פרידה...חזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה...חזרה
    פנינה
    07/08/2015

לפני שבועיים נפרדתי מבן זוג לאחר קשר של שנה
    זוגיות שנייה של שנינו
    אני יזמי את הפרידה מתוך הבנה שמבחינתו הקשר יכול להימשך כך ללא רצון לקשר מחייב יותר מזה
    הכוונה שלי לא הייתה לנישואים אלא אפילו לתחושה של ביטחון בקשר שהוא במודע לא רצה לתת.
    סיום השיחה היה קחי לך שבוע/שבועיים ונדבר.
    כרגע יש דממת אלחוט משני הצדדים.

יש זמן שהשינוי לבן זוג לחזור לקשר?
    אפשרי להפוך זוגיות לחברות נטו ללא אינטימיות מינית?
    השתיקה שלו אולי מראה שהקשר לא היה משמעותי ריגשית עבורו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה...חזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

טלי צרקינסקי
    07/08/2015

פנינה שלום,

חסר קצת רקע מה הגילאים שלכם, האם הכוונה לזוגיות שנייה היא לחברות שנייה או פרק ב' לאחר גירושין?

עונה לשאלתך מהמידע שנתת לי,

שבוע - שבועיים לא משנים אצל אדם אשר פתאום הוא מחליט כן להרגיש מחויבות ולהיות רציני יותר בקשר, לאפשר ביטחון ועוד..

מדובר בתהליך שצריך יותר לבדוק או אצלו או ברמה הזוגית אפילו: מה קורה בקשר? מה הוא רוצה קיום? האם יש הלימה (התאמה) בין צרכייך לצרכיו? (את מתארת שלא, שאת רוצה קשר יותר מחייב המכיל ביטחון והוא לא).

לקחת הפסקה של שבוע שבועיים הוא לא על מנת להפוך את כל הזוגיות למשהו מחייב או לשנות כוונות של אדם.

לשאלתך השנייה, האם אפשר להפוך זוגיות לחברות ללא אינטימיות? למעשה לחברות אפלטונית. גם כאן יש משתנים. אם צד אחד מאד אוהב ורוצה משהו מעבר הכולל מיניות ואינטימיות אזי תצוץ באיזו שלב בעיה, הצד השני יכיר קשר אחר וזה יכול לפגוע בהיכרות ובניסיונות להמשיך הלאה.

הפיכת קשר לחברות ללא אינטימיות ומיניות.. דורשת אי רצון לאינטימיות, למיניות, ויכולת לשאת מצבים שכל צד יכול להכיר בן/בת זוג אחר ולהכיל את המצבים האילו.

כך שתאורטית ניתן, השאלה מה המחיר שזה יגבה והאם זה שווה את זה. רק הזוג יודע וכל אחד מבני הזוג בעצמו יודע.

לגבי השתיקה שלו, לא בהכרח מעיד שלא היו דברים משמעותיים בקשר מבחינתו, זה יכול להעיד על דברים שונים. על חשש מקשר זוגי, על הגנות שעדיף להתרחק ולא לדבר כי "יפתחו דברים שאני לא רוצה לפגוש אותם רגשית" (הוא) ועוד..

אני קוראת מדברייך שאת לא שלמה עם איך שהקשר הסתיים.

במידה ואת חושבת שמכתב, דיבור אתו או משהו דומה יסגור לך את המעגל ויאפשר לך להמשיך הלאה - זה בהחלט אפשרי.

רק את יודעת מה היה בזוגיות, מה היו הקשיים, מדוע הוא לא רוצה להתחייב יותר ועוד..

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה...חזרה

פנינה
    08/08/2015

אנחנו באמצע שנות ה 40, שנינו גרושים והורים לילדים

צודקת מבחינתי היה צריך לסגור את הקשר אחרת
    השאלה האם יש "זמן" לסגור את הקשר בפגישה
    נניח חודש מהפירדה או שזה איבד מ"טעמו בבחינת
    עבר זמנו בטל קורבנו.
    אני רוצה לתת לו זמן למחשבה עם הוא רוצה את הקשר
    וגם זמן לעצמי לראות אם אני עצמי רוצה לחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

טלי צרקינסקי
    08/08/2015

הי פנינה,

מבחינת הזמן שבועיים זה לא יותר מידי זמן בשביל ליזום שיחה, להיפגש וכו..

הרבה דברים תלויים לא רק מבחינת הזמן כאן, אלא גם בדינמיקה של הקשר הזוגי ובמה קרה בפרידה.

נסי לחשוב מה מרגיש לך נכון. אם את רוצה ליצור קשר ולנסות לבדוק מה המוכנות לקשר ומה המוכנות למלא את מה שחסר בקשר (עבורך.. עבורו..) כדאי לדבר על כך.

שבועיים או חודש לא נראה שישנו משהו לכאן או לכאן..

לדעתי זה יותר משהו בדינמיקה של הקשר הוא שיכול או לא, להכיל שינויים ולהביא אותם.

את מתארת שאת נפרדת ממנו אך לא מרגישה סגירת מעגל.. נסי לחשוב בינך ובין עצמך: מה חשוב לך היום? מה חשוב לך בקשר? מה היית רוצה עוד לקבל בקשר אתו? האם אפשר למלא את זה? האם יש משהו חסר שאפשר להשלים? האם לו חסר משהו? (תמיד טוב לשוחח בהדדיות).

במידה ואפשר לדבר על כך בצורה בוגרת ולהקשיב אחד לשני זה טוב.

במידה והצרכים לכם שונים והוא לא רוצה מחויבות בקשר, כנראה את זקוקה לבן זוג אחר ממה שאת מעלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו