מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסים במשפחהאילנה23/06/2015
שלום רב, רציתי לשתף אתכם בסיפור אישי שהאמת די מציק לי : אני נשואה ויש לי ילדים , המשפחה של בעלי אוהבת, מעניקה ומחבקת, יש לי קושי רק עם גיסה אחת - רוב המריבות שלי עם בעלי היו בגללה- על מה שאמרה, עשתה , התנהגה כלפיי או כלפיי ילדיי. לרוב בעלי מצדיק אותי וכאשר נוכח בפרשה כזאת או אחרת גם אומר לה, אבל אני מרגישה שדי נמאס לי מכל הסיפור, אינני יכולה להכיל ולהבין אותה , ואז פשוט צמצמתי את הפגישות איתה - ילדיי וילדיה בקושי נפגשים, ועל כך מאוד חבל לי, מצד שני חשוב לי גם לשמור על מצב הנפשי שלי- לא רוצה עוד להתעצבן בגללה, לריב אולי אני רגישה מידי ולא יודעת לא להתייחס . רוצה להיפגש עם אנשים שנעים לי איתם ולא אחרת , מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסתדר עם גיסה
טלי צרקינסקי23/06/2015אילנה שלום,
אני מבינה את רצונך להיות סביב אנשים שנעים לך איתם.
לעתים אנחנו יכולים לבחור את האנשים שיהיו סביבנו ולעתים יש אנשים שאנחנו לומדים להסתדר אתם כי הם נמצאים בחיים שלנו בכל מיני מעגלים כמו בדוגמה שנתת :משפחה.
אני יכולה להציע כאן שתי אפשרויות:
אני לא יודעת סביב מה קשה לך להכיל את גיסתך ומהם הקשיים במערכת יחסים. לעתים זה יכול להיות כי משהו באישיות או בהתנהגות של אדם "מפגיש" את האדם השני עם דברים שלו ברמה הרגשית, מה שגורם לתחושה פחות נעימה בקשר.
הצעה אחת היא לשוחח אתה. אם את מרגישה שזה אפשרי והיא אדם שאפשר לדבר איתו, לפתוח אתה את נושא היחסים, שחשוב לך שיהיו ביניכם יחסים טובים, כאשר אתן נפגשות וכן בין הילדים ולעתים יש אי הבנות בנושאים שונים שתפתחי אותם מולה ותנסו לגשר עד כמה שאפשר. אין זה אומר שהיחסים צריכים להיות מושלמים כי אין כאילו.
אפשרות שנייה היא לקבל אותה ואת השונות שלכן ועם הקבלה הזאת לשחרר את המצוקה שאת חווה שם, להיפגש סביב אירועים משפחתיים כשצריך להיפגש ולקבל הערות שונות כחלק מעולמה שלה ולאו דווקא כחלקים שבאים לפגוע בך...
כלומר, לעשות הפרדה בין דברים ששייכים אליך (=העולם שלך) לשלה (=העולם שלה).
מאחלת לך למצוא את הדרך הנכונה ביותר עבורך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)