געגועים לאקס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• געגועים לאקס
    דנה
    19/07/2015

היי, אני בת 25. לפני כארבעה חודשים אני ובן זוגי נפרדנו, כשבוע לאחר שהוא הציע לי נישואים. היינו יחד שבעה חודשים, הכל היה מדהים בשבילי, הרגשתי הכי מאושרת בעולם. הוא פינק אותי, הקשיב לי, היה רגיש, רומנטי, סבלני וכו׳. אולם, היינו רבים לא מעט. המשפחה שלו לא קלה, הם אנשים מאוד מבוססים והרגשתי שהם מקטינים אותי ואת משפחתי. הוא לא היה מספיק עצמאי ודי קוטף את ההצלחה של הוריו, הוריו מאד משמעותים עבורו והוא נתון עדיין בשליטתם- איפה יגור, מה ילמד וכד׳. היו לנו חילוקי דעות סביב נושאים אלו והרגשתי שהוא לא מספיק קשוב לי, שהוא שם אותי מתחת להוריו כיוון שמאוד סומך על החלטותיהם ופחות אכפת לו מה ארגיש. במפגש בין ההורים, אביו דיבר בצורה מזלזלת להוריי והאווירה הייתה מאוד לא נעימה. בן זוגי לא עמד לצידי ואף הסכים עם אביו. לאחר הפגישה נפרדנו, הוא טען שאני לא מכבדת אותו מספיק, שאני לא מעריכה אותו, שאנחנו כל הזמן רבים ושהוא חושש שאם נתחתן אנחנו עלולים להתגרש. הפרידה הייתה מאוד דרמטית וקשה עבור שנינו. בכיתי במשך מספר שבועות אך הרמתי את עצמי והתחלתי לצאת. יצאתי לדייטים לא מעטים ולאחרונה היה לי חבר למשך חודש (שילשום נפרדנו כי נרגשתי שהוא לא מתאים לי). אני עדיין מרגישה שאני מתגעגעת אליו, בעיקר כשהיה לי לא טוב עם האחרון, כל הזמן השוואתי אותו אליו ואז הערכתי אותו. פתאום אני מתחילה לחשוב כמה הוא כן טוב בשבילי, ושאולי אם הייתי קצת יותר סבלנית, יותר מכילה, היינו יכולים להתחתן והיה לי טוב איתו. אני מלאת חרטות, אך יחד עם זאת גם חילוקי דעות. לאחר הפרידה ניסיתי ליצור איתו קשר מספר פעמים, אך בכל פעם הוא כעס עליי והקטין אותי. (ראוי לציין שביום שנפרדנו היה לי כ״כ קשה עם דברים שהוא אמר והלכתי לבכות לאקס המיתולוגי. הוא מאד כעס על ההחלטה הזו ונפגע מאד ולא היה מוכן לשמוע אותי אח״כ) בכל פעם שניסיתי לדבר איתו היה נשמע שהוא מאוכזב ממני וסולד ממני. כשניסיתי להסביר את עצמי ולהגיד לו כמה קשה היה לי ושזה לא היה כדי לפגוע בו אלא כי לקחתי את זה מאד קשה וחשבתי שזה יגרום לו להתחרט, הוא לא היה מעוניין בכלל לשמוע. עבר זמן ואני עדיין חושבת עליו, אני תוהה אם יש טעם לדבר איתו או שזה מיותר. במערכת היחסים האחרונה, הרגשתי שאני מצליחה לשפר את הדברים שהפריעו במערכת יחסים איתו, הצלחתי להיות יותר סבלנית, להגיד מה מפריע לי ולא לשמור טינה. אני עדיין נוטה קצת לזלזל לפעמים אך מנסה לעבוד על כך. אשמח לשמוע את דעתכם, האם כדאי לפנות אליו שוב? האם זה רק תחושה של געגוכ ועליי להתקדם הלאה? אני מאוד בררנית וקשה לי למצוא מישהו שמוצא חן בעיניי ולכן אני כל הזמן חוששת שלא אמצא מישהו שיספק אותי ויתאים לי כמוהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    געגועים לאקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות שקידמה אותך הלאה

עדי בדיחי
    19/07/2015

שלום דנה,

עוברת עלייך תקופה לא קלה.. ממערכת יחסים די ארוכה, ולאחריה הצעת נישואין- ומיד אח"כ פרידה ושוב ניסיון לחזרה ותחושות רבות מעורבות- כעס, עלבון, דחיה, געגועים. בהחלט הכל ביחד ובהחלט לא פשוט.

טוב שהמשכת הלאה ואף יצרת מערכת יחסים חדשה, זה מעיד על כוחות ועל יכולת להתבונן ולמרות הכל להמשיך הלאה. נכון שהמערכת הזאת לא צלחה כי לא הרגשת שזה נכון ומתאים, אבל זה עדיין לא מצביע על כך שדווקא אותו אקס כן מתאים לך.

ממה שסיפרת, הפערים לא היו מועטים. את חשת מושפלת ואולי מוקטנת כפי שציינת, על ידיו ועל ידי משפחתו. כמובן שאם היית מרכיבה משקפיים ורודים יותר- זה היה נראה ורוד יותר. אבל אני לא בטוחה שאם הייתם מתחתנים לא היית פוגשת שוב ושוב את אותן תכונות איתן לא הסתדרת. במערכת יחסים חשוב ששני הצדדים ידעו לבנות בית, לאט לאט, לבד. חשוב שההורים יקחו צעד אחורה ופחות יתערבו. חשוב שבן הזוג ילמד להיות "ילד גדול" ולקיים בית משלו, יחד עם זוגתו, ולקבל את ההחלטות יחד, עם "עמוד שדרה" שלו. לא נשמע שהוא היה במקום הזה. אח"כ כשניסית לפתח שוב שיח איתו, הוא המשיך באותו קו שלא רוצה לשמוע אותך. אני חושבת שאם כך התנהג- אולי לא בטוח שהוא ה-אחד הזה שאת מחפשת...

במערכת זוגית אחרי נישואים הדברים אף קשים יותר. לגור ביחד, באותו בית, עם גורמים כמו משפחות שונות ועולמות שונים ולדעת לבנות בכל זאת משהו מבוסס משלכם- לא תמיד זה כ"כ פשוט.

הייתי מציעה להמשיך הלאה. באמת באמת לשחרר אותו, ולנסות עוד מערכות יחסים. להבין איפה את עומדת. נשמע שאת מאוד מנסה (ומצליחה) לעבוד על תכונות בך ולהתבונן בהתנהלותך בזוגיות- זה כבר טוב. זה אומר שאת מתקדמת ואותה מער' יחסים דווקא קידמה אותך ברמה האישית, כך שבקשר הרציני הבא- תגיעי מוכנה יותר. ביקורתיות אינה מידה שתמיד טובה בזוגיות, אני מסכימה איתך, צריך להיות ביקורתי במידת מה אבל לא לתת לתכונה הזאת לנהל לך את הזוגיות. חשוב שתהיי ערה לזה, ובכך כבר תעשי את השינוי.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה להיות לבד

דנה
    04/08/2015

עדי, תודה רבה על התשובה המנומקת.
    הקשבתי לעצתך וניסיתי להמשיך הלאה, אני יוצאת לדייטים עם גברים אבל פוסלת את כולם. אך אחד לא נראה ״מספיק טוב/מספיק מתאים״ עבורי.
    דברים שבעבר לא הפריעו לי כרגע חשובים לי יותר.
    אני מוצאת את עצמי שוללת גברים בגלל עדה (רוצה אשכזי בלבד) בגלל אינטילגנציה, מראה חיצוני, עיסוק ועוד.
    בעבר שמצי דגש יותר על מראה חיצוני והיום זה נהיה פחות הדבר העיקרי.
    אתמול יצאתי לדייט עם בחור שנראה מאוד טוב בעיניי, אך הוא עשה רושם של מישהו לא מספיק אינטילגנטי, לא בוגר ושלא יודע להתנהל במערכת זוגית. לכן הוא לא עניין אותי.
    אחרי כל דייט לא מוצלח אני חוזרת לחשוב על האקס ומרגישה שאיתו היה לי טוב, פתאום מוצפת במחשבות עליו ורואה רק את הדברים הטובים שבו.
    אני מתקשה להמשיך הלאה, עברה חצי שנה ועדיין לא לגמרי התגברתי.
    הוא לא מעוניין לשמוע ממני ולכן גם ככה אין לי ברירה אלא להמשיך.
    מאד קשה לי לבד, תמיד היה לי חבר ואני רגילה לזוגיות, כשאני לבד אני מרגישה לא בשליטה, אני כל הזמן חוזרת ומדברת עם אקסים שלי רק בשביל לקבל קצת יחס ולהרגיש נחשקת. אני מאד רוצה למצוא מישהו אחד ולהיות איתו אבל לא מצליחה.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכולת לזהות איפה הקושי

עדי בדיחי
    04/08/2015

הי שוב דנה,

כתבת בגילוי לב מרשים את מה שאת עוברת- תודה על השיתוף. נראה שאת יותר עסוקה בקריטריונים שלם חיצוניים ופחות בעלי משמעות. כמובן יש להם משמעות- לכל אחד מאיתנו יש טעם משלו, אך מה שנשאר איתך ומפתח את הזוגיות היא דווקא האישיות של האדם איתו את חיה. יתכן ואת ממהרת למצוא "פגמים" כי יש משהו שאצלך עדיין לא מעובד רגשית- וישר הרציונל מנסה למצוא סיבה מהירה, קונקרטית-למה גם הקשר הזה לא יכול להתאים. לפעמים יש לנו מנגנון הגנה- שמגן עלינו מפני טעויות נוספות. אחד מהם הוא למצוא כל מיני הסברים רציונליים למה לא להיות עם X בקשר, כאשר למעשה זאת לא הסיבה האמיתית אלא זה "פלסטר" על כאב אחר. ולהערכתי, בגלל שכבר תקופה לא הצלחת לקיים מערכת יחסים (מסיבה מוצדקת לחלוטין, משהו לא השתחרר) - מקור העינין לא כרוך במי את יוצאת איתו ואף לא ב"רשימה" שאת מגיעה איתה. אלא להערכתי יש לברר האם את באמת עיבדת את האובדן על אותו בן זוג, הדחיה, הנטישה והאם את יודעת להתבונן בדפוסים הזוגיים שלך- ולהבין איפה הקושי.

אני מתרשמת שאת בחורה אינטליגנטית שעושה עבודה טובה עם עצמה, את יודעת לדבר בכנות ולנסות לזהות את המקומות שזקוקים להכלה אצלך. הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע פרטני (ממליצה על טלי, שמנהלת איתי את הפורום), למספר שיחות שגם יתנו לך את המקום המכיל ותחושה שאת לא לבד עם כל מה שאת עוברת.. וגם תוכלי לצאת עם מתנה גדולה - להבין את עצמך יותר ולנסות להיות ב"זוגיות" גם עם עצמך.. לשם שינוי :) זה לא פשוט, אבל יחד עם מטפל זה אפשרי ובסופו של דבר זה יטיב איתך מאוד.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו