי והעניינים מתקדמים מהר יחסית. אנחנו נפגשים הרבה. כרגע גרים בנפרד – היא בשכירות ואני עם ההורים.
    אני בשנות ה20 המאוחרות שלי, ללא ניסיון אמיתי במערכות יחסים (היא בת הזוג הראשונה שלי). עובד, לומד, עוזר למשפחה ומנהל זוגיות – כל זה במקביל. לכן אני עייף ומותש נפשית.
    לבת הזוג שלי אופי בעייתי- היא נלחצת בקלות מכל דבר, נוטה לכעוס ולהוציא את זה על הסובבים, ההתנהגות שלה לא פרופורציונאלית. יש לה התנהגויות שלא עולה בקנה אחד עם ההתנהגות שלי: אני רגוע, עדין, שליו, שקט מופנם ורציונאלי. היא מדברת הרבה, חוזרת על אותו דבר כמה פעמים ברצף, מוחצנת ואימפולסיבית. כל הזמן רוצה לדעת הכל. חושבת שזוגיות זה כמו נישואים וחייבים לשתף הכל (גם ענייני כספים של הצד השני). לא סובל את זה...
    אנחנו רבים המון... פעמיים כבר הגענו לפיצוץ (בעיקר מצידה, ששוברת בקלות את הכלים) ופרידה לכמה ימים. במקביל יש לנו ימים שכ"כ כיף לנו ביחד – צוחקים, מתחבקים, נהנים...

החיים התאכזרו אליה, פגעו בה כ"כ הרבה, כבר שנים שהיא גרה לבד וחיה במחסור והיא לא בקשר עם המשפחה שלה. אין לה אף אחד בחייה.
    היא בשבתות ובחגים לבד והיא מאוד רגישה. וגם רכושנית. לפעמים מפריע לה שאני עם המשפחה ולא איתה, היא כל הזמן רוצה להיות ביחד וכשאני מסביר לה למה זה לא אפשרי/טוב עבורנו היא כועסת, נעלבת ונפגעת. מתחילת הקשר היא רצה מהר מידי, כל הזמן, וכשאני מאט את הקצב מגיעים לאותה תוצאה כנ"ל. היא בתפיסה שהיא בעדיפות עליונה וכל השאר אחר כך.
    היא גם לא רוצה לגור בעיר שלי – כדי שלא 'אושפע' מהמשפחה שלי.
    מצד אחד אני צודק, מצד שני אני מבין אותה: היא לבד כל הזמן ורוצה אותי לידה.
    היא מבטיחה כל הזמן להשתנות ויש שיפור קל (מאוד), אבל אני חושש שלאורך זמן היא לא תוכל להתמיד בזה...
    כואב לי להשאיר אותה לבד, אבל אני רוצה גם לפעמים את הספייס שלי. הרבה פעמים שהיא מתקשרת אני מסנן וחוזר אליה מאוחר יותר עם תירוץ. אני בין הפטיש לסדן.
    אני חושב שאני אוהב אותה (היא אוהבת אותי מאוד ברמה שלא תתואר),יש לה לב טהור והיא אדם טוב באמת, היא מאוד אכפתית וחמה. אני נמשך אליה פיזית בטירוף. אם מסתכל קדימה אז נראה לי שהיא תהיה אמא מצוינת לילדים שלי. במקביל, אני גם מרחם עליה. כל הזמן חושב מה יקרה אם ניפרד – מה היא תעשה בשבתות וחגים, מי יעזור לה ויתמוך בה. יש לה כ"כ הרבה בעיות בחיים (בחודש האחרון היא לא עובדת ואין לה מאיפה לשלם חשבונות) ורק זוג כתפיים צנומות שמתמודדות עם הכל. כואב לי ויורדות לי דמעות (גבריות, כמובן) רק מלחשוב על זה. קשה לי לשבור לה את הלב 'ולהתאכזר' אליה כמו שעד עכשיו עשו לה. הלב הרחום שלי לא מאפשר לי לעשות את זה אבל לא רוצה להיות בזוגיות בה אני אסבול בעתיד.
    בחודש האחרון אני אומר לעצמי כל הזמן: תן עוד צ'אנס, אולי היא תשתנה, אל תשאיר אותה לבד, חכה עד שהיא תעמוד על הרגליים...
    האם להמשיך בקשר? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומלץ טיפול פרטני

טלי צרקינסקי
    09/04/2015

אלי שלום,

אתה אדם עם חמלה, לב טוב ומאד אכפתי ומסוגל לראות את הטוב אצל האחר. זה מורגש מאד ממה שאתה מעלה כאן.

