מעורבות בשיפוצים על ידי בני משפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעורבות בשיפוצים על ידי בני משפחה
    מוטי
    16/04/2015

אשתי ואני משפצים את הדירה וכעת צריכים לבחור אריחי ריצוף, גופי תאורה, אריחי קרמיקה וכדו'.
    התגלעה בינינו מחלוקת בענין מעורבותה של גיסתי -אחותה של אשתי- בבחירת הדברים לבית.
    היא מחשיבה מאוד את דעתה והיא מומחית בעיניה. אני רואה את הדברים אחרת. לדעתי היא חוששת מתגובת אחותה לבחירות שנעשה ולתוצאת השיפוץ ולכן היא רוצה שאחותה תגיד לה מראש מה יפה בעיניה וכך היא תשיג את התוצאה שאחותה תהיה מרוצה מתוצאת השיפוץ. למעשה אני אומר שהחלטה של אחותה תהווה עבור אשתי משהו קובע ולא ייעוץ בלבד.
    היא חוזרת ואומרת שזו רק התייעצות ושאחותה לא קובעת ולא מחליטה אלא אנחנו ואני חולק עליה ולדעתי זו לא רק התייעצות אלא רצון להעביר את ההחלטה לידי אחותה (גם אם רצון נסתר).
    אשתי לא מבינה מה הבעיה להתייעץ עם אחותה שנחשבת בעיניה כאמור כבעלת טעם טוב ושהתוצאה תהיה יפה.
    אני לא מוכן בשום פנים ואופן שאחותה תתערב בשיפוץ הבית. אני אומר לאשתי שמכיוון שאני זה שיגור בבית ומכיוון שאני חלק בלתי נפרד מהשיפוץ הרי שאין לי כל רצון שאחותה תקבע עבורי את נראות הבית.
    אין לי בעיה שאשתי תתייעץ עם אחיות אחרות שלה או עם האדריכלית /מעצבת פנים שלקחנו אבל אני לא מוכן שהיא תתייעץ עם האחות הספיציפית הזאת, משום שלדעתי זו אינה התייעצות אלא קבלת החלטה.
    מחלוקת זו גורמת למשקע עמוק בינינו ורצינו לשמוע את דעתך בענין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקבל החלטות ולהרגיש משפיע

עדי בדיחי
    17/04/2015

שלום מוטי,

אני מניחה שהנקודה שהעלית היא משמעותית לא רק לגבי שיפוץ הבית, שזה בהחלט גורם סטרס בפני עצמו עבור כולם, אלא לגבי כל התנהלות חייכם.

להערכתי יש עוד תחומים בחייכם שאתה חש כי גיסתך, אחותה של אשתך, "מנהלת" אותה. אין לי ספק שתוכל לראות את המכנה הזה גם בתחומים אחרים כאמור. נסה לחשוב האם יש דרך, בתחומים אחרים שבהם זה קורה, שאתה מצליח בכל זאת להביא את אשתך לדיון משותף ביניכם ולא לעוד "צלע שלישית". האם יש מצבים כאלה?

במקביל, נסה לחשוב האם התערבותה היא מאוד "הרסנית" לגבי שיפוץ הבית, או שאתה יכול למשל לפעול בסימן "במקום להילחם, תצטרף". כלומר, דווקא כן לשבת עם אשתך ואיתה, יחד עם מעצב או אדריכל, ולפתוח דיון מסוים. מול אנשי מקצוע תוכל יותר לווסת את התגובות שלה והרצון שלה להשפיע. אני מבינה שהעיקר הבעיה היא, לדעתך, התגובות של אשתך, או החשש מפני אחותה, והרצון הרב לרצות אותה. אז לשנות את אשתך לחלוטין- את זה לא תוכל כנראה לעשות. כנראה אחותה היא דמות יותר מ"משמעותית" עבורה, היא כנראה דמות מאוד קרובה אליה, כנראה מאז ומעולם, ודמות שהיא בהחלט "מנהלת" אותה. את כולנו מנהלים כל מיני אנשים ודפוסים- השאלה היא כמה מקום ומודעות אנחנו מעניקים שם.

לכן, אשמח אם תחשוב על שני ההיבטים שציינתי-
    1. לנסות לחשוב איך אתה מתמודד עם מצבים אחרים של חילוקי דעות מול אשתך ואיך אתה מפנה את השיח לתוך הזוגיות ולא החוצה
    2. כן לנסות "לבוא לקראת" ויתכן ועל ידי כך, דווקא תצליח לקבל את "מבוקשך". כלומר כן להתייעץ עם כמה גורמים ביחד, ולקבל החלטה אח"כ משותפת- שלכם. אפשר לקבוע מראש שלגבי הסלון, נניח- היא מחליטה. לגבי המטבח- אתה. או הפוך. לחשוב לגבי חלוקת ההחלטות ביניכם, ששניכם תחושו משפיעים. ואם היא תחליט מה שאחותה רוצה- עדיין, זו ההחלטה של אשתך, גם אם היא מ"פה" של מישהו אחר..

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו