משפחה של בעלי מציקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משפחה של בעלי מציקה
    סאלי
    20/07/2015

שלום רב,
    אני בחודש השביעי להריוני, ומתחילת ההריון שיתפנו את המשפחה של בעלי על ההריון מה שאף אחד מהאחים/כלות לא עשו. יש שתי כלות לפניי.
    מאז בכל פעם שאני הולכת אליהם הם חוקרים ומתחקרים ושואלים המון שאלות ומתערבים ואומרים לנו שלא צריך לקנות כלום חדש (וזה הריון ראשון אחרי כמעט 3 שנים) ושאקבל הכל מיד שניה ומאגורה ואני רותחת על זה כי בעלי היה איתי מהתחלה והסכים שנקנה הכל חדש. וכל הזמן שאנחנו הולכים אליהם אני צריכה להתעמת איתם לבד ומגיעה לעצבים שהדם זורם לי בכל הגוף וכולי רועדת מעצבים. ואחר כך אני גם צריכה להתעמת עם בעלי כי ממלאים לא את הראש והוא מתהפך. או שכל הזמן אומרים יאללה למה אתם לא טסים לחו"ל למה אתם לא עושים חופשה איפה תשמרו את הילד אחרי שיוולד. כל מיני הצקות. בכלל לא מזיז להם שזה מפריע לי ומתוך כבוד אני עונה יפה ובעלי בכלל מתבייש לדבר, נותן לי להתמודד לבד.
    אפילו הם רוצים מעכשיו שנתחייב להיות אצלהם בסוכות שלא נדבר על ראש השנה שזה יותר ארוך ואצטרך לסבול יותר זמן כי אנחנו דתיים.
    לכן אני החלטתי שמהיום ועד הלידה אני לא מתקרבת אליהם יותר!
    בדיוק כמו ששתי הכלות השניות עושות. ובעלי לא אוהב את זה.
    חשוב לי לציין שאני גרה קרוב לאמא שלי והיא חיה לבד אז יוצא מצב שאם אנחנו עושים שבת בבית או לא אצל ההורים של בעלי אז אמא שלי גם איתנו ובעלי עוד יותר מתקומם על זה. מצידו שאמא שלי תשאר לבד ושאנחנו נעשה לבד שבת.

אני לא יודעת מה לעשות.
    מצד אחד ההריון שכל כך חיכיתי לו שאני רוצה ממש לשמור עליו ולהיות פחות עצבנית.
    מצד שני בעלי שאני רוצה להתחשב בו אבל אף אחד מהצד שלו לא מתחשב בי וגם לא הוא.
    ומצד אחר אמא שלי. אני לא יכולה להשאיר אותה לבד בגלל הקידוש.
    בבקשה תעזרו לי אני אובדת עצות!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משפחה של בעלי מציקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    20/07/2015

סאלי שלום,

את מתארת מצב של ערבוב גבולות בין הורי בעלך לביניכם, ולבין התא שאתם מקימים, הרי עומד להיוולד לכם תינוק/ת.

וכן את אמך, שחיה לבד.

כל מה שקשור להתמודדות עם הוריו צריך להיות בין בעלך לבינם.

אני מציעה לך לשוחח עם בעלך, כאשר שניכם פנויים לכך רגשית, בוודאי לא ממקום של עצבים או ממקום של האשמה או שיפוטיות. ולא לריב "דרך ההורים".

תנסו לשבת כאשר שניכם רגועים ולדבר את שעל לבכם. תקשורת טובה ופתוחה תמיד תעזור לכם כזוג.

תאמרי לו שהחלטות כגון: מה אתם קונים, איפה את קונים וכו.. הן החלטות שלכם בלבד ואינם מעניינו של משפחתו.

את רוצה שיהיה לכם קשר טוב אתם, אך התערבבות כזו משבשת יכולת להיות בקשר טוב אתם ואת לא רוצה להגיע למצב שזה מתחיל לחלחל אל הזוגיות שלכם (ממה שאת מתארת) ועליכם לשמור על כך.

תציגי את זה כמשהו משותף, שלכם, הדדי.

כן תקבעו מתי אתם רואים את אמך, מתי את הוריו ואלו גבולות בדיוק שהוא שם ואומר שעד כאן היכן לדבר על נושא זה ודברים אילו שייכים לשיקול דעתכם בצורה אסרטיבית.

לא הייתי משתפת פעולה גם אם "בורח" להם משהו בסגנון הערה.

זה שלהם, הצורך בהתערבות, לא שלכם ואתם בוחרים לא להיות בדרמה הזאת.

ואת תבחרי לא להתעצבן ושזה ישפיע עליך כ"כ.

השיחה מטרתה גם למנוע את העימותים עם בעלך כמובן.

באשר לחגים, הייתי מקבלת החלטה עם בעלך ואח"כ מודיעה למשפחתו ולאמך.

בעיני המוקד כאן הוא להחזיר את הכוח הזוגי אליכם.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה של בעלי מציקה

סאלי
    21/07/2015

טלי תודה רבה על התשובה
    כן ניסיתי לדבר עם בעלי ואיך שהדיבור מגיע במשהו שקשור למשפחה שלו הוא מתקומם הא לא מוכן לשמוע.
    איך פונים אליו בכל זאת שיקשיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה של בעלי מציקה - תגובה

טלי צרקינסקי
    21/07/2015

הי סאלי,

בתשובתי ציינתי איך כדאי לגשת לנושא זה, בסבלנות, לא ממקום כועס שלך או שלו, אלא ממקום של הדדיות, תוך מחשבה על הזוגיות שלכם ואכפתיות מכך שאתם עומדים להפוך לתא משפחתי עם תינוק/ת, ללא שיפוטיות, אלא לנסות לראות איפה הקשיים ולבחון ביחד איך אתם יכולים לשמור על עצמכם על מנת שלא תתנו לדברים לחלחל את המערכת שלכם ותמעיטו לריב בגלל דברים כאילו. יותר לדבר שפה של "מה אני מרגישה" מאשר "אתה גורם לי" שהשפה הראשונה מזמינה יותר יותר הקשבה....

מאמינה ששיחה כזאת שהיא הדדית ומאפשרת לשניכם לדבר, בשקט, ביחד, תוכל להשיג יותר תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

סאלי
    21/07/2015

היי טלי,
    תודה רבה על התשובה והתייחסותך, אני אקח לתשומת ליבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו