מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיות 4 חודשים לפני החתונהאנונימית25/06/2015
שלום רב,
אני בחורה בת 29 יוצאת עם גבר שגדול ממני בשנתיים מזה 5 שנים. בהתחלת הקשר היינו ידידים טובים ולאחר חיזורים מצידו שקסמו לי מאוד הפכנו להיות זוג. יש בינינו אהבה ואנחנו חברים טובים אחד של השני, כלומר אני מרגישה שאני יכולה לספר לו דברים שקורים לי בעבודה\בחיים וגם ההפך הוא הנכון. יחד עם זאת הקשר שלנו מאז ומתמיד היה רווי במריבות וויכוחים ואף היו מספר פרידות קצרות שאני יזמתי. מאז ומתמיד הפריעה לי השתלטנות שלו(אני בחורה שנראית טוב ולפעמים אוהבת להתלבש מעט חשוף, לא מאוד פרובוקטיבי אלא מעט. וזה מפריע לו ולפעמים אף אומר לי להחליף בגדים לפני שיוצאים מהבית, כמו גם מפריע לו שאני נועלת נעלי עקב כי כשאני עם נעלי עקב אני מעט גבוהה יותר ממנו ולדבריו זה גורם לו להרגיש שאני רוצה "להתנשא" מעליו). בנוסף, הוא הכיר אותי מעשנת וגם הוא בהתחלה עישן אך לפני כמה שנים הפסיק, ועכשיו גם מצפה ממני להפסיק. ואני מוצאת את עצמי שלא מסוגלת להיות חופשייה על ידו ולהדליק סיגריה כי כל פעם שעושה זאת זה מלווה בהערה כזו או אחרת מצידו : "איכס זה מסריח" , "אל תתקרבי אליי" וכיו"ב. וזה נראה לי לא פייר משום שהוא הכיר אותי ככה ואין זה צודק שבגלל שהוא הפסיק גם אני צריכה להפסיק. אני אפסיק לכשאחפוץ בכך. בכל מקרה to make a long story short... בחצי שנה האחרונה אנחנו רבים ללא הפסקה. וכל ריב רק מחדד לי את התחושה שאולי זה הוא לא הגבר שאני רוצה לחיות איתו כל חיי, על אף האהבה הרבה שאני רוכשת כלפיו ובעיקר, ההרגל רב השנים. לאורך הזוגיות בינינו אני כבר סיימתי תואר שני ואילו הוא מתחיל רק עכשיו תואר ראשון ומצופה ממני לשאת בכל העול הכלכלי של שכ"ד חשבונות וכו' תוך כדי התואר שלו (נשארו לו עוד 4-5 שנים ללמוד). אני כבר שקלתי לבטל את החתונה אבל אני יודעת שתקופת הפרידה תהיה כואבת מנשוא במיוחד לאור העובדה שאני באמת אוהבת אותו. יש לציין גם שאנחנו רבים הרבה על דברים שחוזרים על עצמם כי יש לנו בעיה תקשורתית, אני בחורה מאוד וורבלית אך אני מוצאת שזו פעם ראשונה שאני לא יכולה להבהיר את עצמי באמצעות מילים. שנינו אנשים מאוד דומיננטיים וזה נראה שכל אחד מושך לצד שלו והמון פעמים גם כשהוא טועה צריך "להאכיל אותו בכפית" בכדי שיבין שהוא טועה גם בדברים שלכאורה לאנשים אחרים ייראו טריוויאליים לחלוטין שזו הייתה טעות מצידו ושהוא צריך להתנצל. אני מוצאת שהאנרגיה הרבה המושקעת מצידי בכדי להבהיר לו דברים גורמת לי להיות תשושה נפשית ועייפה. ואני שואלת - האם האהבה מספיקה? האם המעט אושר שיש לנו במע' יחסים יכולה לכסות על הריבים והוויכוחים? והמצב הכלכלי שטומן בחובו אתגר בשבילי, האם זה פייר לצפות ממני לדבר כזה???
התחלתי טיפול פסיכולוגי אצל מטפלת מקסימה אבל אני גומעת את האינטרנט כדי לקבל עוד קצת מידע ואולי שביב של תקווה שיש סיכוי למע' יחסים הזו או אישור לכך שהמע' יחסים הזו נידונה לכישלון ועליי לעבור הלאה.
אשמח לקבל עזרה, האם עליי לבטל או שיש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים וההשפעה על הזוגיות
עדי בדיחי26/06/2015שלום אנונימית,
ראשית אני מקדימה ואומרת שיש בהחלט לגיטימציה לחששות וספקות לפני החתונה. חמש שנים אתם יחד, כנראה לא סתם בחרת בקשר איתו ובפיתוח מערכת יחסים איתו.. והיום כאשר החתונה מתקרבת, איתה גם המיסוד הטוטאלי, המחויבות - צצים הרבה נושאים שיש עליהם שאלה, מבחינתך. וחשוב שתדעי שזה קורה תמיד, במינון זה או אחר.
בהרבה מהקשרים הזוגיים, וגם כאלו שמתפתחים לנישואים, קיימים ויכוחים ועימותים. בד"כ אם שני בני הזוג דומיננטים- וכאן נשמע שכן - סביר שיהיו יותר "פיצוצים". העובדה הזאת לא תספר דבר על היכולת שלכם להישאר יחד, לחיות חיים טובים, ולפתור בעיות.
אני מניחה שנושא הקנאה / שמרנות וכו' צץ וזו לא הפעם הראשונה. כלומר בחמש שנים שאתם יחד בוודאי ובוודאי הנושא עלה, ויתכן וזהו נושא שעוד תחלקו עליו. יש נושאים בזוגיות שאנחנו לא מסכימים עליהם "לנצח" וחילוקי הדעות ימשכו. השאלה הגדולה היא מה הפער בין "לבוא לקראת" ולהבין, לבין פגיעה בך, בכבודך וברגשותייך. יש להפריד בין תפיסות עולם שמרניות או ליברליות, לבין קנאה אישית, הרסנית, שתלטנות, טוטאליות פתולוגית ועוד.
אני מתרשמת שהפער ביניכם נובע קודם כל מהבדלים בתפיסות ובשלב שכל אחד הגיע אליו עד כה- פרנסת המשפחה, השכלה, נושא העישון והלבוש. אני מבינה ממך שאת חשה "נדחקת לפינה" בדרישות שמבחינתך אין להן מקום, לפחות לא מקום גדול.
כשבונים בית ביחד- הכל הופך "לשלנו". גם החלק הכלכלי. כל אחד יתרום כפי יכולתו. אם נגיע לבית משותף בתפיסה של "פנקסנות"- את תעשי ככה ואני אעשה ככה. את אחראית לזה, ואני אחראי לזה- לא יהיה לזה סוף טוב. המקום של הזוגיות טומן בחובו שותפות מלאה, אחריות מלאה, של בני הזוג שעכשיו הפכו ליחידה אחת "שורדת" ביחד. וחשוב לציין זאת בפניו.
מעולה שלקחת טיפול ואני בטוחה שהטיפול יכול לסייע. לפעמים עד שטיפול "מתניע" ומתחיל תהליך עובר זמן וכדאי לתת לזה את הזמן. בתחילת הטיפול בד"כ אדם מגיע מוצף, נסער, מגיע לאחר ש"כלו כל הקיצים", והוא חייב עכשיו תשובה ומיד. ולכן זה לגיטימי שתפני גם לפה. אבל- חשוב שתדברי על הדברים האלו בטיפול ותנסי להבין איפה את יכולה לקחת אחריות- מה את יכולה לשנות- ומה את יכולה לשחרר. האם באמת יש "מעט" אושר אל מול הפערים, העימותים והויכוחים? או שלמרות כל זאת - הוא האדם "שלך" ואבא לילדייך בע"ה בהמשך?
בשלב זה לא הייתי עושה מעשה קיצוני כמו לבטל חתונה, אבל בפירוש לשתף אותו במחשבות שלך. לשתף אותו בחששות, במה שעובר עלייך. הוא צריך לדעת מה את עוברת, כדי שגם הוא יוכל לחשוב על הדברים ועל החלקים שלו. מותר לשניכם להיות דומיננטיים ולנסות לשלוט כל אחד מכיוונו על מערכת היחסים. מותר להיות עם "אגו" ולהחליט מי אומר את המילה האחרונה. אבל החוכמה היא לדעת לסגת, לוותר, להתפשר, לראות גם את האפור ולא רק את השחור והלבן. זוהי זוגיות לאורך שנים- ההדדיות, הפשרות, עבור האחר. אין לי ספק שהמטפלת תוכל לסייע לך במציאת הדרך. לא להכל יש תשובות- אבל יש כיוון כללי, ובשלב זה זה יספיק.
שיהיה בהצלחה רבה ומזל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אנונימית29/06/2015תודה רבה על התגובה
לאחר לבטים רבים, החלטתי לבטל את החתונה. כמובן שלמרות שפירטתי רבות אודות מע' היחסים בהודעה הראשונה, קצרה היריעה מלתאר באמת את הדינמיקה. והגעתי למסקנה שהחיים קצרים מדי מכדי להתפשר ולהשאר במע' יחסים שרגעי האושר מעטים הרבה יותר מרגעי הסבל והכאב.
תודה ושיהיו רק בשורות טובות ואושר לכל עם ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על השיתוף
עדי בדיחי29/06/2015מאחלת לך בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריי
קוקו30/06/2015יחיד רלוונטי ממלאכית בא בטענות אליה כי פרש על מלא זמנית מחייה
ומה שהשאירה לו זה גביביי שטויות אלו כבשפתה הריר האחרון לתחזק לכמו לעצבן אותו סתם,לכן.הינה מודיעה.שיחיד רלוונטי משוחרר לאלתר מהבליי אלו עימה של הבדיחה
שיש מישהו או יהיה שיהיה עליה כמו עליה בשפת הריר הראשון עד האחרון -כי מלאכית השרת כדימויי לבעלה הראשון מלאך השרת הריי חוץ ממנו הריי היא השלטת הבלעדית בכל סודות היקום בכלל.
דרך סופית אגב ,גם פה יהיה כמו היה אוטו בדמות משליי(משמע חרדתיות לשעבר) השליטות ככה שלא רק ברית שלה יחידה הלכה פייפן
מלאכית השרת תמכור עצמה ללא אלא רק לגזע אותו יצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלאכית השרת
קוקו30/06/2015אומרת שכנראה היא לא יודעת בתחומה את כל סודות הרפואה כמו למשל
ולחשוב שבערבית מישהו ילמד מלשון לימוד עברית בבית ספרה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)