שלום תשובה מגברת טלי צ. בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום תשובה מגברת טלי צ. בבקשה
    אביה
    25/05/2015

היי חברתי קיבלה פה מענה מטלי ששיפר את חייה מנסה גם :)
    לפני 8 שנים הכרתי מישהו מחוץ לארץ שטס לפה במיוחד כדי להכיר אותי. בילינו יחד כשבוע והוא עזב. הקשר נותק במהרה וחודש אחרי חצי שנה על ידו. אחרי שיחות של חודש שוב הגיע לארץ והוחלט שאכיר את הוריו שגרים בארופה. שילם על הטיסה ולקח גם את הוריי לשם. אחרי כחודשיים מאז עברתי אליו לחוץ לארץ וחיינו יחד 3 חודש. הוא קנה בית קרקע במיוחד שיהיה לנו איפה לחיות אך זה לא הגיע לחתונה בסוף בעיקר כי ויתרתי הוא אדם לא קל וגם הראה שם סימני קמצנות למרות שחצי מהזמן היה לארג'. חזרתי לארץ ניתקתי איתו את הקשר. הוא אדם שהיה לנו נושאים משותפים לדבר ואהב להקשיב על לדבר. למרות שהוא בא ממשפחה כפרית פשוטה היה חסר השכלה ועובד כפיים בכל זאת היה לי כיף איתו. אך הוא גם היה עקשן כפרד ולא קל גם במשפחתו הייתה היסטוריה של בעיות נפשיות לשני אנשים. לו לא היה אך היה קצת (ממש קצת) איטי ושונה מאחרים. חצי שנה אחרי שחזרתי לארץ הוא בא בהפתעה והתקשר אך סירבתי לפגוש אותו. כעבור שנתיים נזכרתי בו ויצרתי קשר אך כבר היה נשוי ואב לילד. מאז לא מפסיקה לחשוב ולהתחרט על זה גם כי חי בארץ מדהימה וזו הייתה ההזדמנות שלי רק להגיד כן והכל חיכה לי שם בית נישואים אזרחות. כל יום ללא הגזמה מזה כשמונה שנים נזכרת בפרטי פרטים בחיי שם ואיתו ואכולת חרטה שאני יכולתי לחיות שם איתו ולא אשתו עכשיו לו רק היה לי שכל למה לעזאזל לא נפגשתי איתו?! אני עוד לא בת שלושים בזוגיות מעבר לשנה בן זוג טוב אך לא מעוניין לעבור וזנחתי את הנושא אך אומללה מאוד לעיתים בוכה ומדוכאת מהמחשבות שמה עשיתי גם אם לא אהבתי את הבחור ההוא חיבבתי והייתה יותר שפה משותפת והבנה מזה שכרגע. ואהבה מתפתחת הרי. טיפול לא בא בחשבון אך אודה להשיא לי עצה כלשהי הדרכה מה לעשות למה אינני מצליחה להשתחרר מזה זה כואב ולא קל הרבה בכי על ההפסד הזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעבור לקשר חדש

טלי צרקינסקי
    26/05/2015

אביה שלום,

את מתארת רצף של אירועים וקטיעות שונות שקרו בקשר ביניכם שמשהו שם לא הצליח להחזיק אותו.

עתה, כשאת שמעת שהוא נשוי ואב, להרגשתי את עושה מעין "אידאליזציה" למצב שהיה יכול להיות אילו היית אתו עכשיו.

אולם, היו שם דברים שלא רצית בקשר ומאד התלבטת בהם וכנראה גם הוא לא היה שם לגמרי (קנה בית, נסע, אח"כ חזר שוב..).

לא הייתי לוקחת שום אשמה כאן.

אלו דברים שקורים להרבה אנשים וזה באמת לא פשוט, מה לא יחזור להיות, אילו אנשים כבר לא יהיו בחיינו, הם מנת חלקינו כבני אנוש.

אילו היית נשואה לו, קיים סיכוי שהדברים שהעלית אשר גרמו לפרידה, היו צפים בקשר שוב והיית במדינה אחרת, זה לא פשוט..

מה לעשות היום?

את מתארת שלא השתחררת מהקשר הקודם שהסתיים לפני שנתיים. אני מאמינה שהמידע שיש לך לא הוסיף לתחושה זו.

אם ברצונך להתפנות לקשר זוגי חדש (לרבות בן זוגך הנוכחי, לרבות לשוחח אתו אם ברצונכם לקדם את הקשר...) עליך לשחרר את הבחור הקודם מהמרחב שלך ולהכניס למרחב שלך איכות זוגית חדשה, טובה ונכונה לך היום.

אני חושבת שכאן יש נקודה ששווה להתעכב עליה ולהשקיע בה משאבים.

ציינת שאת לא מעוניינת בטיפול. הייתי מציעה לך לכתוב "מכתב למגירה" שמהווה מעין סגירה (יותר שלך עם עצמך). מה היית רוצה לומר לבחור ההוא, מה כואב לך, מה קשה לך, מה את מאחלת לעצמך וזה משהו שלך עם עצמך שיכול לעזור לך בתהליך שחרור זה.

והפניית האנרגיות לקשר חדש אך כל זאת, כאשר את מניחה את העבר באהבה ובהבנה שעשיתם מה שיכלתם במסגרת הזאת...זה תהליך, אנחנו לא קוסמים....

מאחלת לך הרבה הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו