מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידהמיה29/05/2015
בקשר כ9 חודשים עם גרוש משמורן לילדיו
גידול והדאגה לילדיו גוזלים את מרבית זמנו
לעתים יש בעיות עם ילדיו שמביאות לנתק גמור בינינו
לא סמס,לא טלפון בטח לא פגישה.
הפעם הנתק ארוך מאוד מעל חודש.
ימים שבועות ראשונים היו לי מאוד קשים.
אני לא רוצה להמשיך בקשר בצורה הזאת.
כרגע מתלבטת האם פשוט להמשיך הלאה.
או שכאשר הוא יתפנה ניפגש ונקיים שיחה.
האם הצורך להיפגש הוא ממקום של אגו
או שנכון יותר לסגור בפגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בשתי הדרכים - פירוט
טלי צרקינסקי30/05/2015מיה שלום,
במידה ויש קשר תשעה חודשים בקשר חוויתם דברים משמעותיים יתכן וסגירת מעגל, לכאן או לכאן, תוכל לעזור לך.
לגבי "אגו", אני מאמינה שבהחלט ניתן ליצור קשר ללא שיקולי אגו, על מנת לברר מה קרה ביניכם בקשר, מהם הניתוקים, האם הם היו פתאומיים, האם אתם זקוקים למשהו נוסף בקשר שיכול לעזור במצב זה (משמורן יחיד), האם יש רצון (זאת, במידה וקיים רצון לנסות להמשיך את הקשר).
וזוהי שיחה שיכולה להביא לשינוי לכאן או לכאן, אך לקיימו יכול לסגור לך איזו מעגל שניסית.
במידה ואת שלמה עם להמשיך הלאה, זה מאד תלוי באינטנסיביות, איכות הקשר, איך היו היחסים לרוב כדאי לשוחח על סיום בפגישה, מאידך, את מציינת ניתוקים ארוכים שאת זה גם צריך לקחת בחשבון.
הייתי מנסה לסמוך על תחושות הבטן שלך מה נראה לך נכון במקרה הספציפי שלכם,
מאמינה שהאמת נמצאת אצלך.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה30/05/2015התחושה להיפגש ולסגור מעגל
מצד שני פגישה תביא שוב להצפה ריגשית וגעגועים
כמו שחברה אמרה לסיים קשר במקרה הספציפי גם מאוד אוהב זה כמו גמילה
אז למה לחזור ולהוריד את החומר.
הנתק מגיע מאחר והוא בהצעה ריגשית מול מה שקורה לילדיו ואינו מסוגל להכיל עוד.
ברור לי גם שברגע שהוא יתאושש הוא יצור קשר
מבחינתו הקשר לא נגמר
זה רצון שירלי לחלוטין הרגש לגמרי אומר להישאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי31/05/2015אני מסכימה שפגישה עשויה להציף רגשות שונים.
לגבי הרצון להמשיך בקשר חשוב לדעת שיש שניים אשר מחליטים לגבי כך והשאלה מה החלק שלך.
ממה שאת מתארת הוא מחליט מתי: להתקשר, להתנתק, לכמה זמן להתנתק וכו'..
ומהשאלה שהעלית שהדפוס הזה לא מתאים לך יותר, המלצתי הייתה לשוחח על זה. מכיוון שהנתק ממושך, זה לא חייב להיות בפגישה...
אני מאמינה שוב, שצריך להקשיב לתחושות הבטן, אך להפעיל גם מחשבה בנושא.
אם את רוצה קשר של גבר שיוכל להכיל אותך בתוך הקשר (וכנ"ל את אותו) ותהיה פניות בקשר יש שתי דרכים, או לדבר אתו על כל הניתוקים האילו ולבחון לגבי שינויים בקשר... או להמשיך הלאה, אך לא הייתי ממליצה להיות במקום שמתסכל אותך שוב ושוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות והמשך עצה בבקשה
נורית01/06/2015לאחר התלבטות החלטתי לסיים את הקשר בפגישה
התקשרתי הבוקר הוא סינן את השיחה
סמסתי וביקשתי שנדבר טלפונית או ניפגש לדבר ולסיים את הקשר בצורה יפה ולא בהיעלמות והתנתקות (ולא משנה מה הסיבה)
הוא ראה את ההודעה ובחר שלא להגיב.
איך מסיימים קשר באופן חד צדדי כך שיאפשר לי לפתוח קשר חדש ללא מישקעים
וממקום שלם ונקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להגיב יותר - לשחרר
טלי צרקינסקי01/06/2015שלום לך,
המצב ברור. בחור שבוחר לסנן, להתנתק, לא להגיב להודעה שלך, לא יכול או רוצה להתמודד עם הדברים האילו.
הצעתי אליך, הניחי לו, מכאן לא הייתי שולחת לו מסרים יותר, את מתארת שהוא ניתק את הקשר מספר פעמים בעבר כך שזה לא דבר חדש, ככה לא מתנהל קשר תקין.
החליטי שמגיע לך קשר יותר יציב וטוב עבורך ותני לעצמך זמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)