הקשר השתנה לגמרי..מתוסכל..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הקשר השתנה לגמרי..מתוסכל..
    דייב
    17/06/2015

שלום לכולם אז אני וחברה שלי ביחד קצת יותר מ-3 חודשים טיילתי מחוץ לארץ והכרתי אותה במדינה אחרת היא התאהבה בי בהתחלה ברמה גבוהה מאוד אמרתי לה שאני לא בטוח שאני רוצה קשר בהתחלה המשכתי לטייל עוד שבוע ולאחר שבוע הפתעתי אותה וחזרתי אליה אחרי שבועיים כבר עברנו לגור ביחד בדירה שהייתה פעם של ההורים שלה (ההורים שלה והמשפחה שלה מתים עליי) (אני בן 23 והיא 21) זה פעם ראשונה שהיא גרה לבד בהתחלה הכל היה מדהים אהבה מאוד חזקה ביננו היינו יושבים ומדברים שעות על הכל הייתי מספר לה סיפורים ודברים מאוד איישים על עצמי והיא נתנה לי את כל תשומת הלב ואני לה היא הראתה לי כל הזמן חום ואהבה חיבוקים ונשיקות היינו עושים סקס על בסיס של כל יום 3 פעמים ביום כל פעם שהייתי חוזר הביתה או היא היא הייתה קופצת עליי בחיבוקים ונשיקות הכל התחיל להשתנות לפני חודש וחצי בערך היא נהייתה קרה וכבר לא נותנת לי כלכך תשומת לב בקושי מקשיבה לסיפורים שלי והסקס הפך להיות 1-2 פעמים בשבוע כל הזמן היא לא רוצה היא בקושי מחבקת ומנשקת אותי או מתעניינת במה עובר עליי אני בנאדם שנורא חשוב לו החום האהבה והתשומת לב והיא יודעת שאני צריך את זה במיוחד שאני במדינה זרה בלי שפה חברים ומשפחה בחודש האחרון אני מדבר איתה על זה שהיא לא מראה לי כל יום והיא אומרת שאני נורא חופר לה כי כל יום אני אומר את אותו הדבר כמו תוכי היא אומרת לי שהיא פשוט נורא לחוצה מהלימודים ושאני יהיה סבלני איתה והיא תראה לי המון אהבה בהמשך הבעיה שאפילו בתקופה שאין לה כלכך מבחנים אז היא עדיין לחוצה מזה שהיא לא הלכה למכון כושר הרבה זמן והיא לא מרוצה מהגוף שלה מה שלא גורם לה לרצות לעשות סקס גם בתקופות האלה(חשוב לציין שהיא אמרה כמה פעמים שאני הסקס הכי טוב שהיה לה ורק איתי היא הגיעה לאורגזמות יותר מפעמיים לפני זה בחיים שלה)..גם כשנראה שאין לה כלכך מה לעשות היא עדיין לא כלכך מקשיבה לי..היא קצת קרה וחושבת על דברים אחרים כל הזמן כשאני שואל אותה כל הזמן אם היא אוהבת אותי פחות או שכבר פחות בא לה עליי היא אומרת.שלהפך שהיא אוהבת אותי יותר ושאני הגבר של חייה ושהכל בסדר..אני מבין שהלימודים חשובים לה נורא והיא רוצה ציונים ממש גבוהים אז אני משתדל לשחרר אבל נורא קשה לי (בנוסף היא משתדלת לעבוד כשיש זמן בשביל לחסוך כסף לטיסה לישראל) בנוסף לזה היה לה עבר לפני 2 אקסים ועוד 3-4 גברים שהיא הייתה איתם (מספרים אחד לשני הכל) וזה נורא מפריע לי כל הזמן אני מסריט בראש אותה עם הגברים האלה עושים סקס בקיצור אתם יכולים להבין שאני נורא מתוסכל ואני חייב ממכם עזרה/ייעוץ חברים וחברות אני יודע שזה היה ארוך הייתי חייב לפתוח את הלב תודה על הקריאה ותודה מראש על העצות!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשר השתנה לגמרי..מתוסכל..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתייחסת למספר דברים

טלי צרקינסקי
    18/06/2015

דייב שלום,

ראשית, יש פרט שלא כ"כ ברור לי מהודעתך, אני מבינה שאינכם גרים בארץ (אם הבנתי נכון..) ואתה מציין שאתם מתגוררים במדינה זרה לך.... לא ברור לי אם אתם גרים בחו"ל, במדינה שלה יש חברים/ות, משפחה ולך אין.. ומה הרצון להמשך בהקשר הזה.
    אם תוכל להשלים אינפורמציה זו זה יהיה טוב.

בהקשר של הקשר הזוגי, בקשר זוגי בדר"כ יש שלבים שונים, שלב של מיזוג (מה שאתה מתאר שהיה בקשר ביניכם). אינטנסיביות רבה בקשר, הרבה "ביחד", מה שפחות אפשר לכל צד מרחב משלו. עתה, מה שקורה כיום, שבת זוגתך מנסה לחפש את המרחב שלה, שזה לאו דווקא מתוך רצון לא להיות בזוגיות עמך, אלא יכול להיות תהליך בריא בקשר של יצירת נפרדות ומרחב ואפשר להיות ביחד ואפשר גם להיות בנפרד בתוך הקשר הזוגי. השאלה אם הקשר הזוגי וכל אחד מכם יכול להכיל את השנויים האילו ומהי הפרשנות שאתה נותן לשינויים האילו?

על כן המלצתי תהיה לדבר אתה, ממש כמו שהייתה לכם תקשורת פתוחה מאד עד כה, לדבר גם על זה, על השינויים שיש, על מה חשוב היום, על מה כל צד זקוק.
    זה חלק בלתי נפרד משהיה בזוגיות.

יתכן ולא קל להכיל שינוי מאינטנסיביות כל כך רבה למשהו אחר.

יתכן מאד שיש לך חוסרים איפה שאתה גר ואתה צריך לפתח לך משהו משלך וכאן אני מכניסה שאלות נוספות: מגבלות שפה? עד כמה? האם אפשר לגשר ויש מקומות שיכולים לתת מענה על כך? כפי ששאלתי קודם ראיה עתידית של מגורים?
    תכניות מקצועיות/לימודיות שלך להמשך?

אתם צעירים.. יכולים עוד לבחור, להחליט..

באשר למה שאתה "מסריט" לעצמך בראש לגבי אקסים שלה בנושאי סקס, זה טבעי אבל חשוב מאד שלא ינהל אותך. היא אתך היום, היא לא עם האקסים...

אני משערת שזה בא מהמקום של הירידה בתכיפות יחסי המין (=שגם היא יכולה לקרות בקשרים עם הזמן),

ובחוויה של ביטחון עצמי ומה קורה בקשר היום.

אם אסכם, אציע לכם לדבר על הדברים ועל מה חשוב לכם, ללא האשמה, ללא שיפוטיות, שיחה שמזמינה הקשבה עם הרבה אכפתיות.

ולדעת שלאחר אינטנסיביות כל כך רבה, לעתים צריך מעט מרחב... וזו לא דיכוטומיה (שחור-לבן) או שאינטנסיביים או שאין זוגיות.....

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

דייב
    18/06/2015

תודה רבה על העזרה!
    בקשר לשאלותייך אז כן אנחנו מתגוררים בפרו אנחנו מדברים אנגלית כך שביננו אין בעיה של שפה רק בחוץ כי איני דובר ספרדית אך אני מתחיל ללמוד וגם התחלתי לעבוד בימים האחרונים כך שאני עושה קצת יותר דברים יש רצון חזק להמשיך את הקשר אני אוהב אותה מאוד והיא גם (כך היא טוענת) התמונות של האקסים והמחשבות הטורדניות רצות לי בראש בגלל שבצורה דרסטית ירדו חיי המין נשמע הגיוני איך אני מצליח לשחרר מזה? אולי בהתחלה שהיא לא הייתה סגורה שאני באמת ישאר איתה היא נתנה לי כלכך הרבה תשומת לב ועכשיו שאני איתה (שאמרתי לה שהיא תצטרך לעזור לי בהתחלה כי אני במדינה זרה בלי שפה בלי חברים ומשפחה) אז היא בעצם כל מה שיש לי פה ואני לא אדיש אליה אלא ההפך הגמור אז כאילו אני "בכיס שלה" והיא מראה פחות שאלתי אותה גם על זה והיא אמרה לי שהיא ממש לא חושבת ככה שכל יום אני יוכל לקחת את הדברים ולעזוב אותה..מה את אומרת? תודה על העזרה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

דייב
    18/06/2015

היא גם לא מקשיבה כלכך כבר כי היא אומרת שכל הזמן אני מדבר על אותם דברים והיו לי שיחות רגועות איתה שפשוט הסברתי לה שאני צריך יותר חום ואהבה יותר תשומת לב כמו שהיה בגלל זה התאהבתי וכ'ו היא בתגובה רוצה שאני יהיה סבלני כי היא עוברת תקופה לחוצה אני כל הזמן מפחד שהיא קצת שוכחת מה אני אומר בגלל זה אני גם קצת חופר לה כי אם יש איזה פרט שהיא לא זוכרת אני ממש נעלב כאילו היא לא זוכרת דבר ממה שאני אומר לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

טלי צרקינסקי
    18/06/2015

דייב שלום,

תודה שנתת תמונה רחבה יותר להבנת הדברים.

מה שבת זוגתך חווה בקשר נשמע כמו חוויה שאין לה את המרחב שלה. ומה שנשמע מהצד שאתה חווה שאתה רוצה להשיג את המרחב המשותף כי אחרת זה מעורר בך חרדה.

לא לחינם מופיעות המחשבות הטורדניות לגבי אקסים שלה, לרבות יחסי מין אתם. אף שהם נחלת העבר, האם רק מספקים משהו בדינמיקה שעוברת עליך.

מחשבות טורדניות (בהנחה שהן לוקחות חלק בחייך) הן למעשה מבטאות חרדה, מכסות חרדה.

וחשוב להבין מהי אותה חרדה ולעבוד על איך לשנות את דפוסי המחשבה הזו לתבניות אחרות (אני חושב כך כי משהו יש דינמיקות בקשר שבוודאי היו גם לה, לא כי הם יותר טובים ממני ועוד ועוד..)

אני מבינה שטיפול לא נגיש לך בפרו בוודאי לא בספרדית ולרוב על מנת להיות מטופל באנגלית צריך אנגלית ברמת שפת אם.

יש יעוץ וטיפול גם בסקייפ בישראל (תדע ששירות כזה קיים אפשר לבדוק באינטרנט) כמובן בעברית.

אם אתה מרגיש שאתה זקוק לעזרה כזו במה שאתה מעלה.

לגבי המרחב ומה שהיא מציינת שאתה "חופר" , "חוזר על דברים". תנסה להבין את זה לעומק. איפה זה קורה לך , מה הטריגרים? (זרזים) האם במצבים שאתה לא מבין מה קורה? אי ודאות? פחד לאבד אותה? האם אתה חווה שינוי בתדירויות שונות (לא רק של סקס) כפחד לאבד אותה?

חשוב מאד שתדברו על הדברים כאשר אתם רגועים ותנסה להבין שלהידבק יותר אליה, לא יעשה טוב לקשר ביניכם...

אתם צריכים ואתה צריך למצוא את עמק השווה.

זה מצוין שהתחלת לימודים ותכניות שלך.

משהו נוסף, לימודים הם אכן מלחיצים, יש צורך להשקיע בהם ובדר"כ נשים באות למיטה עם "ארסנל" גדול יותר של טרדות/מחשבות לרבות מטלות/לימודים עבודה ועוד..
    מאשר גברים (לא בהכללה, בדרך כלל).

נסו למצוא זמן טוב, נינוח ושקט גם לסקס ביניכם.

אני מבינה שהתחושה ש"אתה בכיס שלה" היא חוויה קשה, היא אמרה לך שהיא לא מרגישה כך וחשוב להיות מספיק בטוח שמה שלא יהיה בעתיד ביניכם, אתה חזק דיו להמשיך, כמו שהיית חזק דיו לצאת לבד לפרו.. ואתה לא בכיס של אף אחד. חשיבה כזאת מעצימה את מה שקורה ביניכם.

נסה לשוחח ביניכם על המרחב, על מה חשוב לה, מה לך, איך אתם יכולים להתארגן היום ועוד.. שיהיה לכם טוב ביחד.

אם יש דפוסים שאתה מזהה שמעט "חונקים" אותה (ללא שיפוטיות), תנסה להבין אותם ולעבוד עליהם וליצור לך גם עצמאות וחוויות שלך.

הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו