מאוכזבת האם אני צודקת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאוכזבת האם אני צודקת
    רונית
    22/05/2015

היי

לי ולבעלי היה יום נישואין ,חברים הציעו לו לצאת איתם לטיול בדיוק ביום זה .

אני מעולם לא מנעתי מבעלי לצאת לטיול כזה או אחר והוא אף יצא איתם בחודשים האחרונים לפחות ל2-3 טיולים כאלה ( מדובר בטיולים בהם הוא קם מאוד מוקדם בבוקר יום שישי וחוזר כשנכנסת שבת )

בטיול הנוכחי אמרתי את דעתי לבעלי שיש מאוד מעט ימים בשנה בהם בהם מקדישים את כל תשומת הלב לבת הזוג או לבן הזוג .אנחנו זוג נשוי עם 3 ילדים קטנים .

ואף רשמתי לו בהודעה כי אם הוא יילך אני לא יכעס אך אני מאוד יתאכזב וכי אני חושבת ומאמינה באמירה שהיום אני לא יוצא עם חברים כי יש לי יום נישואין זו אמירה מאוד חזקה בה אתה אומר הזוגיות הזו מאוד חשובה לי ואני שם אותה במקום הראשון .באותה נשימה גם אמרתי לו ואף דיברנו על היום נישואין הזה שאני לא באמת מרגישה שיש לנו מה לחגוג כי עברנו שנה זוגית מאוד קשה ועל אחת כמה וכמה האמירה הזו נהיית יותר חזקה שכן הזנחנו את הזוגיות שלנו בשנה האחרונה אך היום אנו פותחים דף חדש ושמים אותה במקום הראשון .

בכל מקרה מרגישה מאוד מאוכזבת ומעל הכל מרגישה דיי במקום אחרון בסדר העדיפויות שלו האם אני מגזימה ?

הוא כל הזמן אמר לי לא נעים לי מחברים שלי - והשאלה שאני שואלת את עצמי האם מאשתך נעים לך ? אני פשוט לא מאמינה שהוא נסע אחרי שאמרתי לו באותיות קידוש לבנה את דעתי בעניין .

ייאמר לזכותו שהוא קנה לי פרחים ואף רשם הודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאוכזבת האם אני צודקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובות המשתתפים בפורום עד לקב

רונית
    22/05/2015

אשמח לתגובה מהקוראים על לקבלת מענה מקצועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית -

בני
    22/05/2015

היי

ראשית מזל טוב ליום נישואיכם!
    (ובאותה נשימה...רגע לפני שאת מקנאה באשתי...גם אני שוכח ימי נישואין אז אל תתרגשי יותר מידיי מהמזל טוב שלי.)

מותר לך להרגיש אכזבה. מותר לך לרצות שתהייה לכם זוגיות אחרת.

אני חייב לציין שהדרך שבה פנית אליו מצאה חן בעיניי. הסברת את דעתך והשארת לו לקבל את ההחלטה. כל הכבוד לך! ככה עושים את זה.

כן. את צודקת!
    השאלה מה זה נותן לך?

והשאלה החשובה היא > "איך" בכל זאת נגרום לבעלך להבין ולשנות את סדרי העדיפויות שלו?

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך כרגע היא להרפות. את לא חייבת לחייך כשהוא חוזר. אבל אל תעשי מזה סצנה...תני לו להבין שאת מאוכזבת.

הוא צריך להרגיש את הקושי שלך ולהבין יותר את הצרכים שלך כאישה. כבת זוג. יום הנישואין הוא לא שלך...כפי שציינת. הוא שלכם! הוא לא עושה לך טובה אישית.

יום נישואין זה יום שבו מציינים וחוגגים את הצלחת הקשר הזוגי למרות כל הקשיים.

יש לך כעת הזדמנות לשקם את הקשר שלכם. לעשות ביחד דברים. לא חייבים לחגוג רק יום אחד...אפשר וצריך לרענן ולשדרג בכל יום קצת למשל > את התקשורת ביניכם. את זמן האיכות. את הכמות...

