סיבות לזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סיבות לזוגיות
    איתי
    23/05/2015

אני בן 36. רוב חיי לא היתה לי זוגיות רצינית וגם לא רציתי כזו. כל מה שאני יודע על זוגיות לקחתי ממודל הזוגיות של הוריי (שרבו כל הזמן) ומכתבות שמתארות בציניות איך הגבר סובל. בשנה האחרונה יש לי זוגיות. היא בהחלט מתאימה למודלים שהכרתי - אין לנו נושאי שיחה, אנחנו רבים המון, ואני מתגעגע לחופש. לפעמים נחמד לי, אף פעם לא ממש נורא, אבל בסך הכל בינוני. אני צופה קדימה לחתונה וילדים וזה נראה לי אפור ומדכא.

אני רוצה לציין שאין בי דחף פנימי עמוק לזוגיות ולילדים. היה לי טוב מאוד לבד. אני מרגיש שנכנסתי לזוגיות מתוך לחץ חברתי ופחד מהזדקנות לבד.

האם רוב הגברים נכנסים לזוגיות מתוך הפחדים הללו? מה יכולה לתת לי זוגיות טובה? האם להתפשר על זוגיות "סבירה"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיבות לזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר המלצות

טלי צרקינסקי
    23/05/2015

איתי שלום,

מודל הזוגיות שחווית מהורייך כנראה השפיעה עליך וזה לא פשוט. גם דברים שמשפיעים עלינו כבני אדם בילדות או בחיים, אינם בהכרח צריכים "להכתיב" את מה שיהיה בהמשך הדרך, אם האדם רוצה שחייו יתעצבו אחרת.

לזה אני מוסיפה מה שהעלית, כתבות, קריקטורות וכו'.. שדי מוכרים לגבי נישואין, זוגיות, שמהם בוודאי לא כדאי להסיק מסקנות על מערכות יחסים זוגיות, אלו נועדו להקצין סיטואציות, הן חד ממדיות, להביא אותם למקומות של ציניות והומור ובמציאות יש הרבה גוונים לזוגיות.

לגבי כניסה לזוגיות. בני זוג רבים נכנסים אליה מאהבה ורצון גדול לחיות ביחד, להקים משפחה ועוד..

יש זוגות שנכנסים אל מערכת יחסים ממקומות יותר "רציונליים". שהשיקול להיות עם בן זוג מסוים הוא כדאי, מסתדרים, יש על מה לדבר ועוד.

ויש שנכנסים לזוגיות ומקימים משפחה גם מלחץ (שגם שם יכולים להיות רגשות שונים ורבים).

להוסיף על כך, שישנה דינמיקה שמשתנה במהלך החיים ביחסים בזוגיות.

יש אנשים שגם בוחרים לחיות לבד, או בוחרים בזוגיות ללא ילדים, או בוחרים בהורות יחידנית ובחירות נוספות של חיים. יש היום כל מיני בחירות ומה שחשוב הוא שהאדם לא יבחר את הבחירה ממקום של מצוקה (כי אז כדאי ללכת ולעבוד על הדפוסים, על השינוי שרוצים להשיג בחיים).

אלא אם באמת לאדם פשוט מתאים חיים מסוג זה וזה בסדר גם.

ופה אני מעלה את השאלה החשובה אליך למחשבה: האם עולה חרדה או שיש חשיבה שזוגיות = התפשרות קשה, ויתור גדול על חופש, אולי (לוקחת קצת למחשבה קיצונית אבל שמה את זה כאן.. ביטול של העצמי, ריבים בלתי פוסקים וחוסר שקט.

או שזוגיות היא כזו שיכולה לאפשר את גווני הביניים: יש ביחד, יש דברים משותפים, חוויות משותפות, ניתן ליהנות מקרבה, אינטימיות, אהבה, ביטחון ועוד.. וכמו בכל קשר משמעותי, לעתים גם יש מחלוקות ורבים.

בכל בחירה יש גם פשרות כי אף אדם אינו מושלם, אך השאלה עד לאן מתפשרים.

להתפשר על קשר שאינו נכון לך רק מפחד להזדקן לבד הוא לא נכון ולא יטיב אתך במהלך החיים ועלול להביא בסוף לפרידה בשלב כלשהו.

מה שכן הייתי ממליצה לך שאם אתה מרגיש שיש אצלך "אישיו" (=נושא) בעניין הזוגיות שברצונך לעבד, לפתור, לחשוב עליו, זה להיפגש עם איש מקצוע, לנסות לברר שם דברים, לעבד את הדפוסים שהיו בבית שלא תשחזר בקשרים אחרים והמטפל/ת יעזור לך לקבל כלים, להגיע לתובנות ולהבנות רגשיות מה חשוב לך, מה אתה רוצה ועוד ואם זה משהו שהיית רוצה, אלו דברים שניתן לעבוד עליהם ולחילופין - להבין איך מתאי לך לחיות ולקבל את עצמך באהבה.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו