מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוצה ולא הולךShai27/06/2015
במהלך השנה וחודשיים האחרונות הייתי בזוגיות. בני 29.בת הזוג הייתה שוברת תכלים הרבה.מה הכוונה?נניח היא רוצה שנעשה משהו,ולי לא כל כך מתחשק,אז תגובתה הייתה סגירות ועצבנות,ושהייתי בא לשוחח איתה על כך היא הייתה מציינת שכנראה אנחנו לא מתאימים ואנחנו אנשים שונים וחבל לנו ככה.כל ויכוח או אי הסכמה היא הייתה מציינת תעניין הזה.הרגשתי חוסר יציבות וחוסר וודאות.למרות הכל,התמודדתי עם ההתנהגות הזו שלה עד לנקודה שבה נשברתי.ומהנקודה הזו כל פעם שהיא איימה לעזוב אמרתי לה קדימה את מוזמנת ללכתז.למרות שברגע ששמעה אותי אומר לה זאת היא ניסתה לקום וללכת אך תמיד לבסוף נשארה.היו חילוקי דעות היכן לגור אך שיכנעתי אותה שזה יועיל לנו כלכלית ויתן לנו מרווח נשימה ואויר בתחילת דרכינו.בסיוע ההורים שלי התחלנו לעבוד על כך. היא העבירה בגדים שלה אליי וקנתה ציוד מטבח ועוד לדירה.אך משו השתבש.ממש לקראת קו הסיום שהדירה כמעט מוכנה לאכלוס היא החליטה שהיא לא עוברת לגור אצלי.בהתחלה אמרה שזה לא פייר שהיא נאלצת לעזוב את הסביבה הטבעית שלה והיא מקריבה ואצלי דבר לא משתנה ,אני נשאר אצל ההורים וליד החברים.אמרתי לה שהיא צודקת אך מה שנכון לחשוב זה האם המהלך משרת אותנו כזוג ולא להסתכל מי מקריב יותר.לאחר מכן אמרה שזה בגלל ההורים שלי.אין לה פרטיות והיא לא יכולה להזמין חברים או לשים מוזיקה בווליום.אז אמרתי לה נכון,אך לגבי הרעש זה לגיטימי לכל יחידת דיור גם אם היינו משכירים בחוץ ,ולגבי הפרטיות הבנתי תעניין שזה תחת הרדאר של ההורים שלי אך ההורים שלי אינם בעייתיים כלל ,אינם מתערבים והם חיים את חייהם.לא רק זו,אלא אמרתי לה שבמידה ונרגיש שההורים שלי נכנסים לנו לחיים נעבור מפה.לאחר מכן אמרה שהאופי של ההורים שלי מפריע לה.אבא שלי,לצערי וגם שלא בשליטתי,תחת כדורים פסיכיאטריים והוא לא הכי יציב נפשית .לעיתים הוא נתקף דיכאון ובכי.יצא לה לשמוע אותו והיא נחרדה.הסברתי לה תמצב שלו ושאנחנו רגילים לזה.לגבי אמא שלי היא ציינה שקשה לה עם זה שאמא שלי אדם שלא יודע להינות מהחיים ושכל הזמן מתלונן על כמה כואבים לה השרירים(פיברומיאלגיה ),אמרתי לה שאין מה לעשות ,זו אמא שלי ורק בריאות.היא אמרה שהיא מסכימה לגור יחד רק בחוץ ושההורים שלה יעזרו לנו כלכלית ושאם אני לא מוכן אז הקשר ישאר בעינו.כל אחד גר בביתו ונפגשים כמו תמיד אחד אצל השני.שאלתי את עצמי מה אני אעשה עכשיו? כל כך רציתי לגור איתה כבר כדי לראות איך נסתדר. הגעתי להחלטה שאיני מוכן לקבל תתירוצים שלה,נכון שיש בהם מן האמת,אבל כדי למדוד את עוצמתם והשפעתם האמיתית יש לעבור ולגור יחד.לדבר מהשטח ולא מדמיונות.כמובן שהיא לא קיבלה זאת והתחלנו להבין שזה הולך לסוף.מצאתי את עצמי לבד במערכה.כשהייתי שואל אותה מדוע את לא בוחרת להיות יחד ולהתגבר על הקשיים היא הייתה עונה שהיא לא מוכנה לעבור לגור אצלי ושאם זה גורלה לעבור לגור איתי אצלי אז זה יקרה בסופו של דבר אך כרגע זה לא מה שהיא רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
Shai27/06/2015נאלצתי לקצץ ובלי כוונה השמטתי תעניין של יחידת דיור עם כניסה נפרדת ודלת מקשרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלה מספר המלצות
טלי צרקינסקי27/06/2015שי שלום,
אני קוראת מדברייך שני נושאים מרכזיים, (אני מגיבה לאחר התוספת שהוספת)..
אם עולה משהו לא פשוט בקשר, היא ממהרת לסגור אותו ולהתעצבן עליו - זה דבר שלא מאפשר שיח ביניכם בפתיחות ולקיחה שלה את המצב למקום של אתם לא מתאימים מה שלא בהכרח קשור כי בזוגיות ישנן אי הבנות, כעסים ועוד.. זה חלק מלהיות בקשר..
תליו כמובן במינון ובעצמה.
השאלה מה היכולת שלה להכיל תסכול.
ונראה שאתה חיית תחת איומי עזיבה שלה וניסיתי מאד "להחזיק" את הזוגיות הזאת.. מה שדורש כנראה לא מעט משאבים רגשיים.
הדבר השני הוא מעבר לדירה.
יתכן ויש כאן חשש לעבור לגור ביחד שניתן להבינו כי זה צעד משמעותי בקשר.
יתכן ויש חשש שהקרבה להוריך והריחוק מחבריה ומשפחתה מעלים אצלה חשש.
שמשהו ישתבש, שאם משהו לא ילך, היא תקום ותלך...
אתה ניסית לומר לה שזה יותר כלכלי לעבור לגור ביחד אך ממה שאני קוראת הייתה קצת התעלמות מהתכנים הרגשיים שעוברים עליה ועליך בתוך הקשר וחשוב מאד שהם יהיו מדוברים.
המלצתי היא לאפשר בקשר תקשורת פתוחה. לומר לה שאתה מבין את החשש, מאידך, אתה לא יכול לחיות תחת איום שכל דבר (כעס/משהו שלא מסתדר) היא תאמר שאתם לא מתאימים ותאיים לעזוב ולא תנסרו לפתור את הבעיות כמו בזוגיות.
כי זוגיות ארוכת טווח היא כזו.. היא כזו שצריכים לדבר על הבעיות ולנסות לפתור אותן, להגיע לעמק השווה ועוד..
ועם החלק הזה יותר קשה לה או חסר.. (לא נראה לי שהוא חסר כי אני קוראת שהיא כן מוכנה לפשרות.. יש איזו בהלה שאם משהו עולה, אז סוגרים באופן הזה והזה ויש הכרעה..)
אז לחיות תחת איום כזה לא נכון לך ולה ולהפוך את זה לתקשורת בונה בזוגיות כן יהיה נכון לך ולמה משם תוכלו לקבל הרבה מאד החלטות נכונות עבורכם לא רק בנושא הדיור...
האמפטיה וההבנה שגילית כלפיה למרחק מהחברות ומשפחתה הייתה נכונה ואם תחליטו לגור ליד הוריך - יש חשיבות לבדוק איך יכול להיות לה טוב שם..
אני מאחלת לכם המון הצלחה בכל אשר תחליטו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריי
קוקו29/06/2015תוך כדיי צופיי סרט המשיחית ישובה על מקומה
מסרט בו נשדד בנק ומרדף ויריות ברחובות
הפשט מחייב הריי היינו כסגירת אחריי שלוש רחובות רחוב נניח דו צדדי ואילך מכפי הריי לא כן כניסת ההריי למכוניותיהם ואילך
עכשיו מי שחושבת שיש באמת טעות בסרט המשיחית גם בהברקה זו אין שום טעות הפוכה כפי מצאו אנשיי- כפה פרשה כץ
על לתאבונם האישי על מקומם
מה שמשיח מלאכית השרת הודיע ברדיו ביטוח ערבייה שאין קשר לפניי הדברים כלל כי חיות היחיד הרלוונטי בינו לבינו הינה משך כפי משך היינו מיגדרית בלאו הכי ,אלא שיוכל להתרשם מפניי הדברים וודאיי,ומי תוכל לפרשן באמת אבל את השמועה הכוללת הזו.
כמובן שסני ושות באמת מעריכים את הרב הדרומי
והריי נעשה חסד,הנוגדן החיובי מי שלא הבין באיזה זכריה חפלה הוא נמצא אתמול,ראויי קפה עלית מלשון עוונטה שלא יכלה להעביד אזורית את הנוגדן החיובי בינו לבינו כשתיף לעמו הנוגדניות בינו לבינו בלבד כמו בלבד ואילך..אלא אם כן הר הרצל המנוח ייאלץ להאכיל אשל בניגוד לרצונו משכבר,שמלאכית השרת אומרת ליגאל כפה פרשה לקום היא התכוונה שוואקום ריק כפה פרשה יקום ממיטתו בלילה לפתע כי עשה לה את החשבון כדבריה או וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)