בעיות עם החמה לעתיד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות עם החמה לעתיד
    לולה
    22/04/2015

אני כל כך מוטרדת שחייבת לפרוק קצת...
    אני בהריון מתקדם ואף פעם לא רצינו להתחתן.
    אחרי הרבה פעמים (גם לפני ההריון) שהמשפחות לחצו ואמרנו טוב, נעשה להם טוב וחשבנו כן להתחתן כל פעם ביטלנו.
    בסוף החלטנו לארגן חתונה קטנה (100 איש) למשפחה קרובה וחברים כדי שכולם יהיו מרוצים ולא יהיו שאלות יותר.
    רוב הפעמים שביטלנו היו בגלל האמא של הבן זוג שלי.
    תמיד הכשילה את הארוע, אם זה בכך שלא רצינו רב, או שרצינו חתונה בשבת או שישי בערב, או שרצינו חתונה קטנה בלי כל החברות והמשפחה המורחבת שלה, או שרצינו קייטרינג לא כשר, ואפילו המיקום. כל הזמן היו לה תלונות ולא עניין אותה שום דבר אחר.
    בסוף באנו לקראתה, מארוע מצומצם ל-30 איש הגדלנו לחברים ל-100 ואישרנו לה להזמין כמה חברות. אבל אחרי שאישרנו היא החליטה שהיא רוצה גם להזמין משפחה, ופה כבר לא התפשרנו.
    הסכמנו שהארוע יהיה בשישי בצהריים ולא בערב, גם כדי לרצות אותה.

וכל תלונה שלה מוציאה לנו שוב את החשק מהארוע וגורמת לבן זוגי להתחרט שרצינו לעשות את זה בכלל.
    אבל בגלל שעשינו הכל תוך כמה שבועות כבר אין לנו אפשרות לבטל כי הזמנו אנשים.
    אמא שלי דיברה איתה על ההוצאות בארוע, ושאלה בנחמדות איך היא חושבת שנעזור בהוצאות, מבחינתה של אמא שלי היא מאמינה שנהוג שההורים משני הצדדים מתחלקים במחצית מהוצאות החתונה, במיוחד שלא רצינו לקיים אותה ואנחנו עושים את זה רק בשביל האמהות שלנו.
    כרגע היא לא מוכנה לשלם חצי על הארוע, והעלתה מחצי מהמקדמה שאמרה שהיא תשלם(3000 ש"ח ) ל-5000 ש"ח שהיא מביאה מתנה.
    בנוסף היא התקשרה למנהל המקום ללא ידיעתנו כדי לברר איתו כמה תהיה המקדמה.
    כל כך מכעיס אותי הדרישות שלה שהדברים יהיו כפי שהיא רוצה אבל אז את החוסר רצון לעזור כלכלית - ולא חסר לה. אם היה לה חסר המצב היה שונה לגמרי.
    למה הכל צריך ליפול על אמא שלי שגם בונה לנו בית וגם משלמת לנו על החתונה.
    אמא שלי אמרה לה שהיא מביאה לנו 50,000 ש"ח וכך היא מביאה לכל הילדים, וזה לא הזיז לאמא שלו.
    היא טסה עם בעלה לחו"ל כמה פעמים בשנה ועושה טובה שהיא עוזרת לנו במשהו.
    יש לי אבא חולה וכשאמרנו לה שאנחנו רוצים לעשות ארוע בשישי בערב כי הוא לא מרגיש טוב בשעות הצהריים זה לא עניין אותה והיא התעלמה והמשיכה להגיד שהיא רוצה שנקדים.
    איך בן אדם יכול להיות כל כך מרוכז בעצמו?
    אני לא יכולה לשתף את הבן זוג שלי כדי שלא יצא לו יותר החשק מהארוע, אבל אני ממש מוטרדת מהעניין, ומפחדת מהעצבים שנבנים אצלי כלפיה והנזק לעובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם החמה לעתיד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    22/04/2015

לולה שלום,

מבינה אותך ואת לבטייך.

זה לא פשוט להתמודד עם שתלטנות וצורך לרצות כל הזמן כאשר האובייקט השני רואה את עצמו וכאשר בפועל, יש אובייקטים נוספים התמונה (=אבא שלך, שיהיה בריא, אמך ועוד רבים...)

מה שחשוב שאת ובן זוגך יד אחת בכל הדברים האילו ולא מסתכסכים על הרקע הזה וזה חשוב שישמר כך, כי המערכת ביניכם חשובה בכלל ובוודאי כאשר אתם עומדים להפוך למשפחה.

יהיה צורך לשים גבולות ולהבהיר שיש מצבים שבגינם אירוע צריך להתרחש ביום X ולא ביום Y.

צריך לראות אם לשבת אתה ולדבר אתה שאתם משפחה וחשוב לכם יחסים טובים ויש דברים שאתם כיחידה זוגית ועוד מעט גם כיחידה זוגית וגם כיחידה הורית מקבלים החלטות.

הייתי מבקשת מבן זוגך שיקיים שיחה כזו עם אמו.

לגבי כספים, אני מבינה שאי רצונה לעזור כמו הורייך הוא לא פשוט אך אין לכם כ"כ שליטה כאן.
    האם יש שם אבא בסיפור? מישהו לדבר אתו כלל? (אני יכולה להניח עפי תיאורך שהאם מחליטה שם)

לגבי העתיד, יהיה צורך לגייס אסרטיביות. יש מקרים שבוודאי אפשר להתגמש ויש מקרים שאתם תחתכו החלטה והיא תתמודד אתה - היא גדולה כמו שאומרים ופה אל תיגררו אתה לריב. הוחלט וזהו. מבחינתם אין מקום לריב, יש מצבים שזה יצא לשביעות רצונה ואולי אפילו גם אתם תרצו ככה ויש מקום שלכם כזוג יש אמירה.

חשוב לזכור שצורך בשליטה והכתבה זה מהמקום שלה (מכל מיני סיבות).. - אין בכך קשר אליכם וצריך לעשות כאן הפרדה (=אינני מציינת שהיא פשוטה....)

זו חלק מהעבודה שאתם תא נפרד ותפגשו יחד באירועים משפחתיים.

אני מקווה שמהלכים אילו יפחיתו אצלך את הכעסים והעצבים... מעבר לכך, אולי תצאו לחופשה מרגיעה, תצאו, תעשו דברים שאתם אוהבים...

תייצרו לכם בחיים דברים שאין בהם את כל הסטרס הזה ואם כזה יגיע בקשר לאירועים ועוד.. אתם תעשו ממנו את המינימום.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו