בעיה רצינית עם בת הזוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה רצינית עם בת הזוג
    אביעד
    06/05/2015

אז בקצרה, אני בן 26 וחברתי בת 23 אנחנו כ 6 שנים יחד.
    חווינו לפני שנה כמה פרידות כל אחת בת כמה חודשים, והיה הרבה שקרים מצידי ובגידה בתחילת הקשר (נשיקה עם בחורה אחרת בשבוע הראשון שהתחלנו לצאת לצערי) ועכשיו אנחנו כבר שנה וחצי שוב יחד, שיקרתי המון כי היא תמיד סגרה אותי ושלטה עלי וזה היה הדרך שלי לעשות דברים שאני רוצה, מבלי שהיא תדע, לא שאני בסדר אבל זה ההסבר היחידי שלי לשקרים האלו. היו לנו ועדין יש המון בעיות, לדוגמה: קנאה גוברת מצדה, ניתקה אותי מכל הקרובים והחברים, מנסה לגרום לי להיות חבר של אנשים שהיא מתחברת אליהם. כשאני יוצא מהבית צריך להודיע לה וכמובן לעדכן כל מקום שאני נמצא אם לא מעדכן זה יוצר ריב גדול מאוד, היא לא מרשה לא לפתוח פייסבוק כי בהתחלה שיצאנו היו לי ידידות שהייתי מדבר איתך מהעבודה ולימודים שיחות לא אינטימיות אלא רגילות כמו בין ידידים.
    אני מאוד אוהב אותה וכל נסיון לדבר איתה לא עוזר כבר 6 שנים שתשתנה, היא אומרת זאת אני ואני לא ישתנה ואם לא טוב לך אז תלך. וקשה לי מאוד ללכת אני אוהב אותה אבל מצד שני עומד להשתגע כבר לא מסוגל אני מרגיש בכלא.
    בנוסף מקרה ספציפי שקרה שאני רוצה לקבל חוות דעת עליו, היא אוסרת עלי לצאת מהבית אחרי השעה 11 בטענה שהיא לא רוצה שכשנתחתן אני ישאיר אותה לבד למרות שעכשיו אנחנו לא נשואים וגרים בנפרד בכלל, והיא עוד טוענת שכשחבר בא לקחת ממני משהו ואני יוצא מהבית לתת לו את מה שביקש אז אסור לי לשבת באוטו ולדבר איתו כמה דקות כי זה ילדותי בעינייה והיא מתחילה לספור לי זמן אם לא חזרתי לבית בתוך 5 דקות מתחילות קללות ואיומים והסברים כמה אני חרא.
    אשמח מאוד לדעתכם ומה אתם ממליצים לעשות חשוב לי לשמוע עוד דעות של אנשים כי היא ערערה לי את הבטחון היא אומרת שהיא בסדר ואני הבעייתי פה ואני מרגיש שאני לא בסדר וככה זה נורמלי לחיות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית עם בת הזוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש מקום לחשיבה על המשך הקשר

עדי בדיחי
    06/05/2015

שלום אביעד,

נשמע מורכב ולא פשוט.

מצד אחד אתה רואה באופן רציונלי והגיוני את הדברים- אתה מתאר בחורה ששולטת עליך וכובלת אותך לסוג החיים שהיא היתה רוצה שתחיו. מצד שני אתה כבול ברגשותיך כלפיה, ואף חושש שאולי אתה הוא הלא נרומלי, שרוצה לחיות חיים מלאים, חופשיים, ללא שקרים, עם ידידות וחברים אחרים. אני מניחה שאין צורך להרחיב, ואתה יודע טוב- שהקשר הזה לא בריא, בלשון המעטה.

קשר, ראשית כל, צריך להיבנות על אמון הדדי, על כבוד. אין פה את שניהם. הקללות, האיומים, ספירת הדקות, השליטה המאסיבית בחייך, לקיחת החופש שלך- כמובן שלא יכולים ליצור אמון בקשר, ובוודאי אין כבוד שלה כלפיך, לאור התיאור שלך.

כלומר יש כאן מערכת יחסים שבה יש שקרים, רמאות, הסתרות, שליטה, מצב שבו היא "מנכסת" (מלשון נכס) אותך אליה, קללות, ואוירה כובלת שאין בה טיפת חופשיות.

אתם יוצאים יחד 6 שנים, ולמעשה שניכם מאוד צעירים. כלומר הקשר החל כבר בגיל ההתבגרות שלה- ואתה היית רק בן 20, גם גיל זה נחשב בעיני אנשי מקצוע רבים ל"גיל ההתבגרות". אם הקשר היה מוצלח והיית חש בו "אתה", כמובן שלא היתה מניעה לקדם ולהמשיך אותו. אך כשאתה מתאר מצב כזה, בו אתה ממש לא "אתה", אלא "היא", לרבות התלותיות הרבה- כפי שהיא תלויה בך, היא מבקשת שאתה תהיה תלוי בה. שים לב שכשהיא מבצעת מהלכים "לא נורמליים" או לא בריאים לקשר- אתה זה שחש לא נורמלי. הייתי מתעכבת על המקום הזה- האם אתה יכול לראות את הקשר בין הדברים?

לצערי לא נוכל להרחיב בפורום, וזה לא המקום לטפל לעומק במקרה, אך הפורום כן יוכל להאיר לך את הנקודות האלה, והייתי רוצה מאוד שתחשוב עליהן. אם תחוש שאתה זקוק ליותר תמיכה, ולליווי מקצועי נוסף שיסייע לך בקבלת החלטה- כמובן יש מקום להמשיך שיחות מול מטפל/ת כמו עו"ס קלינית או פסיכולוג.

תזכור שהבחירה- רק אצלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דעות?

אביעד
    07/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביעד עברתי משהו ממש דומה עם אקס

רות
    22/05/2015

כמעט אחד לאחד מה שאתה מספר רק שאני לא עמדתי בזה וחתכתי ממנו. הוא לא רצה שאדבר עם גברים וחשב שכל גבר שמדבר איתי מנסה להשיג ממני משהו. הוא לא קיבל את החברים שלי וכמעט ולא יצא איתם ולא רצה שאצא איתם לשום מקום אך יצאתי בכל זאת לא מעט פעמים כי לא הרשתי לו לשנות אותי ככה. כל הכבוד לך ששרדת 6 שנים אני הייתי איתו 11 חודשים וגם אז היו מלא פרידות באמצע.
    אם ניסית 6 שנים לשנות אותה וזה לא עובד אז לדעתי או שתאלץ לקבל אותה איך שהיא (תחשוב אם זה מה שאתה מאחל לעצמך לחיות איתו) או שתחתוך. בהצלחה. תהיה חזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו