פרנסה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרנסה
    אנונימי
    20/07/2015

בוקר טוב,
    אני בן 40+ נשוי+4 הבעיה היא שאני המפרנס היחידי בבית אני עובד ב 2 מקומות עבודה שונים אך עדין השכר אינו מספיק ההכנסות נמוכות משמעותית מההוצאות,
    יש לנו ילדה קטנה בבית ( בת שנתיים) ואישתי החליטה שהיא לפחות עד גיל 3 נשארת איתה בבית, לי אין בעיה שתאשר בבית אבל שתמצא לעצמה עבודה מהבית .
    השתתפנו ביעוץ כלכלי מטעם פעמונים שגם שם הסבירו את החשיבות במציאת הכנסה נוספת אך לצערי לא קרה דבר ( חלפה שנה מאז) זוגתי אישה מדהימה אוהבת מעניקה והכל אני אוהב אותה מאוד אבל הנושא הכלכלי נמצא על כתפיי ולא נותן לי מנוח
    אני כל הזמן בלחץ איך נתחיל ואיך נסיים את החודש אני לא מצליח להבין מדוע אין מאמץ למצוא עבודה למרות שהמצב הכלכלי ידוע החסכונות שאני משתמש בהם על מנת לאזן את החשבון בבנק עומדים להיגמר
    איך מסבירים לאישה שהמצב מחייב במידי למצוא פרנסה מבלי לפגוע?אולי מסתתרת לה בעיה ( שלא ידועה לי ) שבעקבותיה אישתי לא מתאמצת למצוא הכנסה?
    אשמח לקבל תגובה
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנסה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מסבירים לאישה

טלי צרקינסקי
    20/07/2015

אנונימי שלום,

אני קוראת את הערתך לאשתך ואת הרצון לומר לה משהו בדבר הצורך בהכנסה נוספת מבלי לפגוע בה.

אני מציעה לך לא להישאר עם הרגשות ועם הלחץ הכלכלי על הגב ובלב...

עיתוי - מאד חשוב. כאשר שניכם רגועים, פנויים להקשיב אחד לשנייה, בצורה מאד לא שיפוטית, שמסבירה את המצב ומאפשרת שיח הדדי ובונה.

הייתי מעלה את מה שאתה מעריך אצלה ומפרגן לה ומעלה את הקושי שיש בכלכלת המשפחה, את ההשתתפות שהיא בוודאי זוכרת בתכנית הכלכלית (שגם הציעו לכם הכנסה נוספת) ושאתה מוכן לחשוב אתה יחד מהן האפשרויות.

תאמר שיש לכם ארבעה ילדים ואתם זקוקים לפרנסה נוספת ואתה בטוח שיש לה מה להציע, תנסו לחשוב ביחד מה האפשרויות, תנסה לבדוק אתה מה היא חושבת על זה ושים בפניה את הנושא שקשה לך..

תנסה להיזכר מה תכננם/סיכמתם לפני הולדת הילד הרביעי? האם באמת שהיא תישאר בבית עד גיל 3? האם לשלב בגן בשלב כלשהו?

אולי שווה לפתוח את הנושא שוב ולראות מה היא מרגישה?

מה הצרכים של המשפחה כיום? לדבר על כל זה.

בשיחה כזו אין פגיעה בה כי אתה לא מנמיך אותה, לא פוגע בה, לא חלילה משפיל אותה אלא מביא את הדברים בצורה הכי הדדית של משק הבית שלכם ושל מה שאתה חווה.

תקשורת כזו עשויה לעזור לכם רבות בכלל בזוגיות.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו