התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    מיכל
    15/04/2015

אני גרושה כ-3 שנים, נמצאת בקשר כ-8 חודשים עם גבר גרוש,
    כמו בכל מערכת יש אהבה ומשיכה ויש המון דברים טובים ויש גם לא מעט אתגרים
    לפני מספר ימים הוא דיבר על כך שהוא לא רוצה להרגיש מוגבל ואין מחיר לחופש
    וייתכן והוא יכיר משהיא לסטוץ, הוא לא מנסה להסתיר אלא להיפך הוא רוצה שאני הסכים לכך.
    לדבריו זה לא ממקום שחסר משהוא, והוא גם לא בטוח שהוא "ינצל" את האפשרות אלא ממקום שהוא מרגיש מוגבל ו"שאני בונה עליו".
    על הקשר בינינו הוא אומר: אני רוצה לבחור בך ולהיות אתך מתוך חופש פעולה.
    ברור שיש לי בעיה מוסרית,ערכית,דימוי נשי מול הנושא.
    השאלה בעצם איך נכון להתייחס לדבר., ואילו תובנות ניתן להסיק מכך
    ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבחור לא רוצה קשר מחייב

טלי צרקינסקי
    15/04/2015

מיכל שלום,

בן זוגך למעשה שם את הדברים "על השולחן" בפנייך. זה לא פשוט.

אני לא יודעת מה המניעים שלו, יתכן והוא יצא מקשר לא הרבה זמן לפני שהכרתם והוא זקוק למשהו פחות מחייב, יתכן והוא אדם שאוהב פחות מחויבות זוגית. לא ברור לי מה העבר הזוגי שלו.

לגבי מה שמציין שזה לא ממקום שחסר משהו, אני מעלה כאן שאלה. יתכן ולא חסר משהו בכיוון של מין. אך הוא מעלה נקודות כפי שציינת "אני רוצה לבחור בך מתוך חופש פעולה" האם הוא מרגיש שאין לו חופש פעולה? האם חופש פעולה צריך לבוא לידי ביטוי דווקא בסטוץ? "מרגיש מוגבל" איך? איפה?

אייני מציינת דבר מול מה שהוא מציין. אלו דברים ששווים שיחה ובחינה ביניכם.

הנקודה החשובה בעייני היא מה את מרגישה ומה את רוצה.

ממה שבן זוגך מעלה. הוא רוצה להיות עם עוד נשים. סיכוי רב שאילו חלקים שלו... לא שלך..

צרכים שלו שלא ברור על מה הם נשענים.

יש בני זוג שמסכימים ליחסים מסוג זה (מה שנקרא יחסים פתוחים). אך השאלה ובצדק,

מה זה יעשה לך, איך את תרגישי ומה את מחפשת היום - קשר רציני, קשר זמני ..

שאלה נוספת להדהד בה היא מה היה מהלך 8 חודשי החברות ביניכם. לנתם יחד, גרתם יחד? עומק הקשר וכו'.. הכרתם את הילדים אחד לשני? לכל התשובות האילו יש חשיבות.

הייתי מדברת אתו על הדברים האילו.

במידה ורצונך היום בקשר רציני. הייתי שוקלת את המשך הקשר אתו...ואולי חושבת על קשר עם גבר שמוכן להיות במערכת יחסים אתך.

מאחלת לך הרבה הצלחה בכל החלטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    16/04/2015

עזרת לי בהחלט עוד יותר לחדד את ההסתכלות,
    לשאלות שהעלית:
    הקשר הקודם שלו הסתיים כשנה לפני שנפגשנו

אני מכירה את ילדיו שהם בגילאי 5,8,11 כבר 6 חודשים
    את ילדיי שהם 13,17,20 פגש ממש לאחרונה מפגש חד-פעמי.

אנחנו לא חיים יחד, פעם בחודש בערך (שבת עם ילדיו)

התנהלות שכזו נוגדת ערכים ומוסריות שבי,
    במהלך השיחה הצעתי שנסיים את הקשר אם אלו התחושות שלו,
    הוא לא הסכים נשארתי בתחושה של (לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה)

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    16/04/2015

מיכל שלום,

"הוא לא הסכים" כלומר, האם הוא מחליט לבדו על דברים שקורים בקשר ביניכם? כולל מה יהיה מעכשיו? (הרצונות החדשים שלו)?

והאם את מרגישה שיש לך גם אמירה כאן.

במידה וזה לא מתאים ואת לא מוכנה להיות חלק מאותה עוגה שהוא רוצה לאכול ולהשאירה שלמה, הוא לא יוכל להמשיך גם אתך וגם עם נשים נוספות. אלא לעשות בחירה של ללכת עם נשים אחרות....(מה שהוא הביא אליך בשיחה)

ואת לעשות בחירה של מה שנכון לך היום, האם זה תקופה כרגע את עם עצמך, האם זה להמשיך לצאת ולמצוא זוגיות אשר תעניק לך את כל "החבילה" של הזוגיות ללא נשים נוספות.

המשפט שאני מעט מתעכבת עליו, הוא "אני צריך לבחור בך מחדש". למה הוא בדיוק מתכוון" ולמה דרך נשים אחרות? באמת להבין מה קרה ביניכם...

בברכה,

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות המשך

מיכל
    19/04/2015

האמירה המדוייקת הייתה "אני רוצה לבחור בך ולהיות אתך מתוך חופש פעולה"

אני חושבת שזה נאמר כתגובה לאמירה שלי
    שבקשר שלנו של זוגיות שנייה שאין "לחץ" של להתחתן וללדת ילדים

אני רוצה להיות בזוגיות מהמקום שטוב לי בו, ואני רוצה לבחור כל בוקר מחדש להיות בקשר הזה,
    אני מודעת ליתרונות של בן הזוג כמו גם לחסרונות,
    זו זוגיות בהחלט שונה במובנים מסוימים מהנישואים שהיו לי.

בעוד שבנישואים אני הובלתי,החלטתי,ניהלתי
    פה כן מתנהל בינינו דיאלוג , לא תמיד יש הסכמות
    הבחור הוא כריזמתי, חכם ובעל יכולת שכנוע
    מה שאולי מדאיג אותי יותר זה שככל שיעבור הזמן והקשר והרגש יגברו אני עלולה להסכים לדבר ,ולאחר זמן "להתעורר" ולא להאמין שהסכמתי

להבדיל אלף אלפיי הבדלות סיפור גואל רצון!!

עוד דבר שחשוב שאציין אנחנו דתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    20/04/2015

יתכן (מעלה השערה) ויש בבחור דברים שמאד מושכים אותך בהרבה היבטים (חכמה, כריזמה ועוד...) והשאלה שאת מעלה בפורום היא החשש להיכנע למקומות הללו ולוותר על משהו בניגוד לתפיסת עולמך.

בעייני, אין קשר בין זוגיות שהיא למטרת נישואין, נישואין והקמת משפחה או זוגיות מונוגמית (ללא נשים/גברים מהצד).

יתכן ואת צריכה לחזק את הביטחון העצמי שלך וזה בסדר גמור. זה לא פשוט להתגרש...ובכלל התמודדויות בחיים של כולם...

אישה אחרת לא תעזור לבן זוגך לבחור בך מחדש.

בן זוגך יכול לבחור בך על סמך הקשר ביניכם, תכונותייך ועוד הרבה..

כרגע המצב הוא או להיות בקשר שתדעי שאת לא האישה היחידה שם ויש לזה השלכות (גם בנוגע ליחסי מין... הוא שוכב עם עוד.. מחלות מין שעלול להיחשף אליהם וכן את)

אופציית התאהבות שקיימת. איך את תרגישי עם כל זה שאת לא היחידה.

או להחליט שזו לא מערכת שמתאימה לך ולומר לו שהיה לך נעים בחברתו אך מערכת יחסית לא מונוגמית אינה מתאימה לך ולמצוא לך זוגיות שמתאימה לך...

חשוב לי לציין שתשובתי מבוססת ממה שאני קוראת מדברייך. וזה בעיקר חששות, חשש להיכנע, מקום שאלו לא ערכייך.. וחשש לאבד את הבחור בגלל רצונותיו שאת לא רוצה בהם. וזה לגיטימי, ואם הוא רוצה תקופת סטוצים - בסדר. אבל להניס אות לשבלונה כזו שאת תיהיי על אש קטנה...יש כאן שאלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו