מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגישה מיואשת..שני08/07/2015
שלום רב, שמי שני ואני בת 22. יש לי חבר כבר שנתיים וקצת, והקשר שלנו מושלם, או שמא כמעט מושלם. הוא באמת הבן אדם הכי מיוחד וטוב שפגשתי, ובאמת אולי קצת כמו בסרטים די ידענו מהפגישה הראשונה שזה זה. אנחנו מדברים כל הזמן על חיים משותפים, לעבור לגור ביחד, ואף על חתונה. הוא אוב אותי מאוד, וסבלני אלי מאוד.
העינין הוא בעייה שלי, או שלא, וכאן אני צריכה את העצה שלכם. בילדותי הייתי בחורה מאוד חסרת ביטחון, והוא יודע את זה. העיינין הוא שהוא אדם מאוד סקרן אוהב להסתכל על הסביבה- וכך גם על נשים ארחות. הוא כל הזמן מסתכל, גם הרחוב כשהוא איתי, כמובן שעם חברים, בפייסבוק ובכל הרשתות החברתיות. הדבר פשוט משגע אותי. מאוד מאוד קשה לי! אף פעם לא הייתי בחורה קנאית, אבל איתו אני כל הזמן מקנא. וזה קשה- גם לי וגם לו. מצד אחד אני יודעת שלהסתכל זה משהו נורמאלי ושכולם עושים את זה, וכשאני מונעת את זה ממנו זה כמו לקחת לו את החופש לו, אך מצד שני זה מכאיב לי מאוד, אני נכנסת לדיכאון מזה, התגובות שלי קיצוניות מאוד, ואני מץחילה להתחרפן. מרגישה שזה כמו אקט של חוסר כבוד כלפי, זלזלול והשפלה, וכל פעם שאני אומרת לו את זה הוא אומר לי שזאני לא צריכה להרגיש ככה, שזה טיבעי ושאני לא יכולה להגיד לו מה לעשות. בתחילת הקשר הוא באמת ניסה לנסות ולפשר, והצליח, אך המצב אצלי החמיר ודרשתי עוד ועוד ובסוף הוא התייאש ופשוט עכשיו עושה סליחה על הביטוי "מה שבזין שלא" אני יודעת מאיפה הסבלנות הזאת. שנינו ביחד מבחירה, הוא בן אדם עם המון ביטחון ויודע שיכול להכיר כל בחורה, וכך גם אני ( עם השנים הביטחון שלי השתפר). אנחנו משתדלים לעבוד על זה, אך נכשלים כל פעם מחדש, בעיקר אני.
חשוב לי לציין שהייתי הבחורה הכי חייכנית, חמודה, אופטימית ומלאת שמחת חיים ועכשיו אני דכאונית, חסרת כוחות ועצובה כל הזמן! שקלתי להתאבד מספר פעמים ופעם אחת באמת ניסיתי.
אני אשמח לקבל מכם עצות לגבי הנושא..? האם זה משהו נורמטיבי שבחור מסתכל כך? כל כך הרבה? ואומר לי שהוא נהנה להסתכל על אחרות?? דבר שפוגע בי כל כך. (נ.ב אני בחורה מאוד יפה, חבר שלי אומר לי שאני הכי יפה, וזה שהוא מסתכל זה לא קשור אלי. אני רואה מבטים של בחורים ארחם אלי...ועדיין כאובה...)
מצטערת על החפירה, הייתי חייבת לפרוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר הצעות
טלי צרקינסקי08/07/2015שני שלום,
אני מאד מבינה את הפגיעה שלך ובוודאי שפגיעות מסוג זה "מתיישבות" על מקומות כמו ביטחון עצמי.
אי אפשר לחסום אדם מלהתבונן בסביבה אבל בהחלט אפשר למזער את הנזק שזה גורם לך וכאן חשוב ששניכם תעשו עבודה ואני ארחיב.
1. מבחינתו אם הוא יודע שזה כ"כ פוגע בכך, מדוע הצורך שלו באינטנסיביות כזו של התבוננות ברשתות החברתיות ובנשים.
2. את צריכה להיות בטוחה בעצמך שהוא רוצה אותך ואת יפה כמו שאת, גם אם הוא מסתכל הצידה...על זה ארחיב אח"כ.
אני הייתי ממליצה כאן מספר המלצות:
ראשית לדבר אתו באופן מאד לא שיפוטי של מה זה מעורר אצלך. ואיפה חשוב לך שיכבד את מקומך ושדברים כאילו לא ישנו מולך. מה חשוב לו בקשר שלכם?
יתכן שעברתם מאהבה כ"כ גדולה לזוגיות שמכילה בפנים גם את החלקים הטובים שם בן/בת הזוג וגם את החסרונות (שהרי איש אינו מושלם..) מה שנכנה אהבה בוגרת שגם שם יש עבודה. זוגיות היא עבודה לאורך כל מעגל החיים
מתייחסת לנקודה מאד חשובה נוספת שהעלית לגבי עצמך: כניסה לדיכאון עם אובדנות וניסיון אובדני. אני מאד ממליצה לך לגשת לטיפול רגשי לבדוק מה קורה אתך (לא משום שאת אשמה...) אלא לקחת את זה כמתנה שמגיע לך להרגיש טוב יותר.
בשיחות עם איש מקצוע אפשר עבוד על דברים שציית כמו תגובות קיצוניות, דיכאון, אובדנות, מה מביא אותך ל"קצה" וקצת לאפשר לך נשימה ולקבל כלים להתמודדות.
יתכן והתגובות שלו נובעות מלחץ שלך וחוזר חלילה את נלחצת ומגיבה מהתנהגות שלו ואז יש לנו כדור שלג שלא תורם לקשר.
אם אסכם:
לך - שיחות עם איש מקצוע מאד יעזרו
לשניכם מומלץ לפתוח ערוץ תקשורת פתוח שהוא לא מביא למשהו טוטלי אך מאפשר לכם להתקיים בקשר ויכול להיות שאם זה יתקיים, הצורך שלו בהתבוננות ובאינטרנט יחלשו...
בהצלחה רבה! תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה טלי
שני08/07/2015באמת תודה, אני אקח את זה לתשומת ליבי, יש איזשהו איש מקצוע שאת יכולה להמליץ לי עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי08/07/2015הי שני,
אנו לא נוהגים להמליץ במסגרת הפורום על מטפלים.
אפשר לבדוק באינטרנט, אצל חברים, מהמלצות ועוד..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טלי רציתי לשתף..
שני19/07/2015האמת שאני לא בטוחה שציינתי את העובדה שבמהלך כל הקשר שלנו כן אמרתי לו שהדבר פוגע בי רבות, שקשה לי וכו'....הייתי בוכה לידו, הולכת לישון עצובה, קמה עצובה, ולו דבר מזה לא "מזיז" ..הוא אמר לי שינסה לעשות מאמץ, ולפני מספר ימים אחרי שקיבלתי תשובה בפורום, שוב פעם דיברתי איתו, בצורה רגועה מאוד וביקשתי שינסה לבוא לפחות קצת לקראתי, שאני אוהבת אותו מאוד והקשר חשוב לי, והוא אמר שהוא לא יכול. אמר שהוא ניסה, ושזה פוגע לו בחופש שלו, שהוא לא יכול לא להעיר הערה או לא להסתכל לידי על בחורות..הוא פשוט לא מסוגל..הדבר כל כך פגע בי וחדר לתוכי, הרי לא ביקשתי שיפסיק לבמרי, לא אמרתי " אל תסתכל בכלל", ביקשתי לידי שימזער טיפה טיפה ושפשוט לא יעיר הערות, ומאז הוא פשוט העיר הערות על כל בחורה יפה שראינו ואומר לי" נו אז מה? היא באמת יפה, קולה מה אמרתי" ומה שכבר יותר פוגע בי שבן אדם שאומר שהוא כל כך אוהב אותי _ואנייודעת שזה כך) מסוגל לפגוע בי בצורה כל כך קשה...לדרוך לי על הנקודה הכי רגישה בלי שום בושה, למרוץ שהוא יודע מה זה עושה לי...אני עובדת עצות...התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית והייתי כבר בפגישה הראשונה שלי סוף שבוע שעבר, אבל קשה לי מאוד לחכות לפגישה הבאה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי19/07/2015שני שלום,
אם הוא הגביר את התנהגותו יש כאן משהו מזלזל.
אני שמחה לקרוא שהתחלת טיפול והייתי בודקת לעומק בטיפול אם הקשר עושה לך טוב או לא.....
(ברמת הדפוסים שלו, עד כמה משהו שמפריע לך ואת מבקשת להתחשב, אפילו לא באופן טוטאלי..) וזו לגמי בקשה נורמטיבית.
נסי לבדוק את זה בשיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)