מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצעד הבא..עדי חדד25/04/2015
שלום,
אני נמצאת בזוגיות בערך שנה וחצי.
הבן זוג שלי בן 27.
חשוב לי לציין שזה הקשר הראשון שהגיע לרמת רצינות כזו אצלי..
מהתחלה הוא היה אומר לי המון שהוא רואה את הקשר הזה
בתור משהו גדול ולאורך זמן..
לפני כמה חודשים הוא התחיל לדבר איתי על חתונה (באופן יותר רציני מלפני כן ולעתים קרובות יותר) הוא נתן לי את הרושם שזה בראש שלי ושמבחינתו כמה דברים שצריכים להסתדר אצל כל אחד מאיתנו בחיים ואז ההצעה תגיע..ההבנה שלי הייתה שנה בערך.
לאחר כמה שבועות הבנתי שטעיתי והוא המשיך לדבר על זה באופן רציני יותר ויותר..עד שפלט שבין חברים דובר על מספר חודשים 3-6 בערך..
ולפני כמה ימים הבנתי שגם פה זה אחרת וזה אפילו עוד יותר קרוב.
מרוב בלבול פתחתי את זה בפניו והוא אכן אמר שמן הסתם לא יספר לי מתי איפה ואיך..אבל שזה די קרוב.
בכל אופן הסקרנות פועלת אצלי בצורה החזקה ביותר כרגע..
אבל יש כמה דברים שמטרידים אותי,
1. איך אני אמורה להתנהג איתו כרגע? באותה צורה? לחזק לו את הבטחון בנושא? להתנהג אותו דבר? קצת מבולבלת..
2. דבר שני כשאני חושבת על זה ממש לעומק אני ממש ממש לחוצה..פתאום עולה בי פחד וחששות אני יודעת שזה טבעי אבל מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לפני מיסוד קשר
טלי צרקינסקי25/04/2015עדי שלום,
בולט בהודעתך שאת לא כ"כ שותפה להחלטות לגבי החתונה וחוסר הידע מתי ההחלטה/ההצעה תגיע מאד מלחיצה אותך.
יש בהחלט הצעות לנישואין שמגיעות בהפתעה אך את מתארת כאן איזה תהליך שקורה לאט לאט הדרגתי ומלחיץ אותך וככל שהבנת שהוא מתקרב, גבר הלחץ שלך.
השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך האם את בשלה כרגע למסד את הקשר? האם טוב לך עם החבר שלך? האם היית רוצה לקום לצידו בבוקר ולחיות אתו? ובמילים אחרות, האם את רוצה להתחתן אתו?
חששות לפני החלטות גדולות בחיים הן טבעיות - גם כאשר ההחלטות חיוביות.
הצפה רגשית יכולה לבוא גם בעקבות משהו טוב בחיים.
אני חושבת שאת צריכה לדבר עם חבר שלך על מה שאת מרגישה.
האם את מרגישה שאת רוצה חתונה רחוקה יותר? קצת יותר זמן?
האם ההתלבטות היא חשש מנישואין או משהו שהוא בתוך הקשר וכאן מאד חשוב לעשות הפרדה.
אל תחששי לדבר אתו על רגשותייך לגבי כך שאת מרגישה שאת רוצה להיות חלק בתהליך זה וזה עוזר לך ויתכן ואת פחות אוהבת הפתעות...
בכל אופן, אל תיאבקי ברגשות שלך, תנסי להקשיב להם. אילו קולות הם של משהו בזוגיות ואם יש משהו כזה אז אפשר לשפר אותם אולי ואילו קולות הם חשש מנישואין ומה אפשר לעשות בנוגע לזה אם את רוצה.
שאלת על לחזק את הביטחון שלו. הייתי ממליצה לך לחזק את הביטחון שלך... פי מה שנראה הוא די בטוח בדרך שהוא הולך ורציני.
ללא שום שיפוטיות, תנסי לבחון את כלמה שהצעתי כאן..
מאחלת לך הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)