מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוות ופחד מזוגיותחסויה24/07/2015
שלום לכולם,
אני בת 26 והבחור שהכרתי בן34 אנחנו יוצאים כבר כמעט חצי שנה אך הקשר טיפה רופף כי אנחנו לא מאותה עיר. במהלך הקשר נתקלנו בלא מעט ריבים והכל בגלל שאני לא מצליחה להבין מה הוא רוצה ממני. לטענתו הוא אוהב אותי ונמשך אליי ושאני הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים ושאני נותנצ לו את כל החום ואהבה שאף אישה לא העניקה לו עד כה. וזה באמת כך כי אני בן אדם נורא חם,אכפתי ורגיש וחשוב לי שבן זוגי ירגיש איתי בכי נחשק ונערץ שיש. אך הבעיה שהוא כל הזמן מתרחק פתאום נעלם לכמה ימים בלי לכתוב או להתקשר וכשאני יוזמת את השיחה אז הוא אומר שעסוק ויחזור אליי ולא חוזר, לכן החלטתי לקיים איתו שיחה על כך שכנראה שעדיף שנפרד כי אני לא תמימה ומבינה שהוא לא באמת רוצה אותי אך הוא התנגד ואמר שאין מצב שהוא נותן לי ללכת כי הוא לא יוכל לדמיין אותי בזרועותיו של מישהו אחר. האמנתי לו והמשכנו כהרגלינו ושוב הוא לא מדבר ולא כותב ומתחמק ממפגשים. יש לציין שלא שכבנו עד מלפני שבוע , הכל היה תשוקתי ומקסים (אך הוא לא דאג לספק אותי ונרדם כי היה לו יום מעייף בעבודה) לא הערתי לו ורק נתתי לו להרגיש שהכל מדהים ויפה והוא גם ציין שאני הכי טובה שהייתה לו . ושוב ההתרחקות הגיע אבל הפעם כבר לא הייתה לי סבלנות וביקשתי שיאמר את האמת ושנפרד אם זה מה שהוא רוצה הוא רשם'' מחקי את המספר שלי ואל תצרי עמי קשר יותר '' ולאחר וויכוח קטן רשם'' אני אוהב אותך אהבה גדולה אך לא יכול לבנות קשר כי אני מתוסבך'' וזה חירפן אותי ביקשתי הסברים אמר שלאחר שאמו נפטרה(לפני שנתיים, הוא בן יחיד לאם חד הוריד אך יש לו גם אחים חורגים מאביו שהוא לא כל כך בקשר איתם או איתו) יש לו בעיה עם קשרים .
שמתי לב שלאדם יש פיצול אישיות ותסביכים עם עצמו או אלי בעיה נפשית כלשהי, אחרת לא ניתן להסביר את התנהגותו
האם אני צודקת ? האם באמת זה שאמו נפטרה גורם לו לא לרצות להיות בקשר? אז מה הוא עשה איתי חצי שנה ?למה למשוך את זה ולא להגיד ישר''תקשיבי זה לא מתאים ביי''?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה אמביוולנטי וחושש
טלי צרקינסקי24/07/2015היי אתי,
לאבד אימא זה דבר לא פשוט, בלשון המעטה.
זה שיש לו קשיים בזוגיות, בא לידי ביטוי במה שאת מתארת.
התנתקויות פתאומיות, לא לשוב אליך תוך הבטחה לשוב אליך והתרחקות פתאומית עשויים להצביע על אמביוולנטיות (התלבטות) או חשש מקשר.. האם זה קשור לאובדן אם? לא בהכרח.
הייתי מציעה לך לשוחח אתו על הדברים האילו, אני מבינה ששוחחת והוא דיבר על התסבוכים והקשיים שלו, האם הוא רוצה לגשת ולטפל בדברים האילו, האם עיבד את האבל? האם מבין מה הדפוס שלו בזוגיות? חשוב לזכור שאת לא המטפלת שלו.
במידה והוא לא מעוניין, יש מקום באמת לשאול את עצמך האם רוצה להכיל כזאת התנהגות שפעם הוא נמצא ועושה ממך "אידיאלציה" (את מושלמת, הכל טוב)
ואז יש היעלמות, שיחותייך אינן נענות ואת חווה שם פגיעה.
הוא כנראה לא במקום שהוא יכול לומר משהו נחרץ כי משהו לוקח אותו אליך לפעמים ויש מקומות שלוקחים אותו לכיוונים של התנתקות והימנעות.
אם אינך רוצה קשר כזה, הייתי בכל מקרה משוחחת אתו ואומרת לו את דעתך ומציעה לו הצעה שהוא יכול להרגיש טוב יותר עפ"י מה שמתאר ולך לא קל עם ההתנתקויות הלא מוסברות וגם המוסברות מאד בכלליות ולאחל לו הצלחה רבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
חסויה24/07/2015תודה על התגובה המהירה, אכן ניסיתי לשוחח איתו כמה פעמים ולהבין פשוט מאיפה כל זה מגיע ולנסות להסביר לו אולי שאני יכולה לשפר את הרגשתו אך הוא כל פעם התחמק מהשיחה או שפשוט לא שיתף פעולה וכל הזמן חזר על הביטוי יש לי תסביכים כנראה אני צריך טיפול ,את לא אשמה בכלום זו אשמתי ,ושהוא לא רוצה דרמות.
אך אני משערת שיכול להיות שהוא אמר את כל זה רק שאפסיק ''לחפור'' לו, נתן לי לשמוע את מה שרציתי כביכול.
הוא פשוט לא מובן ונורא מוזר,נפגעתי נורא כי באמת פיתחתי אליו רגשות, אך הבן אדם מסרב להסביר ומנסה להתחמק משיחה רצינית או אפילו להפרד כמו בני אדם ולסגור מעגל. מה אני יכולה לעשות ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי24/07/2015אני בהחלט מסכימה עם דבריו שאינך אשמה במה שקורה ויתכן מאד וממה שעולה שכדאי לו לקבל עזרה ולהבין דפוסים שונים שלו ואיך אפשר לקבל כלים לשנותם.
במידה ואת מרגישה שאין אפשרות לדבר אתו, הוא לא מאפשר לך לשוחח אתו..
אבל את מרגישה צורך שלך לסגור מעגל, אפשר לומר לו את הדברים מבלא לפגוע, שאת מרגישה שיש קושי בלפתוח נושאים ולדבר על נושאים, אינך רוצה להאשימו חלילה אך לך לא מתאים להתנהל כך.
אפשר גם לכתוב לו שהוא יקבל את הדברים ויקרא אותם..
אני בהחלט מבינה את הרצון לא להשאיר "עניינים לא סגורים".
מה שצריך לקחת בחשבון ששינויים כאילו לוקחים זמן וזה תהליך ואני מקווה שהוא יצליח וכן שאת תמצאי את הזוגיות שמתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)