התנהלות כלכלית ועם כסף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהלות כלכלית ועם כסף
    דנה
    19/06/2015

שלום רב,

האם יש מחלה או הפרעה נפשית הקשורה להתנהלות כלכלית ולכסף?

הבן זוג שלי מתנהל בצורה מקוממת מבחינה כלכלית ועם כסף. אני מוצאת בכיסים שלו הרבה מטבעות ושטרות כסף, כסף זרוק ובכל מיני מקומות בבית.
    הוא יוצא כל יום מהבית עם אלפי שקלים בארנק או בכיס .
    אני מגלה במגירות או בכיסי מעילים שטרות כסף.

לא מספיק שהוא מחזיק בבית הרבה שטרות כסף ומטבעות (עודף שמחזירים לו כאשר הוא קונה משהו), ידוע לי על אבדות , ודאי ידוע לי רק על הרבה פחות כי חלק מהאבדות ודאי הוא לא מודע או לא היה מעוניין לספר לי עליהם.
    הוא איבד כמה פעמים ארנק עם שטרות כסף או שכח את הארנק עם כסף.
    יש לו כרטיסי ויזה אבל הוא מעדיף לקנות במזומנים ולקבל עודף שמתגלגל בבית בכל מיני חורים. אני לחלוטין שונה ומתנהלת אחרת וכל אגורה שאני מרויחה חשובה לי ואני מיד שמה בחסכון כלשהו., אני מאוד אחראית ובודאי בעניין כספים.

אנחנו לא אנשים עשירים ולא גדלנו בבית של מליונרים.

לסיכום: יש כאן 2 תופעות עיקריות: 1. צורך בלהחזיק הרבה כסף בבית, בכיס בארנק כל יום וכל הזמן.
    2. חוסר אחריות: שיכחת הכסף, איבוד הכסף, פתח לגנבים .

הצילו אני אובדת עצות עם נושא זה. לאחרונה חשבתי שאולי זו מחלה פסיכולוגית והוא צריך לטפל בזה, איך קוראים למחלה ומה הטיפול??

קשה לי לחיות ככה כי אני בדיוק ההפך מאוד אכפת לי על כל אגורה שאני מוציאה מהכיס ולא מתוך קמצנות אלא שיקול דעת.

יש עוד כמה התנהלויות כספיות לא נכונות המעידות על התרשלות וחוסר אחריות מצידו, מעדיפה לא לפרט .

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהלות כלכלית ועם כסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר דברים

טלי צרקינסקי
    19/06/2015

דנה שלום,

יש בעיות ומחלות נפשיות שקשורות בין השאר, גם בהתנהלות עם כסף.

מהתיאור שנתת בפורום לא נראה לי שבן זוגך עונה על משהו כזה.

מה שכן יתכן מבחינה נפשית ואני מאד מסייגת תשובת פורום, היא איזו אובססיה סביב התעסקות עם כסף.

יש נתונים שלא רצית לפרט על כן אתייחס על מה שכן פירטת.

יש שאלות נוספות האם בן זוגך שוכח דברים נוספים לבד מכסף/ארנקים?

האם הוא מפוזר דעת בעוד דברים?

האם פעם דיברת אתו על זה? האם הוא נכנס לחובות ולמינוס בבנק? האם יש חוסר אחריות לגבי חשבון הבנק שלו?

האם יש משהו בהתייחסות לכסף שבאה לידי ביטוי גם ביחסים ביניכם?

בהחלט הייתי מדברת אתו על זה ויש סיכוי שטיפול CBT (קוגניטיביי התנהגותי) יעזור לו להתנהל טוב יותר, להבין דפוסי חשיבה שלו, דפוסי התנהגות שלו וינתו לו משימות שונות סביב נושא זה.

במידה ותרצי לפרט דברים נוספים שציינת, את מוזמנת.

מאחלת הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי בהתייחסות לתשובתך

נירית
    22/06/2015

שלום טלי,

קודם כל תודה לגבי תשובתך והתייחסותך.

לגבי שאלותיך: בן זוגי שוכח דברים נוספים, אנחנו מעל 50 , אני לא שוכחת בכלל הוא שוכח אבל הכי קשה לי זה עם דברים יקרים וכן כסף , ארנקים ותיקים.

האם הוא מפוזר דעת בעוד דברים, ? לדעתי כן , למרות שהוא משתדל לגלות אחריות והוא בן אדם אכפתי במהותו. האמת שאני די מיואשת ממנו ודי איבדתי את האמון שאני יכולה לסמוך עליו מבחינה כלכלית כספית. ייתכן שיש לו מעין הפרעת קשב, הוא מכחיש זאת . אני הגעתי למסקנה זו בגלל שהרבה פעמים כאשר אני מדברת אליו הוא נראה כאילו הוא במקום אחר, הוא גם הרבה ממוקד במחשב או במשחק מחשב שחוזר על עצמו שוב ושוב, הוא שומע אותי ולא מקשיב .
    נכנסתי כאן לדיון על בעיה אחרת איתו שמאוד מציקה לי, החוסר הקשבה.
    יתכן שהחוסר הקשבה זה בגלל חוסר במיקוד ואולי זה מתקשר לאיבוד דברים.
    הוא כאמור מכחיש שוב ושוב שהוא לא מרוכז אבל מודה שהוא לא זוכר ושוכח.
    בפרוש טוען שיש לו בעית זיכרון.
    אמרתי לו שאם הוא שוכח, שישתמשש בסימנים על מנת שלא ישכח בעיקר ארנקים ותיקים ויש פטנטים, הוא טוען שמשתדל.
    אחרי שטען שישתדל, מצאתי שוב כסף זרוק בבית כלאחר יד, פשוט נפל מהכיס...
    בגלל זה לדעתי הוא ממש חסר אחריות ולכן הגעתי למסקנה שיש כאן משהו עמוק וחולני ביחס שלו לכסף ולהתנהלות פזרנית כזו עם כסף.
    כמו שאת רואה , דברתי איתו על זה הרבה פעמים, ואני מרגישה דרך ללא מוצא.
    לגבי חשבון הבנק הוא לעולם לא נכנס למינוס וגם אני לא, אבל ההשקעות שלא הם בעיתיות, הפסדנו המון המון כסף בגלל התנהלות של: "יהיה בסדר" ועינים גדולות.
    סה"כ בן אדם צנוע מאוד . אבל מכור כנראה לבורסה.

בקשר להתייחסות שלו לכסף ביחסים בינינו יש מה להגיד- הוא מאוד "לארג' , אני יודעת שגם קמצנות זו מחלה אבל גם הפוך זה לא בריא.

מישהי אחרת היתה מנצלת אותו , מאחר שאני בן אדם שקול ומוסרי, אני לא מנצלת.
    הוא מוכן לבזבז עלי המון ואני עוצרת אותו.
    לסיכום: השאלה העיקרית כאן האם מעבר לזיכרון ושיכחה האם יש כאן מחלה כלשהי??
    מאחר שאני כ"כ שונה בעניין זה, הנושא מאוד מעיק עלי,
    ממש כואב לי שכסף נופל לו כל הזמן מהכיסים ושהוא מאבד כל הזמן....וההשקעות שלו לא נכונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציעה כיוון

טלי צרקינסקי
    23/06/2015

דנה/נירית שלום,

מקריאה את דברייך נשמע לי פחות שיש שם משהו פסיכיאטרי ויתכן באמת שיש משהו של הפרעת קשה וריכוז. את מתארת גם מצבים של חוסר יכולת להקשיב ועוד מצבים של הפרעות בקשב.

הייתי מנסה להתייעץ עם רופא נוירולוג על הדברים לראות מה הוא אומר.

מאד קשה לאבחן את הדברים דרך הפורום ואני לא רופאה, אך נשמע ששווה לעשות ברור ולבדוק מה הטיפול הנכון למה שתיארת.

שיהיה הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו