מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לעצהמבולבלת13/06/2015
היי, בגיל 24 נכנסתי לזוגיות רצינית ראשונה שלי. בתקופת ההתאהבות כל אחד נתן מעצמו, נפגשנו הרבה וראינו את הצדדים היפים למרות שהיו פערים והוא מנוסה ממני.. עבדתי על דברים והשתדלתי להיות יותר פתוחה ומחבקת, הוא גם הבין שייקח לי זמן להפתח מינית. במשך הזמן, התעוררו בעיות כמו זה שהוא חשב שאני לא מספיק יוזמת ואני התחלתי להרגיש שהוא פחות משקיע בי ויותר בלימודים.. דיברנו על הכל, לא הכל השתפר אך אהבנו והייתה בינינו כימיה ומשיכה. לאחר כ10 חודשים עברתי תאונה, הוא לא הגיע לתמוך בי כי לא הרגיש טוב.. הרגשתי שהחששות שאני לא בראש העדיפויות מוצדקים וביקשתי הפסקה. הוא הגיע למחרת וביקש שנעבוד על הדברים ואני חשובה לו.. הסכמתי. אז ראיתי התכתבות שלו לאורך מספר חודשים שאנחנו יחד עם ידידה שלו מחדר הכושר. אני מודה שלקחתי בצורה קשה אולי ממה שזה, אך היה לי קשה לראות התכתבות שיש בה רמיזות מיניות בשעות לילה והוא ביקש את מספר הטלפון שלה.. הוא הכחיש כל קשר ביניהם כששאלתי והיה לי קשה לשמוע שמשקר לי שאין כלום. במשך כחודשיים התלבטתי מאוד אם להמשיך בקשר, עם לא מעט בכי וריבים.. לאחר שנה יחד התגלתה אצלי מחלה כרונית, שהוחמרה בגלל המצב הרגשי וגרמה לי לרדת במשקל. לפני שידעתי על המחלה העיר לי שעליי להפסיק לרדת במשקל.. עברתי ביקורים במיון ותרופות, הרגשתי שהוא שם כשמסתדר לו ולא כמו שבן זוג אמור להיות. הוא עזב אותי עם חום בלילה כדי להחזיר את הרכב והיו ימים שלמים שלא הגיע כשאני חולה בבית. התקשורת בינינו הייתה נוראית והתבססה על הודעות. לאחר שיצאתי מאשפוז נפרדתי ממנו. היה לי קשה במשך חצי שנה בלי מגע ותמיכה כשאני עוברת מצב רפואי עם אופציה לניתוח.. הוא הגיע מידי פעם מתחת לביתי כדי לשמוע מה איתי וראיתי שלא המשיך הלאה. הוא רצה להגיע אליי הביתה אך הרגשתי שזה מאוחר מידי ושאני לא יכולה נפשית להתקרב.. לאחר כחצי שנה נפגשנו ביום הולדת של ידיד משותף. הצעתי שנשאר קצת ונדבר. געגוע וזכרונות הובילו אותי לחזור למערכת יחסים איתו, למרות שלא ידעתי בוודאות אם סלחתי ואם אוכל להיות שוב מעניקה ואוהבת. ידעתי שהוא עדיין אוהב ולא רציתי שנמשיך הלאה לבני זוג אחרים. התחלנו להפגש בחוץ, בלי להכנס לבתים.. היו חיבוקים וקרבה לצד רגעים של בכי על מה שהיה.... העלתי את הרעיון של יעוץ, למרות שלשנינו היה נשמע שאולי זה לא השלב. הלכנו ליועצת שקצת עזרה, אך הרגשנו שזה לא מתקדם.. הצעתי שננסה מישהי אחרת והפעם הוא בחר. היועצת השניה קיימה פגישות משותפות ופגישות אישיות איתי.. היא אמרה לי לחוד שאולי כדאי לי לשחרר כי אין ניצוץ והתמסרות אך באמת רציתי לקבל כלים. יומיים לאחר פגישה שלו ושלה בלעדיי הוא נפרד ממני בטענה שגילה מי אני באמת והענשתי אותו והוא לא מעוניין יותר. אני מרגישה שהיא רחיקה במקום לקרב ועכשיו הוא לא רוצה לשמוע ממני. אני יודעת שהייתי קשה וקצת תלותית אך באמת קיוויתי שזה יצליח, עכשיו אני נשארתי דחויה וקשה לי להשתחרר מזה.. אשמח לכל עצה ודיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה על טיפול לעצמך להתפתחות
טלי צרקינסקי14/06/2015מבולבלת שלום,
נראה שעברה עליך תקופה מאד מטלטלת מבחינה גופנית ומבחינה רגשית.
