מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משהו לא מובן ולא ברור עם הבן זוגארלטי14/07/2015
אני זקוקה לעזרה בדחיפות.
יש לי חבר 3 שנים. הוא בן 23 ואני בת 22.
בהתחלה הכל היה קסום וכייף ולאט לאט התחילו לצוץ דברים.
חצי שנה אחרונה הוא מתלונן על זה שהוא גר בפ"ת ואני בחולון וכל הזמן הוא צריך בשישי שבת לקחת אותי אליו באוטו ולהחזיר אותי בשבת לביתי.
הוא אומר שקשה לו עם כל הנסיעות והטירטורים האלה.
עוד אומר שאני לא עושה השתדלות ולא מעריכה את מה שהוא עושה בשבילי. ( אף על פי שזה ממש לא נכון).
לי אין רישיון, אני באה אליו פעם בשבוע באוטובוס וחוזרת ממנו באוטובוס.
הוא טוען שאין בנינו שיוויון והוא מרגיש שהוא נהג, שכל הזמן צריך לחשוב על חישובי הנסיעות שלו כשאנחנו יוצאים ומבלים.הוא טוען שהוא יותר מדי טוב איתי וזה לא מגיע לי כי בחוץ אף גבר לא יסיע את חברה שלו ויחזיר אותה הביתה כמו שהוא עושה.
אני מרגישה נטל ומעמסה עליו.. ניסינו לדבר אבל הוא בשלו לא זז מלימטר
ויש לו אגו מנופח.
סיימנו בריב של ממש, הוא אמר שהוא חנוק ואין לו אוויר, ושהוא לא מרגיש טוב בגללי כי אני בנאדם קשה. אז אמרתי לו שעכשיו יהיה לו שקט וזהו.
כרגע אנחנו לא מדברים.
אשמח שתייעצו לי מה עלי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
טלי צרקינסקי14/07/2015ארלטי שלום,
ממה שאת מתארת, אני כלל לא בטוחה שהנסיעות לא מכסות רגשות אחרים שיש אצלו.
לעתים קל יותר לדבר על דברים קונקרטיים (רכב, נסיעות, ועוד..) מאשר על הרגשות שלנו כבני אדם.
במידה ולא מדובר בפרידה אלא את מזהה שזה ריב, את יכולה לכתוב לו מכתב. את מה שעל לבך.
שאת מרגישה שכנראה הצטברו אצלו דברים, את מצידך מוכנה לשמוע, מוכנה לפתוח אותם, אם יש דברים שמפריעים בקשר, הנכון לתחושתך הוא לדבר עליהם.
חשוב שהמכתב יהיה לא שיפוטי ולא מאשים, אלא מזמין ומתאר את רגשותייך וחושב גם עליו.
היתרון במכתב, זה שהוא לא גורר תגובה מידית והאדם השני צריך לשהות עם המכתב.
את נותנת בכך את הפתח שלך להידברות הדדית, הכדור יהיה כעת במגרש שלו ואם הוא יבחר לא לקחת אותו, אני יכולה מאד להבין את הכאב...אך עשית מה שיכלת...
ממה שאת מספרת כנראה שהוא צבר (אולי אפילו עם עצמו בכל מיני נושאים חלקם זוגיים שיכל לפתוח אתך).. וזה יצא בצורה פחות רצויה ואדפטיבית (בונה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להצעה
ארלטי14/07/2015קודם כל תודה רבה על היחס הטוב שלך!
ודבר נוסף את לא חושבת שהסגנון שלו מזלזל ולא גברי מספיק כלפי? היינו לפני הריב לפני שבועים בחופשה בכריצים היה מושלם! רק חזרנו לסדר היומי ודיברנו על הנושא הכל התפוצץ.
יש לו הורים שמתערבים בכל דבר
ואני יודעת שהוא מושפע בגללם.
אז כנראה שגם פה אולי הם טפטפו לו וזה בסוף נכנס.
אני בחורה מאש עצמאית ולא אוהבת שמתערבים בחיי.
ולימדתי אותו שגם בינו ולבין הוריו צריך גבולות. אם כל הכבוד.
והוא תמיד אודה לי על זה.
אבל אני לא יודעת מה קרה שם בבית שגרם לו ככה להתנהג. הזוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי14/07/2015את אכן מתארת משהו די חד במעבר הטוב שהיה להתנהלות של ריב שלדעתי, כפי שציינתי בהודעה הקודמת, מסתתרות מאחוריה דברים שהם מעבר לעניינים קונקרטיים של נסיעות וכו'...
הצעתי אליך הייתה לכתוב מכתב, על מנת שאת תהיי שלמה עם עצמך, אם את מרגישה שאת זקוקה לסגור מעגל.
לגבי השפעה של הורים, אין לך שליטה על כך, בן זוגך הוא שצריך לעשות את ההפרדה בין הוריו לבין ההחלטות על חייו. הוא "ילד גדול" ...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דניאל16/07/2015היי, ממה שזה נשמע כשבן זוגך אומר לך" אף גבר בחוץ לא יתנהג אליך" הוא מזלזל בך, וכאן יש לדעתי בעיה הרבה יותר מהותית מהנסיעה ומי מגיע למי.
בנאדם צריך להעניק כי הוא רוצה להעניק ולא "להתחשבן" על מה שעושה למענך.
בנוסף, כמובן שאת צריכה להעריך את מה שעושה עבורך אבל אין צורך לדבר אליך בצורה שבה הוא התבטא.
אני רק אגיד לך, אין קשר להורים/חברים/משפחה וכדומה.
אדם מדבר מהפה שלו, ומה שיוצא כבר נכנס לאוזניים שלך ואי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
את מציינת שזה קרה אחרי חופשה, אז אספר לך שלהיפגש לצאת ולהנות זה כולם יכולים לעשות. זוגיות אמיתית היא התמודדות, צמיחה אישית וזוגיות, האפשרות להעניק ולהתמלא מההקרבה. יש משפט יפה שאומר, אושר הוא הדבר היחיד שמכפיל את עצמו כשמחלקים אותו בשניים.
כסף בא וכסף הולך, בנאדם שלא מוכן להשקיע את הזמן שלו בך זה הכי גרוע. כי זמן זה הדבר היחיד שאי אפשר למדוד ו"להתחשבן" עליו. אף אדם שמכבד אותך לא יקטין אותך כדי להעצים את עצמו (בדוגמה של מה שאמר על זה שגבר אחר לא יעשה זאת עבורך"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)