מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובד עצותאובד עצות28/07/2015
שלום,ניסיתי לתמצת ככל האפשר,בן 35, נשוי+2,כ- 11 שנים ביחד, אשתי טובת לב, מתחשבת, משחררת, חברותית, אנחנו עם אותם ערכים, התקשורת טובה, יש בינינו שקיפות וכנות בקיצור על פניו שותפה טובה לחיים. אבל אני מרגיש שאני לא מאושר.אפשר להגיד שמדובר בחיסרון אחד שמשיק כמעט לכל תחומי החיים – פאסיביות. עם השנים הבנתי יותר ויותר שהחלום שלי היה אותה אישה אבל ביותר אקטיבי, מישהי שאעריך אולי אפילו שאעריץ את הנשיות שלה, את האינטיליגנציה, את היכולות, ואולי הכי חשוב שיודעת להנות מהחיים - שתיזום מדי פעם איזה יציאה או שסתם איזה ערב נשתה\נעשן\שתיזום איזה טיול\פעילות כלשהי..בקיצור מישהי שתסחוף אותי. אני טיפוס מאוד הרפקתן, אקטיבי ודוחף בכל מסגרת בה הייתי ואני מוצא את עצמי היום יותר ויותר מהרהר במחשבה שאולי טעינו ואנחנו פשוט לא מתאימים כי באיזשהו מקום אני מרגיש שהזוגיות הזאת "מעכבת" אותי\משעממת אותי, אולי אני צריך מישהי אחרת? אבל מנגד נכנסות מחשבות אחרות, שאולי בכלל הההיסטוריה המשפחתית חילחלה (אבא שלי כל חייו טוען שאמא שלי לא מספיקה בשום דבר), אולי הפרפקציוניסטיות שלי (אני מאוד) היא הגורם לכל המחשבות למרות בתכלס אף פעם אין מושלם ולכולם יש חסרונות. אציין שהפאסיביות שלה נוגעת כמעט בכל תחומי החיים ואני היוזם\המקדם\המוציא לפועל (למעט הטיפול השגרתי בילדים, בגלל העבודה שלי) אם זה בנוגע בהתנהלות הבית שיכול להגיע לרמות בלאגן ולכלוך קיצוניות בלי שזה ממש יזיז לה או יזיז לה אבל היא לא תעשה עם זה משהו (וזה לא שאני מר סדר וניקיון), סידורים ומשימות שבשגרה , סקס ,חום ואהבה, חוויות והרפתקאות ואפילו נשיות והמראה החיצוני שלה – לקח לי זמן לשכנע אותה לשים בושם כל יום, לק מדי פעם, להשקיע קצת בבגדים וכאלה (ולא ביקשתי שתהפוך להיות גברת מתוקתקת אבל בא לי להרגיש שהיא החברה הכי טובה שלי ולא החבר הכי טוב..). אנחנו מדברים על כל הנושאים האלה בפתיחות והיא באמת מנסה להשתפר בכל הנק' שפירטתי ובחלק באמת משתפרת כשמהצד שלה לצערי (!) היא גם מרגישה שהיא מאכזבת אותי ושאני מסתכל רק על הדברים הפחות טובים אבל בסוף בסוף יכול להיות שאני מנסה לשנות אותה למה שהיא לא... כמובן שכל השיחות\וויכוחים\מריבות האלה גורמות גם להרגשה פחות טובה בזוגיות ולרגשות שליליות בשתי הצדדים ואני מרגיש גם שאין כ"כ מה ללכת לטיפול כי כמו שכתבתי אין בעיית תקשורת ואנחנו מדברים על זה אבל שוב אולי אני מנסה לשנות אותה למה שהיא לא כשבכלל אני מבין שזוגיות שבה אחד מצפה לשינוי של השני לא בריאה. עכשיו היא רוצה שנתקדם ונעשה עוד ילד ואני ממש אובד עצות ולא יודע מה לעשות...מרגיש מבולבל עם עצמי ולא מצליח לענות לעצמי אפילו על השאלה אם אני עדיין אוהב אותה..זה הפרפקציוניסטיות המחורבנת שלי? ההיסטוריה? אולי אני באמת יותר מדי ביקורתי כל הזמן, לא מעריך מה יש לי ביד\לא מסתכל על הטוב? או שבאמת אולי אנחנו לא מתאימים ועדיף לחתוך את זה עכשיו ולא לגרור את זה לעוד ילדים ועוד שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות למענה מקיף יותר
טלי צרקינסקי28/07/2015אובד עצות שלום,
אנסה לשאול מספר שאלות על מנת לתת מענה טוב יותר.
עם השנים של זוגיות ארוכת טווח, עשויים להיות דינמיקות של אנשים (כל צד בזוגיות), צרכים שפתאום באים לידי ביטוי, לעתים "רצים במסלול החיים" ופתאום משהו יכול "להפגיש" עם צורך מסוים. אין זה אומר שאתה לא יכול לעבור את זה עם אשתך.
אני מסכימה שלשנות בן אדם - זה לא בידינו, אולם בדינמיקה הזוגיות ישנה השפעה האחד על השנייה ולהפך.
התקיימות תקשורת פתוחה ביניכם היא דבר נהדר ומבורך.
יש כאן מספר דברים: האם כאשר בחרת את הקשר עם אשתך, כאשר הייתם חברים, כאשר נישאתם, היו לה את התכונות שאתה מחפש היום?
האם לא היו אז זה התאים לך? האם אתה מרגיש שחלו אצלך שינויים?
לעתים קורה מצב שמשהו שאדם מאד אוהב בזוגיות בהתחלה, הוא פחות אוהב אח"כ.
אי אפשר לבחון דבר כזה דרך הפורום אך ניתן לנסות לעשות דברים ביחד שעושים לכם כיף.
האם יש מקומות בילוי/תכנים שמאתגרים אותך שהיית רוצה לשתף אותם עם אשתך ושהיא מוכנה להצטרף אליהם?
האם אתה מרגיש שחסר לך המסתורין של ההתחלה?
בזוגיות טובה ניתן לשחזר דברים שהיו שם בעבר.
איך אשתך מגיבה למה שאתה מעלה?
האם אתה שבע רצון משאר תחומי החיים? (עבודה, הורות, חברים וכו'..?)
משהו נוסף לבדיקה, האם רצונה בילד נוסף הציף אצלך את כל הרגשות שאתה מעלה כאן?
אתה יכול לחזור אלי עם תשובות ואנסה לתת מענה יותר ספציפי לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אובד עצות29/07/2015היי טלי תודה על התגובה.
אני חושב שאז היא הייתה יותר אקטיבית, עצמאית ואפילו נשית אבל בסה"כ גם אז היא לא הייתה כמו מי שאני רוצה עכשיו שתהיה.
יכול להיות שגם אז זה הפריע לי איפשהו אבל לא ידעתי להצביע על הנק' כי אני חושב שהתובנה הזאת של הדמות שהייתי רוצה שתהיה התפתחה עם השנים.
מבחינת בילוים/תכנים שהייתי רוצה לשתף - בגדול בהכל אבל כמעט בכל תחום יש איזשהו מעצור. אם זה טיולים - קשה לה. לשתות - היא לא אוהבת. בילויים- היא עייפה וזה לא במודעות שלה אז היא לא יוזמת את זה. ואני גם לא מאשים אותה כי לא כולם אוהבים לשתות ולא כולם בכושר לטייל ולא כולם חייבים לאהוב את אותם דברים אבל זה בדיוק מה שמבאס אותי - שהיא לא... וזאת לדעתי הנק' העיקרית... אציין רק שמאז ומתמיד היא מנסה לזרום בהרבה מהדברים ובסוף גם בד"כ נהנית מאוד ואני מפרגן לה על זה אבל בתכלס הרבה פעמים מבחינתי זה בסוף לא כמו אם הדברים היו באים גם ממנה...
המסתורין של ההתחלה? פחות.
איך אשתי מגיבה? בד"כ הנושאים האלה מתפרצים באיזה מריבה גדולה כל כמה חודשים אבל באופן כללי הם תמיד איפשהו ברקע גם אם הם לא נאמרים\נרמזים.
שזה מתפרץ נחלק את זה לשתיים לחוויות\הרפתקאות ולשגרה (נשיות, סידורים ומשימות שבשגרה, חום ואהבה)
לגבי החוויות וההרפתקאות- פחות או יותר מה שפירטתי למעלה
לגבי השגרה - בד"כ היא מכחישה בהתחלה ובהמשך קצת יותר מבינה ואפילו מודה על חלק מהדברים וגם אני מתנצל על חלקי במריבה ואז המצב משתפר לשבועיים והולך וחוזר פחות או יותר לאותו מקום (למרות שזה גם לא הכי נכון כי בטווח הארוך, בחלק מהדברים יש איזושהי התקדמות אבל עדיין יחסית בקטנה).
האם אני שבע רצון משאר תחומי החיים? בגדול כן אם כי יש לי שאיפות ליותר.
ולסיום לגבי הרצון בילד והצפת הרגשות - המריבה התורנית האחרונה הייתה לפני פחות מחודש וזה פחות או יותר היה הטריגר כי באיזהו מקום אני מרגיש שמציתי את זה וכפי שכתבתי אולי אנחנו פשוט לא מתאימים ואני מחפש בה משהו שהיא לא או אבל אז בעצם אני לא בטוח שאולי בעצם הבעיה בכלל בי מהסיבות שהעליתי בשאלת המקור אבל מכיוון שאלה המחשבות שעולות לי אני לא יודע מה להגיד לגבי עוד ילד. את הקשר בין הדברים עוד לא אמרתי לה ישירות אבל אני מניח שהיא גם חושבת על זה באיזשהו מקום.
אבהיר שאני ממש לא רוצה להגיע למצב הזה אבל מרגיש קצת מיואש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
אובד עצות29/07/2015כשכתבתי שהמצב משתפר לשבועיים התכוונתי שהיא משפרת את הנק' שאנחנו מדברים עליהם ואז זה הולך ומתעמעם אבל בסך הכל בין מריבה למריבה יש אווירה וזוגיות די טובה למעט נושא החוויות\הרפתקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר רעיונות
טלי צרקינסקי29/07/2015אובד עצות שלום,
תראה, ממה שאתה מעלה נראה שיש מה לעושות בקשר ולא בהכרח צריך לוותר עליו...
כל המחשבות והרגשות שלך אנושיים. כבני אדם, לכולנו יש עולם רגשי, פנטזיונרי, מחשבתי וזה חלק מההתקיימות שלנו ויש לו חשיבות.
מכיוון שאתה מציין שיש בסיס מאד טוב בקשר ביניכם, קיים סיכוי לנסות למצוא פתרונות למה שכן חסר ואנסה להציע מספר דברים.
ראשית, אני מזכירה מה שכתבתי בהודעתי הקודמת שאנשים משתנים, רצונות וצרכים משתנים.. אך אם יש בסיס טוב, ניתן להקשיב לצרכים שעולים ולנסות לשלבם בזוגיות.
אם באמת אין כבר כלום משותף והקשר ממש לא תורם לאף צד.. זה משהו אחר, אך זה לא מה שאני קוראת מדברייך.
לפרק קשר תמיד ניתן, אך לעבוד על קשר תמיד ניתן לפני החלטות אחרות....
אתה מציין בדבריך משהו חשוב ואני מעט ארחיב עליו. שזה בסדר שבני זוג לא אוהבים את אותו הדבר.
בשלב מסוים בזוגיות, לאחר השלב של "שנינו אוהבים גם וגם.." מגיע שלב שבו יש נפרדות וזה בסדר שצד אחד אוהב א' וצד ב' אוהב ב' והשאלה היא איך ניתן לשלב את האהבות השונות ולאפשר להם להתקיים בתוך הקשר הזוגי.
מחד, אני רוצה להציע דברים שאולי תוכל לעשות עם חברים (והיא הנאות שלה עם חברות) ומאידך, לעשות דברים משותפים בשביל הזוגיות שלכם.
כך אתם בונים מרחב משותף עם חוויות וכן מרחב של נפרדות של "מותר לי לאהוב משהו שבן זוגי לא אוהב וזה לא אומר שאני לא אוהב את בן זוגי/בת זוגתי".
דוגמה: לשתות. לא כולם אוהבים לשתות (לא כל הנשים, גם לא כל הגברים..)
אבל זה בסדר. אולי אתה יכול לחשוב על חבר קרוב או חברים שאתם יכולים לעתים לצאת ולבלות. כנ"ל דברים נוספים שאתה אוהב לעשות.
אולי לאשתך יש דברים שהיא יכולה ליהנות מהן עם חברות - ערב חברות..
ולהציע לה כל מיני דברים ביחד: להפתיע עם כרטיסים לסרט, להזמין מקומות במסעדה/בית קפה, להזמין מלון (מציעה דברים אך כמובן כל דבר שנראה לכם)...
לנסות להחמיא לאשתך כשמתאפרת או לובשת משהו יפה או שמה בושם - לתת לה חיזוק שזה מחמיא, מושך, שאתה אוהב את זה... להפוך את זה למשהו חיובי.
לגבי המקום של חוויות ביחד וחוויות נפרדות אלו דברים שמתקיימים בזוגיות אך כמובן שאני בעד לדבר עליהם ולתת להם לגיטימציה. לא להיעלם מהבית ולומר לה "את לא אוהבת לשתות, לא צריך.. יצאתי עם חבר"...אלא להפוך את זה לדיבור על הצרכים שלכם..
יתכן ואם היא תראה שאתה עושה דברים, מעלה את זה שהיא יכולה גם ותדברו על הביחד הזוגי שלכם, היא יותר תיפתח.
זו הצעה ואני מקווה שהיא תועיל לכם.
לגבי ילד נוסף. כדאי לזכור שילד נוסף לא יקרב את הזוגיות יותר אלא ייקח יותר מקום של תשומת לב, אנרגיה, מקום של הכלה ועוד.. וכדאי להביאו לזוגיות שאתה מספיק שלם אתה ולא ממקום של "ריצוי".
לגבי מה שכתבת "האם הבעיה אצלי"? אני לא חושבת שהבעיה אצל אשתך או אצלך.. אני חושבת שיש כאם דינמיקה ששווה עבודה ופעמים רבות ממקומות כאילו צומחים...
בהצלחה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אובד עצות30/07/2015היי, תודה.
ניסיתי ואני עדיין מנסה את כל מה שהצעת
אבל זה עדיין לא משנה אצלי את התחושה שהיא סוג של אישה שאין לה את הדחף להשתפר כל הזמן, לשאוף, להתקדם, ליזום, לחוות, להעיז, לנסות.
זה מרגיש כאילו דוחפים אותך לבינוניות, והנפש שלך רוצה לעוף קדימה....
טיפול זוגי יכול לעזור במצב כזה? אם כן איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי אפשרי
טלי צרקינסקי30/07/2015במידה ורוצים לבדוק יותר דברים ולנסות לעבוד על הזוגיות, טיפול זוגי יכול לעזור.
איך? לבדוק באזור מגוריך האופציות:
התחנה לטיפול בזוג ובמשפחה בשרותים החברתיים באזור מגורייך (מסובסד עפ"י הכנסות) או מטפל/ת פרטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)