הסימנים לקשיי היציבות בקשר ביניכם היו עוד לפני התאונה שעברת ולפני המחלה שחלית בה.
נראה ששניכם חוויתם אמביוולנטיות (התלבטות) רבה אם לחזור להיות ביחד, או אם כדאי לקחת מרחק בעקבות התנהלויות שונות שקרות לכם בקשר, בעיקר סביב נושאי הכלה אחד את השני, הכלת מצבים פחות נעימים בקשר (מצב כמו שתיארת של ההתמודדות עם המחלה שהיית זקוקה לתמיכה, הכלת מצב של תכתובת מינית בינו לבין ידידה מצבי "סטרס").
נראה שלא נבנה המקום של האמון בקשר הזה.
לא ברור מהן הסיבות וקשה לנתח זאת דרך הפורום.
ציינת שעברתם דרך 2 ייעוצים מקצועיים. לא ברור לי למה התכוון שהוא גילה מי את ומה המקום של העונש. אולם יש לי הצעה עבורך.
את בחורה צעירה (=לקחתי בחשבון מס' שני קדימה מהגיל שציינת). וזה הזמן לעבוד על הדברים.
אני ממליצה לך בחום לגשת לטיפול מקצועי בו תאפשרי לעצמך מקום למספר דברים שאת חווה ותאמרי לעצמך שמגיע לך את המקום שלך שם:
עיבוד של המחלה, של מה שאת מתמודדת היום, לרבות ביטחון עצמי ועוד.
עיבוד הקשר שהיה, לנסות לבחון דפוסים שקרו שם, מה מהווה התלות אצלך, מה החזיר אתכם כל פעם, החשש לא להיות לבד בסיטואציה כזו מאד מובנת, עבודה על עצמאות. המטפל/ת ידעו לכוון אותך ולבנות מטרות ביחד.
עתה, הייתי לוקחת את הטיפול לעצמך על מנת להתחזק רגשית לקבל כלים ולהמשיך לבנות את עתידך בתחומי החיים בצורה טובה.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה טלי
מבולבלת15/06/2015מה הכוונה שהיו קשיים ביציבות גם לפני כן?
קשה לי מאוד עם העובדה שהלכנו למטפלת שפעלה מאוד לפי אינטואיציה אישית שלה והשתמשה במילים קשות.
היא השתמשה במונח "מענישה" בטיפול הזוגי, שהיא מרגישה שאני מענישה אותו.. ולאחר שנפרדנו הוסיפה להגיד לי שאני אמללתי אותו.. הוא השתמש במילים האלו כשנפרד ממני וזו ממש לא הייתה כוונתי.
היחסים נגמרו בצורה כל כך מכוערת שהוא פשוט נאטם.. כשאני נפרדתי ממנו בפעם הראשונה לא היינו כאויבים.
אני יודעת שהפגיעה שלי ממערכת היחסים הראשונה התבטאה ושנחשף צד קצת יותר ילדי וסוג של קורבן מצידי, אך מעולם לא התכוונתי לאמלל מישהו או להעניש אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
טלי צרקינסקי15/06/2015מבולבלת שלום,
כוונתי שהקשר לא היה יציב עוד לפני כן מהדברים שהעלית (הפרידות ועוד).
אני מבינה את הרגשתך שפרידה קשה היא מאד כואבת, לא פשוטה כלל ומצריכה עיבוד רגשי.
לגבי מילים שהמטפלת השתמשה בהם, אני לא יודעת למה כוונתה, באיזה הקשר הם נאמרו בדיוק בשיחה שלהם ולהרגשתי את לוקחת את המילים למקום של האשמה אישית.
המלצתי, כמו בהודעה הקודמת היא לקחת אותם למקום של התפתחות אישית ועיבוד מה שקרה בקשר ומה שאת רוצה לשפר בעצמך... ומשם לגדול, לצמוח בכל תחומי החיים וכן בזוגיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)