צומת דרכים חשובה....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צומת דרכים חשובה....
    אניה
    27/06/2015

שלום לכולם.
    אני בזוגיות כבר 3 שנים ו 3 חודשים. עם הזמן אני רק מבינה כמה אנחנו שונים זה מזה. (אגב, הוא בן 28 ואני בת 26).
    הוא נשאר ילד באיזשהו מקום. התגובות שלו קיצוניות לפעמים כמו נער מתבגר, יש לנו ריבים לפעמים על איזה סוג מוסיקה אני שומעת!! לטענתו המוסיקה עושה את הבן אדם. הוא כועס עליי שאני לא אוהבת את הכלב שלו כמו שהוא אוהב אותו. דברים כאלה.
    בגילי, ובהתחשב בכך שהתחלתי ללמוד במקום אשר מרוחק ממנו, פתאום אני מרגישה, שזה לא האדם שהייתי רוצה להישאר איתו. הוא חמוד, הוא מתוק, הוא מצחיק אבל הוא לא נותן כמעט כלום לקשר שלנו. אני עושה מאמצים כל סופשבוע לחזור לראות אותו והוא היה אצלי פעמיים. אני לומדת מאוקטובר.
    מדיי פעם הוא מפתיע עם איזו מתנה כשאני מגיעה אליו או קונה לנו גלידות אבל אני לא מרגישה התרגשות, לא בא לי לשכב איתו. הוא עשה כל כך הרבה דברים שאיכזבו אותי. כל ההתפרצויות כעס הסתמיות האלה (הוא יכול להתעצבן שחם לו! או שהוא עומד בפקק)!! פשוט כיבו אותי לחלוטין.
    מצד אחד אנחנו תקופה לא מבוטלת בזוגיות. מצד שני אני כל הזמן חושבת על זה שמגיע לי יותר טוב ואולי עכשיו, באוניברסיטה, זה בדיוק הזמן שלי לחפש מישהו שאולי נמצא במקום אחר בחיים ובוגר יותר.
    אני נורא מפחדת לפגוע בו, ובסופו של דבר גם בעצמי.
    לא יודעת כל כך מה לעשות. אני חושבת שהכי טוב יהיה להיפרד אך מהצד השני, הפחד לפגוע בו משתק אותי. וכשאני רואה אותו אני פשוט לא מסוגלת לעשות את זה. מה אפשר לעשות? איך מפסיקים לפחד?? :-\

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צומת דרכים חשובה....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שכחתי לציין

אניה
    27/06/2015

שכל פעם שאני מנסה לדבר איתו על הדברים האלה הוא נאטם ואומר "טוב אין לי כח לדבר על זה עכשיו אני עייף" או כל תירוץ אחר. זה מגיע למצב שאני כותבת לו כי הוא פשוט לא מסוגל לדבר על הדברים. כמו כן, הוא במינוס תמידי אך ממשיך לחיות בפזרנות.

מה יקרה בעתיד? כשננישא אולי או כשיהיו לנו ילדים? משכנתא? אני לא יודעת אם אני יכולה לסמוך עליו בנושא זה בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    27/06/2015

דוריאל שלום,

מגיבה לאחר קריאת שתי ההודעות

לפעול מתוך פחד לא לפגוע בבן אדם הוא לא שיקול. בוודאי שאנו יכולים לצמצם פגיעה באדם אך לכולנו משברי חיים ואם יש פרידה זה עשוי להכאיב (=לשני הצדדים).

אני לא בטוחה שאתם שם...

בזוגיות יש שלבים שונים של מיזוג ששניכם אוהבים את אותם דברים, אחכ יש שלבים שלא חייבים לאהוב את אותם הדברים ומותר שבן הזוג או בת הזוג יאהבו דברי אחרים דוגמה: מוסיקה, בעל חיים ועוד..(נפרדות שיש יחד אך יש לכל אדם גם מרחב שלו).

השאלה האם אתם יכולים לחבר את מה שחיבר אתכם מההתחלה כי אני מאמינה שהיו דברים שם.

יתכן ושווה לחשוב על פגישות עם איש מקצוע מתחום הטיפול הזוגי על מנת לבדוק מהם התסכולים שעולים, מהי הדינמיקה שקורת היום גם בזוגיות וגם אצל כל אחד מכם ועוד..

זה בהנחה שאתם כן רוצים לתת צ'אנס ביחד ומומלץ לדבר עם בן זוגך על כך. ללא ממקום מאשים אלא ממקום שבאמת רוצה לבחון אם אפשרי יחד ורוצה לבדוק את זה..

ומובן שיש דינמיקות שונות והתפתחויות אצל אנשים ופעמים רבות ניתן להכילן ולהבין מאיפה הן באו ולצמוח מהן..
    האם הן באו לומר משהו/להתנהג משהו בקשר
    יש מקום לדבר על הנושא הכלכלי שציינת. רוב מה שתיארת נכנס תחת הקטגוריה של "תקשורת זוגית"
    ועוד...

חשבו על כך. פרידה היא תמיד אפשרית, אך גם לבחון האם יש אופציה להמשיך בקשר לצמוח בתוכו גם...

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו