שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום
    לולי
    14/05/2015

שלום. בעלי נוהג לשכב על הספה ןלצפות בטלוויזיה תוך כדי שהוא משחק באייפון וזה הדבר הראשון שהוא עושה אחרי שנכנס הביתה ואוכל. הוא מבלה כך בין שעה לשלוש ביום. דיבורים ובקשות להפסיק לא עזרו. בנוסף אין לנו תחומי עניין משותפים. הוא אוהב להיות ליצן החצר, לומר משהו מצחיק מול זרים או מוכרים כדי למשוך תשומת לב ומתבדח על הכל רוב היום. זה טרן אוף רציני עבורי. נישאתי לא מאהבה אלא מהרצון להתמסד ומהעייפות לחפש. אני בת עשרים ושבע הוא מבוגר בעשר שנים. הוא אוהב לדבר אך שיחות ריקות ושטותיות ובעיקר על מי עשה מה מתי ואיך מהפרטנרים בעבודה או ממה שקרא בפייס או שיחות על ביצוע אז נקנה זה תביאי זה תכין זה. הוא עובד שישה ימים בשבוע משבע עד שבע ואני כרגע לא עובדת (מהחלטה של שנינו ומסיבה רלוונטית). כשאני מעלה את זה שסרוח על הספה עם הפון התגובה שלו שהוא עייף שהוא תומך ושמח לתמוך בי אך האם לא מגיע לו לנוח איך שהוא אוהב. אין לא תחביבים אחרים. אדם די שטחי. אני חשה אומללה. מביטה בזוגות מאושרים ואוכלת את הלב. הוא אדם מסורבל, למרות שטוען שלא לדעתי מסוגר ועצור (לא משתף רגשותיו) לא יודע לעשות כלום חוץ מאוכל עבודתו ושינה ומרבה באלה עד בלי די. נהייתי נודניקית שמנדנדת וכלבה ומה לא. הכי גרוע זה שללא לחץ או תזכורות תמידיים אינו עושה כלום או עושה ברישול לצאת מדי חובה. לא מקשיב ולכן עושה טעויות של חוסר תשומת לב ואדישות. כבר חודשיים מבטיח לעשות משהו וכל הזמן טוען שמחר שבוע הבא ובסוף שוכח או לדעתי לא מספיק אכפת לו. זה נורא שגבר בגילו לא גברי ואינפנטיל. ליומולדת וחג האהבה לא קנה כלום פשוט לא יודע איך להתייחס לאישה (שוב למרות שתומך כלכלית) במיטה בינוני ומטה והיו לו מעט נשים. אדיש לגמירתי לרוב ומשחק מקדים אוטומטי של 5 דקות. לא יצירתי. בכלל אדם משעמם שאוהב את הדברים הבטוחים. למרות שרבים אמרו לי שאני מרתקת ומעניינת ויצרית איתו אני חשה הכי משעמת והכי מתישה ומובנת מאליו כי אין על מה לדבר אין מה לחלוק יחד. ברור לי שהוא נחמד דואג סבלני ואוהב אותי. הוא בחור טוב אבל אני חושבת על כל הגברים שיכולתי לפגוש והיה לי מעניין איתם וכיף איתם כי איתו זה תקועים בבית ממעטים לדבר על הדברים האמיתיים - מרגיז למשל שאני שואלת שאלה וכל תשובתו זה חיוך דבילי. יש לו גם קטעים של כעס ילדותי של אוף מה את רוצה ממני. מה אפשר לעשות. בוהה בתמונותיה של חברתי בפייס עם בן זוגה הגברי נאה יודע להפתיע שכל פעם יוצאים לחופשות ולבילויים יחד ומקנאת. בודדה כל כך ועצובה על מצבי. בעלי לא מספק אותי לא נפשית לא מינית לא אינטלקטואלית. איך להמשיך מה אפשר לעשות בבקשה עצה הצעה דעה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לולי -

בני
    14/05/2015

הי
    כפי שאת מתארת את הזוגיות שלכם אז הסיפור שלך מצער ומתסכל. וברור שכך אי אפשר להמשיך.

אני יכול להמליץ לך > על כמה דברים > לעשות ו > לא לעשות בתקווה שתצליחי לעמוד במטלות.

לא לעשות!
    1. לא להשוות. לכל זוג יש את הקשיים ואת ההתמודדות. ולא תמיד רואים את החסרונות.
    2. להפסיק לדרוש ממנו לבצע מטלות. יש דרכים אחרות לגרום לו להזיז את עצמו.

לעשות!
    1. להעסיק את עצמך בלי קשר אליו. דברים שעושים לך טוב על הנשמה. תחביבים ועוד.
    2. להעצים כל דבר שהוא "כן" עושה. להחמיא לו כמו לילד קטן. כך את מחדירה בו מוטיבציה להתאמץ ולעשות עבורך/עבור הזוגיות.

תראי. הכי קל זה להתגרש. לברוח מהבעיה. ולחפש בעיות יותר קלות...כי אין זוגיות ללא קשיים ומה שרואים מכאן לא רואים בפייסבוק.

זה על קצה המזלג...יעני עזרה ראשונה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

עדי בדיחי
    16/05/2015

שלום לולי,

עקב תקלה באתר, כנראה, תשובתי אלייך לא נקלטה. כל פניה לפורום כפי שבטח שמת לב, מקבלת התייחסות מקצועית ומקיפה. אם יש פניה שפסחנו עליה, כמובן לא בכוונה.

לשאלתך- ובנוסף למה שבני כתב -
    לא הזכרת כמה זמן אתם נשואים והאם יש ילדים. התחתנת עם גבר שמבוגר ממך בעשר שנים- יש לכך יתרונות וחסרונות, אחד החסרונות הוא שקשה יותר לפעול "לשנות" את מי שנמצא איתך, לעומת בני זוג אשר שניהם באותו טווח הגילאים ועוברים שלבים דומים בחיים. יתכן וזהו דפוס ידוע שלו, ויהיה קשה לחדור את השריון. את כותבת שאינך נישאת לו מאהבה, האם היום יש אהבה? האם התחתנת רק מ"ברירת מחדל"?

יתכן והפן הכלכלי - בעיניו - משמעותי מאוד עבור הבית. יתכן והמחשבה שלו היא שהוא המפרנס היחיד בבית ועל כן צריך לחזור לשיגרה ברורה של חייו, בלי הפתעות, שתהיי שם ותתני לו לחיות כפי שהוא אוהב. כמובן שהחשוב הוא לחזור לחיי זוגיות שמאפשרים גם לבד וגם ביחד. העובדה שאת לא עובדת מוסיפה על תחושת האומללות והבדידות, כיוון שלמעשה את ללא "מסגרת" ברורה ומחכה לו שיגיע, ובכך יוכל לפנות את זמנו גם עבורך. אז נכון, זה חשוב ביותר, אך חשוב שגם לך תהיה מסגרת מסוימת- בה תפגשי אנשים, תעשי דברים שהם משמעותיים לך, אפילו לימודים או כל תעסוקה אחרת. שלא תחושי שהוא אחראי למלא את זמנך- כי הוא לא. הוא כן אחראי, בדיוק כמוך, למערכת זוגית יציבה עם מקסימום מאמץ לבוא לקראתך. יתכן ואם תמצאי עיסוקים אחרים פרט לו, הוא לפתע יתחיל יותר להשקיע ולמצוא זמן ביחד. חיזור מחודש.

החשוב מכל הוא להיות גלויה איתו, ולהסביר לו בפירוש מה עובר עלייך ואיך את מרגישה. לא מתוך מקום של האשמה וביקורת, אלא מתוך מקום מקבל ומזמין. למשל, כדאי לקבוע זמן משותף יחד. נניח אחרי ארוחת ערב - שיחה של חצי שעה, סרט ביחד או תוכנית שאתם אוהבים, הליכה, וכדומה. זמן שבו תוכלו לחדד את התחביבים שכן משותפים.

לא הייתי פועלת בשום דרך קיצונית כרגע, רק אחרי טיפול זוגי- אם תגיעי למסקנה שאינך מתמודדת עם המצב הזה לבד. לפעמים משברים גדולים בזוגיים מביאים אותנו למחשבות קיצוניות, אך חשוב לזכור שיש עוד הרבה "באמצע" שאפשר לנסות, ולא לוותר כ"כ מהר. למרות שהוא "מבוגר" ממך יחסית, יתכן ודווקא אם את תשני את דפוסי סדר היום שלך וההתנהלות מולו, הוא ירגיש שהוא "חייב" אותך יותר, ויפעל לטובת הזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

לולי
    19/05/2015

שלום ותודה על המענה.
    אין לנו ילדים התחתני מברירת מחדל ולא התאהבתי בו עם הזמן, להפך, החלתי לחוש יותר דחייה כי תמיד היה לי טורן אוף מגברים לא גבריים שתמיד מחייכים ומתבדחים עם כולם. מדובר באדם שלעניות דעתי חסר ביטחון, עצור ומסוגר ולכן תמיד עם מסכה חייכנית למען הזהירות שלא יראו מה הוא בפנים (דעתי - לחוץ מאוד וחסר ביטחון עצמי אלא איך יוסבר זה שתמיד אומר לכולם אני הכי טוב הכי חכם וכו). גבר שלדעתי הוריו דפקו אותו לגמרי האמא מתנשאת ולא מקשיבה (כמוהו לא מקשיב לא יודע איך להקשיב) וחושבת שהיא נורא מתוחכמת בזמן שהיא זקנה חסרת טקט, מניפולטיבית ובערה למרות ההשכלה הגבוהה והאבא שיכול לשבת על הווריד על שלא יקבל מבוקשו ומדבר בלי סוף אבל כשעונים לא מה שלא רוצה לשמוע משתיק במין ביטול לא מכוון. גם סנוב חצוף וזקן. יש לי מסגרת דווקא רוב השבוע (לא אפרט) ואיני בבית כל היום. אני באמת חשה חנוקה. יש לציין שיש לו 3 אחים וכמה אחיינים בחו"ל (בעל אזרחות שם) ולי כמה קרובים שם אך הוא מסרב לעבור בתירוץ שאוהב פה. אמו שעשתה לו שטיפת מח היא מאוד ציונית מסורתית ויתרה על לחיות שם עם בניה כדי לחיות פה. עם הוריו תמיד עושה עצמו ליצן עוד יותר ממה שיש, במיוחד ליד אביו ממש זועק לתשומת ליבו על ידי בדיחות אינפנטיליות כל הזמן וזה משוש חייו לבלות ערב שישי עם הוריו שמארחים תמיד כמה חברים בני 70+. אנו יחד מעל שנה מעולם לא באו לבקר חברים שלו והוא הלך לחבריו בזמן הזה 3 פעמים בלבד. איש אינו מזמין אותה מפורשות רק אומרים תבוא מתישהו או שהוא אומר שיוכל תמיד להרים טלפון ולהגיד שמגיע אליהם- בקיצור ליצן שאין לו חברים אמיתיים, כל חייו בין עבודה ללהיות סרוח על הספה עם אייפון וTV והמון שינה. לא יודע לעשות כלום לא בישול לא ניקיון לא עבודות חשמל או אף לתקוע מסמר בקיר. אין לו חיים אין לאן לצאת ואין חשק לצאת ומסרב לעבור לחו"ל. חיים בבית בלבד. מאוד אוהב את עבודתו וללכת לאירועי העמיתים שלו שם עסוק בלעשות צחוק מעצמו ולאכול כחזיר. לא יודע לז**ן סליחה על הביטוי רק את השכל בדיבורים. ניסיתי לדבר איתו בחיבה וגם לא בחיבה אבל הכל חוזר על עצמו. ואגב לא מעניין אותו לעשות ביחד כלום ואם כן די מההכרח כי אמרתי ותמיד מיוזמתי. צמא תמיד לתשומת לב של אחרים. ניסיתי לשנות התנהלותי לא מבין רמזים. כמובן שאקנא בחברותיי כי אני מכירה את מצבם יש תחביבים יש מין יש חיים משותפים מהנים שלי רק נהנה לשבת בארוחות שישי עם קבוצת זקנים ולבלוס אוכל. צר לי על האורך אך מיואשת האם יש עוד מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לאיש מקצוע

עדי בדיחי
    21/05/2015

שלום לולי,

אני מעריכה שאת מאוד מוצפת, חושבת על הרבה ביחד ומתקשה לנפות במה לטפל דבר ראשון. כדי להיות פנויה רגשית להחלטה כ"כ גורלית- כדאי יהיה לפנות לאיש מקצוע באופן מסודר. קופות החולים דרך הביטוחים המשלימים (טיפול מסובסד) או לחילופין שירותים חברתיים בקהילה.

מאוד חשוב שתהיי מלווה ע"י איש מקצוע בתקופה מורכבת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו