מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות בעייתית.גילה12/04/2015
שלום רב,
בתי מעל גיל 20, יש לה חבר כבר תקופה, המון מריבות, שניהם רגישים, חרדתיים ונוטים להתפרצויות. לבתי מערכת יחסים קשה עם אביה. לפני כחצי שנה ייעצתי לה ללכת עם החבר להכוונה.. לצערי המטפלת הבריחה אותה כבר בפעם הראשונה ויצרה אצלה תחושה שהיא הרעה והוא הטוב. לדבריה הוא קנאי ורכושני. היא אוהבת לבלות עם חברות וידידים.כיום אין לה נכונות ללכת עמו לטיפול ולדעתה אינם מתאימים.אך הוא לא מרפה ואז היא נשברת וחוזרת אליו. היא חוששת שאם תינשא לו, הכל יחמיר והיא תבוא הביתה עם תינוק אפילו .ואני באמת חוששת מתסריט כזה שבסוף יתגשם וגם הילד שלה יגדל בבית הזה עם בעלי שהוא איש קשה ועצבני. צר לי שהיא אפילו חושבת שכך זה יכול להיות והיא אפילו כועסת עלי כשאני אומרת לה שזה לא מה שאני רוצה בשבילה ובשביל ילדיה.היא אומרת שבגלל אבא שלה לא יהיה לה לאן לחזור ולא מבינה שעצם המחשבה הזאת זאת הבעיה. שהיא צריכה לטפל בעצמה קודם כדי שלא תראה בחיים ברירת מחדל. אלא אפשרות למשהו טוב יותר. מה ניתן לעשות? איך אפשר לשכנע אותה ללכת לטיפול? היא לומדת ועובדת וקשה לה.היא אומרת שהיא עייפה והיא כל כך צעירה ולא ציינתי שהיא אינטלגנטית ויפה מאוד.
אשמח להכוונה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה על כמה נקודות שהעלית
עדי בדיחי12/04/2015שלום גילה,
דאגותייך כאמא מובנות ולגיטימיות. בוודאי אינך רוצה לראות את ביתך בתוך מערכת יחסים מורכבת או לחילופין משחזרת דפוסים שגדלה עליהם- שימי לב האם יש נקודות משותפות בין בן הזוג לבין האבא. לפעמים זה מה שאנחנו עושים, משחזרים את העבר, כי זה מה שאנחנו מכירים. ע"י ההצעה לטיפול את מנסה להקנות לה משהו אחר, חדש, מיטיב- אך היא לא מעוניינת לפי איך שזה נראה כעת.
אני לא חושבת שכדאי להתערב מעבר למה שכבר התערבת. הבעת את דעתך, ולא פעם אחת.. את מעבירה מסר שהיא ובריאותה ושמחתה חשובות לך וזה מספיק בהחלט. היא מודעת למה שהקשר הזה עושה לה, רק חשוב מדי פעם להזכיר לה למה זה כ"כ חשוב לקבל החלטות ולבחור מתוך מקום מושכל ולא רק ללכת על פי אימפולסיביות של הרגע, או רגשות שאין בצידם היגיון (=לא הגיוני שאנשא למישהו שתוך כמה שנים כנראה אתגרש ממנו ואהיה עם ילד, ואותו ילד יקבל חיים שהם גם מורכבים ולא פשוטים). חשוב מדי פעם להזכיר לה עד כמה האחריות היא למעשה ר-ק בידיים שלה. אף אחד לא מכריח אותה להיות בקשר הזה, היא לא "תינוק שנשבה", ולא "בת יענה". היא יודעת בוודאות עם מי היא יוצאת- וזאת נקודה חשובה שיש לזכור אותה, ולהזכיר לה. מעבר לזה, להיותך אוזן קשבת ולהיותך "משקפת" אך לא מתערבת (יש הבדל)- אני לא חושבת שאת יכולה לעשות. הילדה גדולה וההחלטות אצלה.
טיפול אמנם מעייף אף הוא, אבל יש לציין שמטפלת אחת ש"הבריחה" אותה, לא בהכרח יעיד שגם למטפל אחר לא תתחבר. יש פעמים שאנחנו לא מתחברים לטיפול ויש פעמים שכן. יש גם סוגי טיפול שונים.. ניסיון אחד לא יעיד על משנהו. אם ננסה להקביל את זה לכל בעיה אחרת שיש לנו בחיים- אנשים שרוצים לצאת ממצבים ולסייע לעצמם, ימצאו אנרגיות וזמן ומשאבים.. ינסו עוד משהו ועוד משהו עד שירגישו הקלה. זה על אותו בסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לעדי.
גילה13/04/2015עדי היקרה,
אני מודה לך על תשובתך שאכן קולעת למצב. אכן יש דמיון בין החבר לאבא של בתי.
לצערי. רציתי לשאול אם יש איזה טיפול אחר שלדעתך יכול לעזור לבת שנרתעת מטיפול פסיכולוגי?
שוב, מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לעדי. - תגובה
עדי בדיחי14/04/2015הי גילה.
אני לא מאוד מכירה משהו אחר שיכול לעזור. אבל לפעמים גם משהו שהוא "ליד"
כמו אימון אישי, או סדנת מודעות ודברים בנוסח הזה, פותחים משהו ומשם אפשר לגשת לטיפול בצורה פחות "חוששת".
יש טיפולים (פסיכולוגיים) דרך קופות החולים, שהם מסובסדים ונחשבים למאוד מומלצים. אולי אם היא תלך דרך קופת החולים היא תחוש פחות נרתעת..?
מידת רצונה לעזור לעצמה בהחלט חשובה כאן, ויש להסביר לה בדרכים נינוחות ונעימות - שהיא זקוקה כעת לליווי של איש מקצוע, שיוכל להאיר לה את הנקודות ולסייע לה לקבל החלטות מושכלות. כלומר להסביר לה שזהו תהליך חיובי וטוב, ויש מטפלים שהיא תוכל מאוד להתחבר עליהם, והפרט ממש לא מייצג את הכלל. העובדה שהיא פגשה מטפלת אחת שלא התאימה לה, לא אומר שכך הלאה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)