למה אני עושה את זה לעצמי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה אני עושה את זה לעצמי?
    רות
    22/05/2015

היה לי חבר 11 חודש, אני נפרדתי ממנו מלא פעמים כי הוא היה קנאי מאוד לא רצה שאני אצא בלעדיו ומצד שני לא אהב לצאת עם החברים שלי, אני לעומת זאת רוב תחילת הקשר הצטרפתי אליו כמעט תמיד ביציאות עם חברים שלו ואף פעם לא שפטתי אותם או אותו. עכשיו כמו מטומטמת ניסיתי לחזור אליו. והוא לא רוצה. למה אני עושה את זה לעצמי???? עד שהתחלתי להתגבר עליו פתאום צצו מחשבות והכל קרה כל כך מהר עד שמצאתי את עצמי אצלו בבית מנסה לשכנע אותו לחזור אליי והוא רק אומר לי כמה שזה לא יעבוד והוא בטוח בעצמו במאה אחוז. זה לא איזה סוג של פסיכולוגיה הפוכה בשקל או נקמה, הוא באמת התגבר עליי!!!! בקיצור... זה מתסכל, ואני באמת לא יודעת למה אני ממשיכה לעשות את זה אם אני זאת שבעצמי נפרדתי ממנו ולא פעם אחת! אז למה אני עושה את זה לעצמי? אולי זה כי בדיעבד הבנתי שזה כיף ונעים שיש מישהו שככה קנאי ואכפת לו ממני עד ששכחתי כמה כאב לי כשהייתי איתו? אולי אני בכוח רוצה להאמין שניתן לשנות אותו למרות שהוא לא רוצה?? כשבאתי אליו לדבר איתו הוא אמר שהוא איבד את עמוד השידרה כשהוא היה איתי והוא בחיים יותר לא יתן לבחורה לגמש אותו ככה והייתי בהלם כי אני באמת לא חושבת שהוא התגמש כמעט בשבילי, עובדה שעד סוף הקשר הוא עדיין לא קיבל את החברים שלי ועדיין לא נתן לי לצאת בלעדיו מבלי לגרום לי להרגיש חרא עם עצמי. מה עשיתי לא בסדר? אני מפחדת לחשוב שיום אחד תבוא בחורה שתצליח לשנות אותו למה שאני רציתי או לחלופין מישהי תקבל אותו כמו שהוא עם הקיצוניות הזאת שלו. כל כך קשה לי להמשיך הלאה ואני לא יודעת למה... בבקשה עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה אני עושה את זה לעצמי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תגובתכם...

רות
    22/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר מאד לא בריא

טלי צרקינסקי
    22/05/2015

רות שלום,

בהודעתך ניכרת החרדה שלך גם לגבי ההמשך, גם לגבי הבחורה הבאה שתשנה אותו (בספק, ובטח ללא תהליך טיפולי משמעותי) ומה, היא גם עוד לא קיימת.....

יש דפוסים כלשהם שקרו לך בקשר עם החבר. דפוסים לא בריאים. לחיות בקנאה קשה היא לא בריאה לקשר. לא לאפשר לך לצאת הוא מקום לא בריא בקשר.

פרידות מרובות הן לא בריאות בקשר.

נראה שנוצר שם קשר של תלות לא פשוטה מסיבות שיכולות להיות שונות ומגוונת שלא ניתן לאבחן דרך הפורום. יתכן ויש דפוסים שאת משחזרת מהיכרויות קודמות או מהבית, של תכונות גבריות מסוימות. יתכן ומשהו בקנאה ובשמירה הקיצונית אליך השפיעה עליך, יתכן והיו לך פנטזיות שהוא ישתנה, מה שקורה לעתים בקשרים לא טובים של קנאה, אלימות מילולית, אלימות פיזית ועוד "הוא ישתנה" "אני אחזור אליו ואעשה א, ב, ג וזה ישתנה". מוכר מאד.

אני הייתי מציעה לך לסגת, להחליט לבנות לעצמך משהו יותר בריא ויותר בטוח.

קשר שיאפשר לך , לא קשר חונק.

את יכולה גם להיעזר באיש מקצוע להבין מהם הדפוסים האילו וכל הדברים האילו ניתנים לטיפול וזה יכול להיות לך מתנה וכלים לחיים.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו