מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בזוגיותאלון22/06/2015
טלי שלום,
בד"כ המקרה הפוך אבל מרגיש שחייב להתייעץ, אנחנו מתקרבים ל40 נשואים כעשר שנים (ביחד כבר 20) שני ילדים שהקטנה בת 4 , בעיתי היא כזאת, אני עובד בהוראה היא בהייטק, לא יודע אם זה קשור אבל לתחושתי הנטל לא מתחלק בינינו, אני מוצא את עצמי רץ החל ממוקם בבוקר(בארגון הילדים כולל ארוחת צהריים לזוגתי לעבודה בזמן שהיא נשארת לישון) חוזר מיד אחרי העבודה לאסוף את הילדים, מבשל מנקה לוקח לחוג ולחברים מקלחת בקיצור הכל......
ואילו היא התחילה להגיע בשנה וחצי האחרונות מאוחר (סביבות השעה שמונה) אחרי שכל הבלאגן נגמר, מגיעה בכייף שלה מתקלחת אוכלת(שוב ארוחת ערב שאני מכין) ואז מתלוננת שהיא מתה מעייפות מקדימה את הילדים ונרדמת בעצמה......
תדירות הסקס נמוכה,כפעם בשבועיים וגם אז בעקבות "לחץ"ממני.
1.אני תוהה מה לעשות וכיצד לגרום לשינוי מבלי " לפוצץ" את הבית.
2.האם מדובר בשיגרה רעה שהתקבעה לה ואין מה לעשות נגד זה כרגע?
3.האם טיפול אישי שלי יכול לגרום לי לראות דברים בצורה "הגיונית" יותר?
נ.ב - כשביקשתי ממנה לחזור מוקדם יותר ולעזור לי היא סירבה בטענה שכשהיא מגיעה מוקדם הילדים עושים לה כאב ראש ועצבים, כמו כן הודתה שבשעות הערב כשהיא נשארת במשרד היא אינה יותר מידי עובדת ובעיקר גולשת וקוראת להנאתה במחשב, אין מה לומר הדבר מעצבן ומעיק עליי רבות, למרות ניסיונותיי להרגיע את עצמי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
טלי צרקינסקי23/06/2015אלון שלום,
ממה שאני קוראת מדברייך, את רואה את הדברים בצורה הגיונית ואין צורך "לתקן" אותך. אך אשתך לא כ"כ רואה את הצרכים שלך וחשוב לדבר על זה.
אעלה מספר דברים.
גידול ילדים לצד קריירה (כל קריירה) כוונתי לשילוב של להיות בעולם התעסוקה וכן לדאוג לרווחת הילדים, לשעות פנאי אתם ובתוך כל זה לשלב זוגיות ואינטימיות, דורשות מאמץ והשקעה רבים והדדיים.
מה שאני קוראת שאתה משקיע את המאמץ הזה, אך מרגיש שמצד אשתך אין לה כוחות להשקיע זאת ויותר נוח לה להגיע כשהכל מוכן, מאורגן, מה שגורם לכך שאתה מרגיש שהרבה מנטל הבית נופל עליך.
אני לא קוראת התחשבנות או פנקסנות בהודעותיך אלא יותר רצון לגייס ולשתף פעולה.
מה שבולט הוא שהיא מציינת שהילדים עושים לה כאב ראש ועצבים ושהיא לרוב נשארת בעבודה למטרות של קריאה וגלישה אינטרנטית (הייתה מספיק כנה לומר לך זאת...)
על כל הדברים האלו אתם צריכים לדבר ביניכם. אחרת אתה נשאר מתוסכל ו"סוחב" את זה בקשר הזוגי מה שיכול לצאת מאוחר יותר בדרכים אחרות (הכעס, האכזבה, התסכול),
חשוב מאד להיות מסוגלים לדבר על הדברים האילו. תקשורת בונה היא בסיס חשוב לזוגיות טובה.
מספר עצות לגבי איך לדבר על מה מתסכל בזוגיות:
עיתוי: עיתוי ששניכם רגועים, זמן שהוא רק שלכם
חיזוק על הדברים הכן טובים שיש בקשר/בהורות/בזוגיות
לדבר בלשון של "אני" ולא "את גורמת לי", אלא "אני מרגיש ש..." "היה עוזר לי אם"... "חשוב לי ש..."
לנסות לשוחח על מאזן מחדש של חלוקת התפקידים ביניכם, לנרמל (מהמילה נורמליזציה) שאתה מבין שלעתים יכול להיות מתיש גם לעבוד וגם לעשות משימות רבות אחרות אבל הם הילדים של שניכם ולנסות לחשוב איך אפשר ששניכם תתרמו לעזרה בבית וזה חשוב למען שניכם ולמען הילדים.
לדבר על הזוגיות ואיך זה משפיע עליה, על האינטימיות, על זמן לעצמכם.
לנסות שהיא תראה אותך (כוונתי במובן הרגשי)... את רואה אותה (מכין לה אוכל וכו'..)
במידה ושיחה לבד לא מניבה תוצאות, אמליץ על טיפול זוגי שזוגות רבים נעזרים בהם לאורך כל מעגל החיים ועוזר להתמודד עם הרבה מצבים בזוגיות.
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי
אלון23/06/2015טלי תודה,
הבעיה שמעטים הרגעים המשותפים הזוגיים שלנו וכאשר יש לה זמן פנוי היא אומרת שהיא זקוקה לו לעצמה כדי להיטען, בקיצור מאוד "קנאית לזמנה". לטענתה בעבר נתנה את הנשמה וכעת היא צריכה לשים את עצמה במקום הראשון.
לדעתה צריך לתת לעניינים זמן בתקווה שדברים יסתדרו בחזרה ויהיו לה כוחות לפחות מקווה כך אמרה בשיחה האחרונה.
אז לפי מה שהבנתי מדבריך שטיפול אישי שלי לבד יהיה לא יעיל בלעדיה?
כשהצעתי טיפול זוגי אמרה שיש לה גם עניינים אישיים שלה בכלל לפני טיפול זוגי, מתי תלך? :"כשיהיה לי זמן".
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
טלי צרקינסקי23/06/2015אלון שלום,
זה שהיא מרגישה שהשקיעה בעבר וכעת זקוקה לשים עצמה במקום הראשון, עדיין שם אחרים במקום אחר.. ויש מקום להביא את זה ולחשוב איך להביא את הזוגיות והמשפחתיות למקום שאיש אינו מתוסכל.
עדיף ללכת לטיפול אישי מאשר לא ללכת בכלל, זה בטוח, אם את מרגיש שאתה רוצה להיעזר למען עצמך.
אך לא הייתי מוותרת על שיחה כזו שערה לשינויים שקורים ומבינה ומביאה להבנה ששינויים לאורך מעגל החיים זקוקים להקשבה הזוגית. וכן איפה המקום של שיתוף אחד את השני במקומות שיש תיסכול/ענינים אישיים ועוד?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית
קוקו29/06/2015מלאכית זבל השרת בכל אופן מוסרת כי
מן הראויי חוצה לא כן מספריה הריי הלא רשומים כלל בספריה
לנסות לייצר בלעדיה כמובן את לעומתה ברמתה מטבעה של מקצוע הבחיר כמו בחר בה משכבר..כלומר ספריי פרילנסריות הלעומתה לא כן יתקיימו כי הינה שלטת מוחלטת בכל עולמות הספרותיים המשכבר ברמת הכילה כל ספר יחיד מהם.על אף אי נחיצותה הבהריי אכול ושתוה כי מחר נחייה שוב כמקלות סושי זו העוונטה הרצייתי אף בכרגע עליה כרגע..
פשוט זו הארה חייבת היינו מציאות לכנגדה לסיומת כאמור
אלא מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)