מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה וחוסר אמון בין בני זוגאודליה07/06/2015
שלום!
יש לי חבר טוב מאוד שיש לו בעיה גדולה בנישואים.
הוא נשוי לאישה שהוא מאוד מאוד אוהב ומעריך, כבר 25 שנה. בגדול הנישואים מוצלחים ומלאים חום ואהבה. ובכל זאת לפני כ-10 שנים ניהל רומן קצר עם מישהי ממקום העבודה הקודם. זה היה חסר רגש לחלוטין משני הצדדים.
באותה תקופה כן עלו שאלות והיה צורך בשקרים כדי לשמור על הנישואים.
משום מה, לאשתו כן היו חשדות לגבי אותה אישה אבל תמיד היתה הצלחה בשמירת הסוד וכך התנהלו הנישואים במהלך השנים. אבל בשנים האחרונות האישה הפכה להיות מאוד קנאית וחשדנית, וכל דבר הכי קטן וחסר משמעות "מקפיץ" אותה ומעלה בה שאלות שאותן היא מטיחה בפניו. ורק אחרי יומיים שלושה המצב ביניהם חוזר לשגרה הטובה עד הפעם הבאה.
היתה תקופה שהאישה החליטה ללכת לייעוץ אבל בעלה לא רצה להצטרף, מה גם שהטיפול לא היה יעיל בכלל.
לפני כחצי שנה הם החליטו ללכת יחד לייעוץ זוגי אבל פרשו אחרי שני מפגשים לא מוצלחים.
האישה בטוחה שמשהו אצלה לא תקין כי זאת ההרגשה שהיא מקבלת לאורך השנים, והבעל כל הזמן בעמדת התגוננות רק כדי לשמר את הנישואים שבאמת באמת חשובים לו כל כך.
שניהם אוהבים מאוד ולא מוכנים לחשוב על גירושים.
איך ניתן לעזור לזוג כזה? המריבות על בסיס הקנאה מצד האישה מאוד מקשות על המשך נישואים תקינים.
איך אפשר לגרום לאישה להאמין בבעלה מבלי לפתוח את נושא העבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון וצד ג' המנסה לסייע
עדי בדיחי07/06/2015הי אודליה,
אני מבינה שאת מעוניינת לסייע לחברך, וזה בהחלט מוערך. את כותבת את הדברים מנקודת מבט- לא בטוח שזוהי גם נקודת מבטו. כלומר, את מתארת מצב מגורם שלישי ולא באמת מהווה שום גורם במשוואה. כשפונה כותב לנו מה הוא חש בקשר- ניתן יותר לכוון לאיזה סוג של עזרה יש להפנות אותו. כאן אני לא ממש יודעת.
ממה שאת כותבת- נראה שלבני הזוג יש אישיו גדול סביב אמון- אשה, שהאינטואיציות כאלו ואחרות אינם מטעות אותה ולפעמים היא "ממש בכיוון", גבר שחש אשמה גדולה וחי בשקרים ובסודות- אני לא יודעת האם ניתן באמת "לא לפתוח" את העבר. העבר הוא ההווה, הוא שם לחלוטין. הם שניהם חיים את זה- כל אחד עם התגובות שלו בקשר.
אני חושבת שכדאי לגשת ליעוץ. אולי רק עבורו בשלב ראשון- לעבוד על תחושות האשמה, על החסר שיש לו בזוגיות ובגינו הוא מחפש פיתרונות חיצוניים. האשה לא סתם מרגישה שמשהו לא תקין בה- בהחלט משהו כזה קורה- בחווייתו של הגבר. משהו בזוגיות חסר לו. הוא 10 שנים עם חוויה של בושה/אשמה/מצפון/רצון לפצות את אשתו ויש לכך כמובן עוד השלכות.
לכן הייתי מנסה יעוץ זוגי, כאשר קודם כל ההתמקדות היא בבעל, ויחד עם המטפל לנסות לחשוב איך לגייס את האשה לטיפול. שם כבר יכולה להתקבל החלטה מה פותחים, כמה פותחים, בהתאם להתקדמות הטיפול. את כחברה לא יכולה לעשות הרבה מעבר למה שאת כבר עושה , והייתי מציעה לא להחליף את מקומך עם מקום של "מטפל", ולא לייעץ לו לעשות כך או כך בשל רגישות הדברים. כשמדובר בשלום בית ובענייני זוגיות- להערכתי כדאי להשאיר זאת למטפלים זוגיים עם הכשרות מתאימות. כחברה- אוזן קשבת, כתף תומכת.
אם ירצה הוא מוזמן לגולל את הדברים מנקודת מבטו, כאן בפורום. זה בוודאי יסייע להבין מה הוא חש ואיך הוא תופס את הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)