זוגיות לאחר לידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות לאחר לידה
    שאלה
    05/06/2015

שלום,

לפני כשבועיים ילדתי את בתי הבכורה.
    אני מכירה את בעלי ויודעת שבעבודה הוא מסור ועושה את העבודה על הצד הטוב ביותר ובבית הוא "מעגל פינות" ומזה חששתי.
    כיום לאחר הלידה אני רואה את "עיגול הפינות" הזה. ואפשר לומר אגואיזם ודאגה קודם על לעצמו.
    אביא מספר דוגמאות:
    1. במהלך היום אני מניקה ובשעה שתים עשרה או אחת בלילה הוא נותן בקבוק של תמ"ל. ודואג להחליף חיתול ולהשכיב לישון. אתמול הןא הביא אותה לחדר ואני שומעת ורואה שהיא לא רגועה. צריך להרדים אותה עד למצב של כניסה לדינה עמוקה ואז להשכיב. וכשראיתי שהיא לא רגועה לקחתי אותה על הידיים והוא הלך לישון. לא עניין אותו בכלל. כאילו הוא עשה את שלו.
    למחרת הערתי לו על כך ואמרתי לו שזה לא משמרת שהעיקר לסיים אותה ולעשות וי. תשובות היתה " מה אני אעשה אני עייף מכל השבוע". אמרתי לו ואני לא עייפה?
    לא ממש ענה לי על זה.
    מקרה נוסף שהתריש יום למחרת. האכלתי את ביתי והודעתי לבעלי שיקח וירגיע אותה אני הולכת לישון . הוא היה צריך ללכת למשחק כדורגל ואמרתי לו שיכניס אותה לחדר. הוא הכניס אותה לחדר בידיעה שהיא עדיין לא רדומה מספיק והלך. היט התחילה לבכות והעירה אותי. לקח לי שעה וחצי להרדים אותה. כשאמרתי לו את זה הוא אמר שהוא מיהר לכדורגל. ושאל-"מה את רוצה שלא אלך?"(מדובר על משחק שמשחקים כל שישי אחהצ החברים).
    ובכלל כל פעם שהיא בוכה או משהו צריך להפעיל אותו. אם בדיוק אוכלים זאת תמיד אני שקמה ולוקחת אפילו אם היא רק רוצה על הידיים. הוא ימשיך ויאכל.
    אני מסתובבת עצבנית ולא יודעת כבר מה לעשות אתו. מבינה שגם לו קשה. אבל כנראה הןא חושב שרק לו קשה ואם הוא לא יגש או יעשה זה ברור שאני אעשה.
    אודה לעצתכם מה לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות לאחר לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו נוסף

שאלה
    05/06/2015

פרגנתי לו ללכת להופעה עם חבר השבוע על אף שאני יודעת שיחזור מאוחר ולא יהיה כל היום בבית. הוא לא חשב בכלל להציע לחזור מוקדם יותר מהעבודה ולקלח כי הןא יודע שאמא שלי תגיע. הוא בשלו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכיר בלגיטימציה של השינוי ולשוחח

טלי צרקינסקי
    06/06/2015

שלום לך,

מגיבה לאחר קריאת שתי ההודעות.

ראשית, חשוב לי להדגיש שעברתם שינוי מאד משמעותי, הפכתם מזוג להורים.
    להכיר בלגיטימציה של הצורך בהתארגנות מחדש (פיזית, רגשית, אישית, זוגית) לתינוקת חדשה בבית.

השינוי מאד טרי (שבועיים), ושינויים כאילו, דוגמת כניסה של תינוק חדש למשפחה, מציף הרבה רגשות, מצריך התארגנות מחדש. סדר עדיפויות. לתינוקת יש צרכים, כפי שאת יודעת: כל צרכי הטיפול ובתקופה הראשונה האכלה בלילה השקעה יותר אינטנסיבית בוודאי בהתחלה ובכלל בחיים ועוד..

זה דורש התארגנות ומה שאני קוראת בשאלתך זה איך לגייס את בעלך להבנה של מה שאת חווה, עוברת, איך אפשר לאפשר הורות טובה אשר מעניקה את הצרכים, לצד הדברים האחרים.

המלצתי החמה: שוחחו ביניכם.

הייתי ממליצה לך לדבר אתו לא בשעה שאת כועסת על משהו מסוים או כשהוא חוזר ממשחק, אלא כששניכם רגועים ויכולים לדבר/להקשיב (לא רק לשמוע).

הייתי ממליצה להתחיל את השיחה בכך שעברתם שינוי, מתארת את רגשותייך, שואלת אותו מה עובר עליו, איך הוא חווה את ההורות המאד טרייה (כולל המחויבויות של הטיפול).

שיחה ללא שיפוטיות או האשמות (=אלו בדרך כלל מזמינות חוסר הקשבה או רצון לשתף פעולה).

הייתי מנסה לגייס אותו לחשיבה משותפת אם יש איזה תפקיד שהוא יכול לקחת על עצמו.

דוג' - אם הוא עובד. יתכן ויותר קשה לו לקום בלילות. אולי כדאי לחשוב על חלוקה מסוימת של תפקידים אשר תהיה מקובלת על שניכם, לרבות כל מה שקשור לטיפול בתינוקת.

לדבר על כך שסדר העדיפויות משתנה כאשר נולדת תינוקת ומידי פעם תפרגנו אחד לשני יציאה/ אפשר לחשוב על יציאה משותפת (כותבת כרגע "בגדול" כי הכל מאד טרי).

הייתי מציינת מה את מעריכה אצלו ואיפה את מרגישה שחשוב לך שהוא יהיה אתך יותר בגידול התינוקת. תראי איך מתפתחת השיחה.

כל זוג שעובר שינויים בוודאי משמעותיים כמו לידה, עובר תהליכי הסתגלות וזה לוקח זמן וקיים סיכוי שעם תקשורת פתוחה ביניכם ועם הזמן, תעברו את התקופה הזו בצורה טובה.

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו