מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אינטנסיבי מדי? מחשבות טורדניותאלה24/06/2015
שלום רב.
אני בת 25, יוצאת כ3 שבועות עם בן 28. הכל מדהים ביננו, מההתחלה היתה כימיה מטורפת וממש כיף לי איתו ובגדול הוא כל מה שחיפשתי בגבר. יש לציין שלפניו היו לי קשרים של לא יותר מכמה חודשים. פעם ראשונה שאני עם גבר שממש נותן לי את כל כולו ואני מרגישה את האהבה שלו. אבל כנראה שהתרגלתי לגברים מניאקים שלא נותנים לי את כל תשומת הלב שהוא מעניק וזה רק גורם לי להתאהב בו יותר. הבעיה היא שאני כבר כמה ימים חיה בפחד שפתאום זה יגמר, שפתאום יימאס לו, שפתאום ישעמם לו, שפתאום הוא יתחיל להתרחק. הקשר ממש אינטנסיבי (נפגשים כמעט כל יום וגם ישנים ביחד) ואני לא בעד זה אבל הוא לוחץ שנפגש בכל הזדמנות, אפילו אם זה ב12 בלילה. ובאותה מידה אני פוחדת שגם לי יתחיל להמאס ושנכנס נורא מהר לאיזושהי שגרה כשאנחנו יוצאים פחות מחודש!! כרגע זה כיף לי ומצידי לבלות איתו 24 שעות אבל המחשבות על מה יכול לקרות מוציאות אותי מדעתי, הן טורדניות וזה מפריע לי אפילו לישון. כל כך פוחדת שזה יגמר סתם בלי סיבה ואני לא מצליחה בגלל זה להינות מהרגע. אני גם מרגישה שאני מתחילה להתייחס אליו קצת בקרירות רק כדי שכל משפט שלו יזכיר לי שהוא מת עלי. האם לשתף אותו בזה או שזה יכול להרוס? איך להפתר מהמחשבות הטורדניות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטנסיביות רבה בקשר
טלי צרקינסקי24/06/2015אלה שלום,
מה שאת מתארת הוא קשר של התאהבות, קשר אינטנסיבי, שכנראה לא חווית בעבר ואת חרדה שהקשר טוב מכדי להיות נוכח או אמיתי.
בקשר שמתפתח השלב שהכל נראה מושלם ושלב ההתאהבות (שלא תמיד הכרחי לקשר אך הוא נעים מאד), מתחלף. הוא מתחלף מכיוון שאנו בהמשך לא עושים יותר "אידאליזציה" לאדם שאנחנו יוצאים אתו (אידאליזציה הכוונה שהכל טוב/מושלם/נפלא אין שום חסרון), אלא רואים את המציאות והמציאות כוללת שהאדם אינו מושלם וכולנו כבני אדם איננו מושלמים וזה בסדר וזה אוניברסלי.
בהמשך קשר טוב מתפתח לאהבה בוגרת אשר יכולה להכיל את מכלול תכונות בן הזוג.
אני לא הייתי מציעה לך כלל להתנהג אליו בקרירות על מנת לראות שהוא מביע את אהבתו אליך, כי באופן התנהגות כזו, את למעשה בוחנת אותו כל הזמן , את פועלת מחרדה ומזינה את החרדה שלך ואת המחשבות הטורדניות שלך (=שהן ביטוי לחרדה)
אני חושבת שמשהו בריא שאפשר לעשות הוא כן לדבר אתו. לומר לו שטוב לך אתו, שאת נהנית לצאת/ללון אתו ועוד.. שהקשר טוב לך, אך לעתים את חוששת מאינטנסיביות כל כך גדולה. לא ממקום של פחד מקשר (=חשוב לציין זאת) אלא מקום של לאפשר לכם אפילו להתגעגע האחד לשני ועוד.
תשמעי מה הוא מרגיש, תוך כדי שיחה תתענייני בו כמובן, תפרגני לו.
אני בעד להניח רגשות בתוך קשר ולא להתנהג אותם (דוג' - לא לבחון, לבדוק, להתנהג רגשות, אלא לדבר עליהם).
אני בטוחה שאם הוא רוצה את המשך הקשר הוא יבין זאת, במיוחד כאשר את מביעה את רצונך וחשיבות הקשר בעינייך.
אני מקווה ששיחה כזאת תניח למחשבות הטורדניות מעט..
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)