מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעיר אותי מתוך שינה כדי לעשות סקסבת 2119/06/2015
שלום ,
אני ובן זוגי כבר שנתיים בזוגיות, וטוב לי וכיף לי איתו.
לפני שנה התחלנו לקיים יחסי מין ( פעם ראשונה של שנינו). ללא כל קשר לזמן שהתחלנו לשכב , לבן זוג שלי קשה להירדם בלילה באופן כללי . ואני נרדמת יחסית מהר. אנחנו מקיימים יחסים בין 1-4 פעמים בשבוע , תלוי בעומס...
לעיתים הבן זוג שלי מעיר אותי תוך כדי שהוא נוגע בי באיברי המין באמצע הלילה(בלילות שאנחנו לא עושים סקס). לפעמים אפילו "משתמש" בי כדי לאונן לעצמו או מנסה לגרות אותי שאתעורר.
כל פעם שהוא עושה את זה אני קמה בבהלה וצועקת עליו תוך כדי שינה שיעזוב אותי. הוא תמיד נעלב מהעניין או צועק עליי חזרה (כל זה שאני מנומנמת).
הסברתי לו מלא פעמים שזה לא לעניין בכלל שזה מטריד פוגע בשנתי ואפילו מעליב.
הוא כל הזמן מתגונן כשאני מדברת איתו על זה וכל הזמן מנסה להצדיק את המעשה הזה
אני לא יודעת איך לקבל את העניין. האם זה לגיטימי?
אני שונאת שהוא עושה את זה והוא לא מפסיק לעשות את זה , הוא אומר שממש קשה לו לשלוט בעצמו כשהוא ישן לידי ואנחנו לא שוכבים לפני . אמנם הוא לא טורח לקום מהמיטה ולספק את עצמו . וגם כשאני צועקת עליו אחרי המעשה תוך כדי שינה (מתוך תחושה של התגוננות) הוא לעיתים ממשיך לנסות או מכאיב לי.
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה + העברה לפורום נוסף
טלי צרקינסקי20/06/2015בת 21 שלום,
אני אתייחס לשאלתך ואח"כ אפנה אותך לפורום מקצועי נוסף שישפוך אור על שאלתך.
שאלת האם זה לגיטימי? כל התנהגות מינית כזו או אחרת אשר מקובלת ומוסכמת על ידי שני בני הזוג (כלומר, שהיא הדדית), היא בסדר. אך כאשר לאחד היא מציקה מאד ומפריעה והוא אינו רוצה בה כמו מה שאת מתארת, היא לא.
בן זוגך למעשה חודר לך לטריטוריה של השינה.
את חווה שם משהו מאד חודרני, משהו מאד מבהיל (יש לנו, לכלל בני האדם שלבי שינה ויכול להיות מאד מבהיל להתעורר בשלב שינה בפתאומיות) והתגובות באות ממקום של חוסר הכבוד לתהליך שלך שאת זקוקה לשינה שלך.
צריך לבדוק מדוע לבן זוגך יש בעיות הירדמות, האם יש לו מתח נפשי? האם הוא נשאר ער עד מאוחר ומתעורר מאוחר? ישן צהרים? יכולות להיות סיבות נוספות..
הייתי מנסה לדבר אתו שאת אוהבת אותו ורוצה לקיים אתו יחסים אך באמצע שאת ישנה זה זמן שאת לא יכולה פנויה להיות שם וזה לא נעים לך (המעשה עצמו, לא הוא אישית כאדם וכבן זוג).
כלומר - את לא מעבירה לו דחייה בשיחה אך את מעבירה לו מה נעים לך ומה פחות.
לגבי שולט/לא שולט/מכאיב ומה קורה סביב הנושאים האילו אני מעבירה אותך לפורום נוסף, מניחה שיש שם נושאים נוספים שעולים.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
טלי צרקינסקי20/06/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)