שבת שלום וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר את מה שקורה בקשר

טלי צרקינסקי
    22/05/2015

רונית שלום,

קראתי גם את תשובתו של בני אליך ואני מסכימה עם דבריו.

ראשית, בעייני את לא מגזימה. אני קוראת מן הדברים שאת מעלה שאת מאפשרת לבעלך מרחב לצאת, להיפגש עם חברים, גם אם את לא אוהבת דווקא את אותם טיולים וזה בסדר שלבני זוג יש דברים שאוהבים גם בנפרד (=מרחב אישי).

הנקודה שאת מעלה כאן היא גם את יום הנישואין שלכם וגם את מכלול הזוגיות שלכם ועד כמה את חשובה בעיניו ויכול לראות את הצרכים שלך בסדר עדיפות.

על הדברים האילו חשוב מאד לדבר בקשר.

אם עולה כזה כאב חשוב שהוא ידובר.

אני בעד להעביר מסר מאד ברור ולא לחשוש. דוג' "אני מפרגנת לך על הטיולים, אך בטיול הנוכחי שנופל על יום נישואינו, מאד חשוב לי שנעשה משהו ביחד"

תנסי למצוא זמן איכות ששניכם ביחד, לא עם הילדים, בזמן נינוח ודברי אתו על מה שקרה בשנה האחרונה, על מה שאת מרגישה שהיית רוצה עוד בקשר, התענייני בו, מה הוא היה רוצה עוד להכניס למרחב הזוגי ונסי לשוחח על כך שאין סתירה בין מרחב שלו עם דברים שאוהב (=כנ"ל מרחב שלך) לבין יצירת מרחב איכותי זוגי ביחד שהוא חשוב לתחזוק הזוגיות שלכם. נסו לבחון אם משהו חסר לכם ואיך אפשר להשלימו...

"תחזוק" הזוגיות כמה שזה נשמע מכני, הוא חשוב בכל מעגל החיים, להזין אליו דברים, לדבר בתוכו, להיות בדיאלוג אתו, אתם שניכם, ולשמור על תקשורת פתוחה, הדדית ומאפשרת.

נסו לקבוע יום לחגוג את יום נישואיכם, לא מאוחר מידי....

מאחלת לכם הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוכזבת

רונית
    23/05/2015

תודה על התייחסותך המהירה וגם תודה רבה לבני !!!
    כפי שציינתי עברנו שנה זוגית דיי קשה בחודש הקרוב עוברים לבית חדש ואני ממש ללא אנרגיות!!!!מעצם הבחירה שלו דיי הבנתי איפה אני עומדת בסדר העדיפות שלו זה נראה לי קצת הזוי לבוא ולדבר איתו על סדר העדיפויות שלו זה או שאני חשובה לו מספיק או שלא וכנראה שלא!!!! זה כמו להגיד לחברה שנפגעתי ממנה שלא באה ליום הולדת שלי אם היא לא מצאה זמן לבוא כנראה אני לא מספיק חשובה עבורה זה משהו שצריך לבוא מבפנים זה או שאני חשובהאו שאני פחות חשובה .לא בא לי להתחיל לחנך אותו ולא נראה לי שניתן גם לחנך אותו.בקיצור אני סתם בתחושה מאוד כבדה זה דיי ברור לי שאם לא היו ילדים בתמונה הייתי לוקחת את הרגליים שלי כמה שיותר מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    23/05/2015

רונית שלום,

הדברים אינם שחור-לבן.

בתשובתי המלצתי פתיחת ערוץ תקשורת ביניכם ועתה, כשאתם עוברים לבית חדש (=שאני בהחלט מבינה שעשוי להעצים את המתח)

הזדמנות כפי שאת ציינת לאחר השנה הקשה "לפתוח דך חדש" להתחיל להעלות את הקשיים ולנסות לעבוד על הזוגיות, אפילו בטיפול זוגי.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו