מבולבלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    simi
    24/05/2015

שלום ,הכרתי גבר מדהים בן 36 ואנחנו 4 חודשים יוצאים .והוא גם לטעמי בכל הבחינות ,לפחות הוא כל מה שאישה חולמת ,מה שאני חולמת יותר נכון :גנטלמן ,תמיד דואג לי ,מפנק,שומר ,חושב עליי,נפגשים כמעט כל יום ,סקס טוב,אכפתי ,מכבדוכו ...אבל ,אני לא מרגישה פרפרים כפי שהוא מרגיש...כלומר ,מרגיש לי שיש לי הכל אז אני לא צריכה להתאמץ :/ מצד שני כשהיה לי גבר שלא היה כזה ,הייתי מתבאסת וגם דורשת יותר ,ואוכלת סרטים .
    אני ממש מתבאסת על עצמי .
    בגול אני בת 34 ואף פעם לא הייתי בזוגיות ממושכת יותר מ4 חודשים .כי תמיד היו לי דרישות לא הגיוניות ,וביקרותיות כלפי אחרים ועצמי גדול ה מאוד. אבל עם הגיל השתנתי והתרככתי קצת .אבל יש דברים שאני לא מצתליחה להתמודד ב100% עדיין איתם : למשל קה לי לישון אצלו ,מפחד שאני אפליץ (סליחה על גסות) בלילה מפחדת שישתחרר לי נוד ואני לא ישנה טוב ,אז אני מתחמקת מזה.והוא מתחיל לישאול שאלות למה אני לא רוצה והוא חושב שזה בגללו ,אז רמזתי כי הוא מאוד אכפתי ופתוח ,וצחק על זה ואמר שהוא יפליץ ראשון ככה זה בטוח יגרום לי להרגיש בנוח .
    אני לא רגילה להיות בזוגיות והרצון שלי סוף סוף מתגם : שגבר בא לאסוף אותי מהעבודה והולכים לאכול יחד,או שעושים קניות יחד,או שהכיר את הורים שלי ואני שלו ,כל החיים של בני זוג שתמיד רציתי מתגשמים ,וכשסוףס וף יש לי את זה אני הולכת צעד אחורה .ואני לא יודעת אם זה פחד ,או אין לי פרפרים אךליו או לא יודעת ...אני מבולבלת .
    כשאני עצבנית על משהו או עצובה או כל רגש שלילי שיש לי אני רוצה להיות לבד . אבל אני לא אוכל כל חיי לעשות את זה ,או לישון במיטה שלי לבד כי אני ישנה יותר טוב.אני רוצה להתרגל ,אני רוצה להיות איתו כשעצוב לי ,אבל מרגיש לי הוא נותן לי הכל ,וכשדיברתי איתו על זה שאני מרגישה שהוא עושה הכל בשבילי ,אמר שאין לי מה לדאוג הוא לא מבטל את עצמו בשבילי אלא עושה את זה כי כיף לו אבל עדיין לא זה מרגיש לי שהפוך וזה לא כל כך מושך .
    מצד שני ,כשיש לי מצב רוח מעוטלים אז כן בא לי להיות איתו .
    אני לא יודעת מה לעשות בא לי לבכות מהבילבולים האלה ומי משאני .יש לי גבר מושלם בידיים אז מה הבעיה שלי ?
    לפעמים בא לי להיות איתו ולפעמים לא בא לי ,ומעדיפה את הספייס שלי .זה טו מאץ,ואמא שלי והמשפחה שלו בטוחים שהוא הזיווג שלי דבר שעוד יותר מלחיץ אותי .אבל זה לא היה מלחיץ עם הייתי מאוהבת בטירוף לא ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש טיפול מתאים

עדי בדיחי
    26/05/2015

שלום לך,

את להערכתי יודעת לתאר היטב את מה שמתרחש- נטיה לביקורתיות רבה, ודפוס זה יכול למעשה להרוס קשרים ובכך גם את תוכניותייך לעתיד. הפלוס הגדול הוא שאת מודעת לכך, וזוהי התחלה מצוינת לפיתרון. העובדה שבגילך עדיין לא היתה לך מערכת יחסים ארוכה בוודאי יכולה ללמד עד כמה קשה לך להתנהל כך, ועד כמה הבעיה צריכה להיות מדוברת יותר, ומנוהלת יותר (כיום המצב מנהל אותך).

להרבה מהדפוסים שלנו יש "אבא ואמא" תרתי משמע. כלומר שורשים מוקדמים שהחלו כבר מהשנים הראשונים- שמצפים מאיתנו ליותר מדי, שביקורתיים כלפינו. אינני יודעת מה היה לפני, ולאיזה בית גדלת, אך הרבה פעמים יש קשר ישיר בין איך שאנחנו גדלנו ותפסנו את חיינו- לבין מה שאנחנו מצפים מהחיים הבוגרים שלנו.

בשלב זה ודווקא כי את בתקופה שבה טוב לך, את בזוגיות עם גבר שהוא כן מתאים לך, הייתי ממליצה מאוד על טיפול התנהגותי CBT - עליו תוכלי לקרוא גם באינטרנט. טיפול שיכול בהחלט לסייע לך להתנהל מול הדפוסים האלו ולעזור לעצמך להתמקד בעיקר.

מטפלים בCBT יש הרבה, גם דרך קופות החולים וגם פרטיים- תוכלי למצוא אותם ברשת.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עדיי המון תודה ..

simi
    04/06/2015

אכן מרגישה שאני צריכה עזרה .
    אבל לפני שאני פונה לעזרה 2 שאלות לי אלייך :
    1- איך אני יכולה לזההות אם זה באמת המצב שלי ששולט בי או פשוט שאני לא רוצה להודות בזה ומקווה שזה יסתדר ,אבל כנראה שאני פשוט לא מאוהבת ? ואלוואי וזה המקרה הראשון (המצב שולט ולא אני ) אלוואי ) .כי כמו שאמרתי אני מרגישה שיש בו הכל טוב אבל אני יודעת שעצם זה שהוא מגיש לי הכל ,את כל החבילה ,ועושה הכל כדי לעזור בלי לממצמץ ,ומרגיש לי שלפעמים מבטל את עצמו אפילו (דבר שלא מושך )אז כל זה עושה שאני דיי נרתעת ,וזה באסה ,מצד שני כשאני מספרת את זה לחברה נשואה שלי או לאמא שלי או לקרוב ,כולם עונים לי אותו דבר : אז את מעדיפה גבר מגעיל שלא התייחס אלייך ,שישחק איתך ויתן לך לרדוף אחריו ?? (Uהיו לי כמה מקרים כאלו שכן הרגיש לי שאני ורצה להיות עם אותו גבר אבל הוא לא התאמץ הרבה ,בדיוק הפוך ממה שיש לי היום עם הבחור המקסים ההוא ) .
    אני כאילו לא רוצה לרדוף אחרי גבר ,רוצה הפוך כמובן ,אבל מצד שני הוא נותן לי הכל המגש זהב .יש אפשרות להעיר לו על זה בלי לפגוע ? ניסיתי פעם להסביר לו שאני מרגישה שהוא מוותר על רצונות שלו לפעמים בשבילי ובשביל הרצונות שלי .והוא אמר שאין לי מה לדאוג היום הוא לא כזה אבל פעם הוא כזה .זה לא מרגיש לי ככה.
    2- האם את מקבלת בפרטי ? והאם אני מתאימה לתפקידך בתור מטופלת ?

אגב שאלתי פסיכולוגית או מטפלת זוגית לא זוכרת מה תפקידה ,בפגדר פורוםגם.והיא אמרה שפשוט אין לי כלום אליו בגלל שהוא נותן לי הכל .ושאני צריכה להיות איתו כנה ולהסביר לו שאני צריכה ממנו ספייס וושלא יעשה הכל בשבילי .אבל הוא מאוהב אני חושבת ,אז יהיה קשה להגיד לו דבר כזה .וחוץ מזה הוא נותן לי את הזמן ואת בהספייס אם אני צריכה אותו אבל וואלה זה עדיין מרגיש לי לא מגורה ממנו . מה אעשה ?מפחיד אותי שאני ככה .יש לי סוף סוף גבר טוב מושלם ,מושך אותי ,אבל למה אני לא מתרגשת יותר מידי לראותו ,ולמה אין חשק לסקס אפילו בימים אחרונים ? מה זה אומר ,שה' אולי מראה לי שזה לא זה ?? קשה למצוא כיום גברים כאלה ...הכי מצחיק שאין לי חשק גם להכיר מישהו אחר ואני אפילו לא פוזלת הצידה כמו שהייתי עושה אם הגבר שהייתי איתו לא היה עושה לי את זה . אז מה זה ? מה קורה לי ? בבקשה תעזרי לי שוב .ואם את לא תוכלי לקבל ,יש לך המלצה למישהו ספציפי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עדיי המון תודה .. - תגובה

עדי בדיחי
    06/06/2015

שלום שוב,

לשאלותייך-
    1. זה שהמצב "שולט" בך לא סותר שום תחושה כמו חוסר רצון להודות בזה. אני מעריכה שאינך שולטת בכך מתוך האינפורמציה כי זאת לא פעם ראשונהו לא קשר ראשון בו את חווה כך את עצמך. כלומר, לא מדובר דווקא בבחור איתו את מתראה- לפחות לא "הוא" שורש העינין, אלא משהו שאת חשה לאורך הקשרים ולכן להערכתי טיפול יכול לסייע.
    2. נסי לחשוב- נניח והוא לא מרצה אותך לחלוטין, יוצא עם חברים ומעט את חשה "בחוץ". האם תרגישי תורך "להחזיר" אותו לחיקך באופן מלא, תחושי קנאה? תהיי יותר מאוהבת? אני מסכימה איתך שכאשר אדם מרצה מאוד, הוא משדר שאחרים שווים ממנו יותר- כלומר, שהוא לא שווה מספיק- זה לבד גורם לצד השני להימשך פחות ולהתרחק יותר. השאלה היא אם תוכלי להסביר לו את זה כך, במונחים של משיכה וריגוש שהם חיוניים לך בקשר.
    3. לגבי טיפול- את, כמו כל אדם הרוצה שינוי, מתאימה לטיפול. השאלה היא אם המטפל מתאים לך. :) אני לצערי לא מקבלת באופן פרטי היום, אך אני ממליצה לך בחום רב על שותפתי לניהול הפורום- טלי- מטפלת מנוסה, מקצועית, אין לי ספק שתוכל לסייע לך.

חשוב לציין שהמלצתי לך על טיפול- בעיקר כי את נשמעת לי מאוד "רוצה" בשינוי- וזה כשלעצמו התחלה של פיתרון. מטפל טוב יוכל לסייע לך להבין עוד מהלכים] ובפירוש גם לסייע לך לקבל תשובה- האם אכן הדפוס הזה "מנהל" אותך במקרה הספציפי הזה.

בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו