זוגיות ומשפחה מורחבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות ומשפחה מורחבת
    ענת
    16/05/2015

שלום

יש עניין קטן שאשמח לשמוע את דעתכן בו. אנחנו זוג עם ילדים. ההורים שלי אוהבים לטייל וכשהם מארגנים טיולים משפחתיים הם תמיד מזמינים אותנו על חשבונם.
    ההורים של בעלי לא מזמינים אותנו אף פעם על חשבונם ובכלל פחות עוזרים כספית. לא בגלל שאין להם אפשרות אלא יותר מתוך עניין של עיקרון. הם בכלל מאוד מתחשבנים עם הילדים בכל מה שקשור בכסף.
    בגלל שההוצאה על נופש היא בכל זאת הוצאה מכבידה אז מה שקורה בפועל הוא שאנחנו יותר בקלות הולכים עם ההורים שלי לנופש כי קל יותר כשהם משלמים ועם ההורים של בעלי אנחנו הולכים לעיתים רחוקות יותר. מה שגורם לכך שהם מתלוננים שאנחנו פחות הולכים איתם ויותר הולכים עם ההורים שלי. הם לא יודעים שההורים שלי משלמים על הנופש ובעלי לא רוצה להגיד להם כדי שלא ירגישו גם מחויבים לשלם עלינו. אני חושבת שאם הם היו יודעים זאת היה להם יותר קל להבין למה אנחנו יותר נופשים עם ההורים שלי.
    מה דעתכן בנושא, איך להתנהל בנושא, לספר או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ומשפחה מורחבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ובהמשך

ענת
    16/05/2015

ובהמשך למה שכבר נרשם, רציתי רק לציין שיש בכלל בעיה של התחשבנות כל הזמן של ההורים של בעלי עם מה שאנחנו עושים עם ההורים שלי. הם אף פעם לא מפרגנים ב"יופי תהנו". על כל בילוי שלנו עם ההורים שלי בחוץ או בארוחות משפחתיות, אנחנו צריכים אח"כ לעשות אותו דבר עם ההורים שלו. כי הם רושמים הכל ואח"כ מעירים. זה ממש מעיק ומכביד. ובכלל לא חושבת שמישהו צריך בכלל לנהל לי כמה זמן איך ולמה אני צריכה להיות עם ההורים שלי, כנ"ל גם לגבי חופשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    16/05/2015

ענת שלום,

החוויה שמישהו עושה אתך "פנקסנות" ומתחשבן אתך, היא חוויה לא נעימה ואת מתארת את זה יפה, שאת לא חושבת שאתם צריכים להיות במקום הזה/להתנצל וכו'.

מותר לכם ליהנות בשהייה עם הורייך וכן בשהייה עם הורי בעלך.

באשר להשתתפות בכספים. לאנשים יש תפיסות שונות לגבי כסף/מטרות שלו/סטטוס שלו ועוד כהנה וכהנה. יש שתופסים כסף ככוח, יש שכמטרה ועוד ועוד..

הייתי מנסה כמה שיותר שתכנים אילו אשר באים ממשפחת המקור לא יחדרו את הזוגיות שלכם.

על החלטות ומימון של ההורים אין לכם שליטה, אלו מקומות שבאים מבחירה.

לגבי השיתוף, אין צורך להסתיר בסוד שהורייך מזמינים, מאידך, אי צורך "לנפנף" בכך כדי שהורייך ירגישו רע או מחויבות וניתן גם לציין זאת כאשר אומרים להם זאת.

שהורייך רוצים להזמין ואתם מצטרפים, אין זה משהו שמחייב אותם, אין כאן תחרות, אתם נפגשים גם אתם (=הורי בעלך..).

נקודה חשובה מאד נוספת: היכולת לעשות נפרדות והיא לא תמיד פשוטה.

פעמים רבות הבחירה להתנהל בדרך מסוימת (כמו בדוגמה כאן, רגשות אשם על כך שאתם יוצאים, מבלים וכו'.., התנהגות פנקסנית (כמה אתם אתם וכמה אתם פה..)

נובעת לא מהמקום שלכם כלל..היא נובעת מהמקום של האדם שבוחר להתנהג כך וכך צריך להתייחס לזה ולא לקחת את האשמה הזאת עליכם.

תשתדלו להיות בסדר עם הצדדים. אין סימטריה מושלמת במשפחות.

חשוב שיהיה להם קשר אתכם ועם הנכדים (בהנחה שהקשר טוב כמובן) ומה שהם יתנו - יתנו.

שמרו על ערוץ תקשורת פתוחה ביניכם, שאת ובן זוגך תוכלו תמיד לשוחח על הכל בפתיחות (=זה מקום מאד חשוב ומהווה קרקע חשובה להתנהלות זוגית בונה).

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו