מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית השמנהדורון16/07/2015
אני וחברה שלי במערכת יחסים מעל לשנה
הכל מדהים במערכת יחסים שלנו חוץ מדבר אחד המשקל שלה.
אני הגעתי להחלטה שחייב להיות שינוי בנושא, ושאני לא יכול להתעלם מהנושא.
אני לא חושב שהשינוי צריך להיות דרמטי אבל חייב להיות שינוי.
ניסינו לדבר על הנושא והיה גם ניסיון לעשות שינוי , הבעיה היא שמבחינתה ובאופן ברור זה נושא מאוד מאוד רגיש והוא לא לדיון ולא יהיה בו שינוי .
מה שקורה בשורה התחתונה , זה שאין דרך להתקדם.
אני לא מוכן לקבל את הנושא, וזה לא ישתנה , והיא לא מוכנה לדבר על הנושא.
ומערכת יחסים אוהבת תיפול על נקודה אחת שאינה מצריכה שינוי דרמטי.
למרות ההחלטיות שלה בנושא ,אני חושב שאם היא הייתה יודעת שזה מה שיגרום לסיום הקשר קיים סיכוי שיהיה שינוי .
אבל אני לא רוצה לפגוע בה ואני מרגיש שכל דיון בנושא פוגע בה יותר, ואני לא יודע כיצד להתקדם חוץ מלסיים את הקשר.
אשמח לעצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רק בעיה של "השמנה"
עדי בדיחי16/07/2015שלום דורון,
ניכר כי הבעיה שאתה מתאר מספיק משמעותית מכדי שתוכל להמשיך ככה בקשר. מאוד חשוב ששני הצדדים יוכלו להביא באופן פתוח את הנושאים שקשה להם. ברור שזהו נושא רגיש- גם לה, וגם לך, שהרי אתה לא רוצה לפגוע בה.
אכילה יכולה לנבוע למשל מהזנחה "רגשית". כלומר ככל שרגשית האדם לא "מטופל" ומעובד, ככה הוא מפצה את עצמו עוד ועוד, יתכן וזאת הסיבה שקשה לה- כיוון שהתהליך הוא לא רק פיזי הרבה פעמים, הוא גם מעבר. כידוע זה אחד הפרויקטים הקשים ליישום ולהתמדה אצל אנשים עם עודף משקל. ברור שבזוגיות זה דבר שהוא לגיטימי- עינין המשיכה הוא חשוב ומשמעותי. לצד השני לא תמיד פשוט לשמוע את האמת, זה בד"כ נשמע כמו "הוא לא מקבל אותי כפי שאני" (בד"כ זה שונה אם בן הזוג עלה מאוד במשקל מאז תחילת הקשר או לא, אבל כך או כך התחושה היא תחושה של דחיה). אך ככל שתמשיך כך, כן ירבו הקשיים להתמודד.
אני מניחה שבתוך תוכה היא מבינה שזה מפריע, ואם הנושא הזה רגיש- זה בוודאי מפריע גם לה. אם היא ניסתה לעשות שינוי- זה בוודאי מפריע גם לה. יש המון פתרונות היום להרזיה, אני יודעת בוודאות שכמה מהן ממש עוזרות (מהסביבה הקרובה), השאלה היא המוכנות שלה והעזרה שהיא רוצה בכלל לקחת לשם כך.
צריך לזכור- שאתה לא מושלם. מותר לך להיות עם העדפות מסוימות. מותר לך לצפות שבת הזוג תיקח אחריות ותעשה תהליך (אם היא תתחיל אני משוכנעת שתתמוך בה, תחזק אותה, ותעשה הרבה שהיא תתמיד ותצליח. אם יהיו לה כישלונות אין לי ספק שאתה לא תנהג בשיפוטיות ותעזור לה להתרומם מחדש- היא צריכה לדעת את זה, לשמוע אותך אומר את זה). עד כמה שזה בטח קשה, רצוי שתעשה איתה שיחה. גם אם קשה לה לשמוע- אל תדבר "עליה" כמו שתדבר עליך. על הקושי שלך, על הציפיות שלך שהיא תעשה תהליך של "לקיחת אחריות". שאתה יכול להבין אם היא לא מעוניינת, אבל המחיר הוא מחיר של אינטימיות ומשיכה ובסופו של דבר גם רצון להיות ולהישאר בקשר, כיוון שזה חלק מחבילת הזוגיות.
יתכן והיא תיקח את זה למקום של שטחיות, חוסר קבלה וכו'. אבל כמו עם כל תכונה אחרת שבן הזוג מחליט שהוא לא מסוגל לספוג ונדרש שינוי- השמנה, יש לזכור, אינה תמיד פונקציה של אכילה או חוסר אכילה. הרבה פעמים מדובר במשהו רגשי אנחנו מפצים עליו (מי לא אוכל שוקולד כשהוא במשבר? מי לא זולל גלידה כשהוא עצוב? המון עושים את זה..). אצל אנשים שיש להם עודף משקל- התהליך הזה קשה כפליים- גם חברתית, גם פיזית וגם רגשית. חשוב שתבהיר לה שאתה יודע כמה זה קשה, אבל שאתה מוכן ללכת איתה צעד צעד. גם אם יהיו כישלונות.
ולסיכום הייתי ממליצה לחשוב עם עצמך- מה אתה יכול לעשות לקראתה, להבין יותר, להפנים יותר עד כמה התהליך הזה קשה, עד כמה יש לך סבלנות, ומה אתה מוכן לעשות כדי שזה יקרה. התהליך, עבורך, אמור להיות זוגי. ולא רק שלה. כשהיא תחווה אותך איתה, היא תיגש יותר בקלות לשינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי בדיחי16/07/2015רעיונות:
1. יש מאמנים אישיים של כושר ותזונה. ניתן למצוא אותם באינטרנט או לפי המלצות. לפעמים המפגשים האישיים והליווי הצמוד יכול מאוד לסייע.
תוכלו ללכת יחד לתוכנית משותפת- למשל ללכת יחד לכושר, לאכול יחד "בריא". שהיא לא תרגיש לבד.
2. קבוצות תמיכה - לפי מה שאני יודעת מאוד מאוד מסייעות.
3. טיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור, בריכות (הרפיה בבריכה, טיפולים רגשיים), דמיון מודרך - כל אלו יכולים להשלים את התמונה ולסייע לה בתהליך. זה גם עינין כלכלי אחרי הכל..
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)