אני מאמינה מאד שההתנהגויות שאתה מתאר לגבי חברתך הן שילוב של חוויות לא פשוטות מהעבר, מבדידות, מקשיים והן מדפוסי אישיות אשר גורמות לה לתלות, היאחזות, קנאה, אי נתינת ספייס וקושי לראות שהצד השני של הזוגיות (=אתה) זקוק לעתים לספייס הזה על מנת לקיים את הקשר ולא רק לשם כך, אלא על מנת לחיות.

בזוגיות טובה, חשובה התקיימות המרחב הזוגי, אך גם המרחב של כל צד...

נראה שלבת זוגתך יש פגיעה במקום הזה והיא מפרשת את הרצון הזה שלך כמו לשים אותה במקום של בדידות (=מה שלא נכון מבחינתך). גם היעדר יצירת קשרים עלול (אינני יכולה לקבוע זאת מייעוץ בפורום) לבוא ממקום תובעני, מ"פצע" "פגיעה" וכו'.. אך לא ממקום בונה ואפקטיבי.

תחושתי שאתה לוקח על עצמך המון אשמה בקשר הזה. ואת אחראי לכל מה שיהיה אתה ולגורלה, דבר שאין לך שליטה עליו.

ראשית, אין לי ספק שיש בה גם דברים טובים.

נגעת בנקודה שאתה בספק אם היא תשתנה והיא מבטיחה זאת ..

המפתח לשינוי אצל חברתך הוא טיפול פרטני.

ללא טיפול אשר באמת "יגע" בכל המקומות האילו ויעזור לה בהתמודדות טובה יותר עם תסכולים, יצירת מרחב, יצירת קשרים, העלאת הביטחון העצמי ועוד.. המצב יישאר ככה. אני לא חושבת שמישהו שהולך לטיפול הוא "אשם" נהפוך הוא. מי שהולך הוא אדם שמודע לעצמו ומוכן לעשות תהליכי שינוי על מנת שיהיו לו חיים טובים, עשירים, בונים יותר... אחרת מה האלטרנטיבה?

בנקודה הזאת, אם אתה רוצה באמת לתת סיכוי נוסף לקשר, הייתי פותחת את הנושא לפניה, ללא שיפוטיות, אך כמתנה יפה שהיא יכולה להעניק לעצמה.

מאד מאד קשה לעשות תהליכי שינוי משמעותיים ללא עזרה מקצועית.

באשר לתשלום. גם כאן יש אופציות.

1. ביטוח בקופ"ח במסגרת המשלים (תלוי בקופ"ח כל ביטוח מעל לרגיל) יש סבסוד גדול מאד ויש מטפלים טובים מאד).

2. מרפאה קהילתית לבריאות הנפש פתוחה לקהל הרחב וללא עלות. אך תיתכן שם המתנה.

3. יש קליניקות - מרכזים טיפולים כדאי לבדוק באינטרנט גם עם עלות מסובסדת.

אופציה נוספת, אם אתם מעוניינים, היא טיפול זוגי. יש יתרונות לכאן ולכאן.

לעתים בטיפול זוגי יש מטפלים שגם נפגשים בשלב מסוים כחלק מהטיפול פרטנית עם כל צד.

יש אפשרות פרטי או בלשכה לשירותים חברתיים באזור מגוריך או מגוריה - טיפול מסובסד ע"י המקום ומטפלים שם מטפלים זוגיים ומשפחתיים מוסמכים.

אך לא הייתי משאירה זאת ללא מעבר של תהליך כזה אם אתם רוצים להמשיך יחד..

מאחלת לך הרבה הצלחה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו