פרידה פרק ב"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה פרק ב"
    Bleacher
    05/05/2015

היי- אני בן 42 גרוש כשנה פלוס 2 ובפרק ב הכרתי גרושה פלוס 3 בת 35
    היא הייתה גרושה טרייה כחצי שנה לאחר זוגיות של 12 שנה
    היחסים ביננו פשוט היו מעולים- בילינו זמן רב ביחד,כולל מפגשים עם הילדים,היינו נפגשים כ 3-4 פעמים בשבוע כולל לינה, בילוי סופשים לבד ואף נסיעה לח'ול.
    לאחר כ 10 חודשים יחד הודיעה לי שרוצה להיפרד
    לטענתה- כשאנו יחד הכי טוב לה בעולם אך כשנמצאת לבדה עולה בה ספק ומרגישה שחסר משהוא ביחסינו.
    לטעמי אמרתי לה שכיוון שזוהי מערכת יחסים ראשונה אחרי גירושין זה טבעי שיהיו חששות וקשיים אולם חלקם הם אובייקטיווים בשל הסיטואציה.
    אני מרגיש שמה שהיא מחפשת- לא ממש קיים, ועצוב לי לאבד אותה....
    היא אישה מדהימה...
    אני מתאר לעצמי שהתגובה שאקבל כאן תהייה פשוט תן לה ללכת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה פרק ב"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על היכולת לשהות לבד

טלי צרקינסקי
    05/05/2015

bleacher שלום,

בתוך שאלתך לדעתי יש את התשובה.

אני מעלה תהייה עד כמה בת זוגתך יכולה להיות עם ה"לבד" שלה ולבנות שם "לבד" לא מאיים, איכותי ומספק. להכיל מקומות של "לבד" בין אם באמת עם עצמה לבד ובין אם בתוך קשר זוגי שזה גם חשוב.

אתה באמת צודק שחצי שנה לאחר גירושין זה זמן קצר.

אי אפשר להיות בקשר אם האדם השני החליט לא, מאידך מעלה נקודה: מה שכן אפשר, זה להציע לה (אם שניכם מעוניינים) לקבל יעוץ של שיחות אצל איש מקצוע, איך ליצור את המצבים האילו שהיא לא תחווה שקשר הוא "בולעני" ושניתן לשהות בלבד טוב ואיכותי, לצד קשר טוב ואיכותי מבלי לחוות סיטואציות של "או או".

בהנחה שזו אכן הסיבה.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

bleacher
    05/05/2015

תודה על התיחסותך טלי.
    אכן הצעתי יעוץ זוגי, היא העדיפה שלא.
    אמרה שרוצה להיות לבד....ללא הרגשת מחויבות.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדי בדיחי
    06/05/2015

שלום לך,

עקב חופשתה של טלי אני ממשיכה את ההתייחסות.

אני מסכימה לגמרי עם הדברים שטלי הציעה. חשוב להציע לה טיפול ולא בתור "סיסמה", אלא ממש מתוך מחויבות שלך לשנות, לבוא לקראת, לדבר על הדברים.

אם זה באמת לא עוזר- להערכתי כן יהיה נכון לתת לה את הזמן, ללא טלפונים וללא הודעות- לפחות כמה ימים מלאים, כדי שהיא תחוש את ה"ריק". במקביל ניתן להתחיל לנסח מייל או מכתב, שבו אתה מפרט את הקשר, את התכונות הטובות בקשר, זכרונות וחוויות טובות ממנו. בניסיון לחבר אותה לטוב ולחיובי ולא לחששות שלה מהמשך הקשר. כלומר, אתה מבחינתך במקום של "אין מה להפסיד", ויהיה חשוב שהיא תוכל לקבל ממך משהו, שניתן יהיה לחזור אליו. כלומר- כמו במכתב- היא יכולה לחזור ולקרוא את הדברים, לחשוב עליהם. בניגוד לשיחה, שם היא מחויבת לענות לך, במכתב- היא יכולה לחשוב ולתהות בינה לבין עצמה על תגובתה.

זאת הצעה, כמובן.. מאחלת בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

Bleacher
    19/05/2015

לאחר כחודש ללא קשר ( וזה קשה....) -אני חושב שהבנתי מה הפריע ...
    האם יתכן הייתי פחות מדי "הגבר" ביחסים הללו?
    יש מצב שהייתי יותר מדי "חברה" בשבילה- מקשיב, מדבר איתה גם בימים שלא נפגשים לעתים אף שעה שעתיים בטלפון, נמצא שם בכל בקשה ולעזרה אם זה לה אישית ו/ או לילדיה וכדומה.
    זה לא בקטע שוביניסטי , ממש לא אבל נראה לי שאולי רצתה קצת יותר מישהוא שיוביל, אחרי נישואיה הארוכים לאדם פאסיבי ...
    מה דעתכם? והאם כדאי להציף את זה ולדבר איתה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

bleacher
    19/05/2015

יש למישהוא תובנה בנידון?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירי

מור
    20/05/2015

הי.ברור שיש לדבר איתה!!!לדעתי זה חשוב מאוד.גם ממה שכתבת אתה נשמע בחור
    אחלה,וכזה-לא מוצאים כל יום...אז יהיה חבל לה לאבד אותך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

טלי צרקינסקי
    20/05/2015

bleacher שלום

לא הייתי ממליצה לך לחזור לדבר אתה.

הבחורה ביקשה לסיים את הקשר.

אני מבינה שזה קשה ואני גם מבינה שיש נטייה להתחיל "לחפור" האם היית בסדר כאן? שם? אשם? ועוד..

גבר יכול להיות "גבר" גם כאשר הוא קשוב, אמפתי וכל מה שאתה מתאר לגבי עצמך
    וזו לא נראית לי סיבת הפרידה. לא כל דבר קשור "אלינו" לפעמים זה של האדם השני.

מה שכן אפשר לעשות זה המכתב שעדי הציעה לך אם אתה מרגיש שיש "עניינים לא סגורים".

ואז זה בידיים שלה וכמו שעדי ציינה, היא יכולה לשוב ולקרוא בו....

מאחלת לך הרבה הצלחה,

ואם קשר זה לא צלח, מאחלת לך שיהיה קשר אחר שהאישה תוכל ליהנות ולהיות זמינה לאיכויות שיש לך להציע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב ....

Bleacher
    15/06/2015

לאחר כחודשיים ללא קשר נפגשנו ביוזמתה 3 פעמים בשבוע האחרון- לצורך סקס בלבד
    ולאחר שיחה טלפונית יצע המרצע מן השק- החליטה להיפרד כי חשה שהרגשות שלה אלי לא חזקים כמו שרגשותיי אליה
    למרות שציינה שיש לה רגשות אלי- אני אמרתי לה והיא הסכימה שיש לנו בסיס מעולה לקשר ( בהתחשב בפרק הזמן יחד ...)
    לשנינו יש רגשות זה לזה, משקיעים,מכבדים, נמשכים פיזית מאוד זה לזו....
    אפילו חברות שלה אמרו לה שיתכן ואם היא רוצה יותר מזה אז יתכן ואינה ראלית ברצונותיה....
    ברור שתגידו פשוט לא להיפגש יותר אך תאמינו או לא- אני יודע שלא בכל יום מוצאים אישה מדהימה כזו וזה מאוד מאוד מקשה עלי....
    אשמח לכל התיחסות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    15/06/2015

שלום לך,

המלצתי נשארת בעינה...

ואתה אף ציינת זאת בגוף ההודעה שלך.

אני מבינה את הרגשות שלך, אך מערכת יחסים שהיא מטלטלת ואינה יציבה והבחורה לא מעוניינת כבר כמה פעמים (מבלי לקחת את זה עליך..) חבל להשקיע במערכת זו וכדאי להמשיך הלאה למשהו בריא יותר וטוב יותר.,

שווה לבחון עם עצמך מהי ה"תקיעות" בקשר איתה למרות כל הנורות מסביב...

הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו