ההורים של בעלי קמצנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ההורים של בעלי קמצנים
    סאלי
    09/08/2015

שלום לכם חייבת עצה!!!
    ברוך השם אני נמצאת בהריוני הראשון אחרי 3 שנים של נישואים ואנחנו נמצאים בשלב שבו צריך לקנות ולהכין הכל לקראת התינוק.
    העניין הוא כזה.. ההורים שלי ואחותי היחידה קונים לי הכל חדש ומשתתפים בחווית הקניה ועוזרים לנו ממש ולא רוצים שנוציא שקל מכיסנו והעיקר שיהיה הכל חדש . ההורים שלי כבר קנו לי עגלה הכי חדישה עם כל מה שכלול בה תיק סלקל טיולון אמבטיה. ואחותי קונה לי את כל החדר שינה. לעמת זאת ההורים של בעלי בכלל לא משתתפים ואם כן זה רק:אולי תקני דברים ביד 2 או אגורה? או שחמתי אומרת לי שהיא שומרת לי בגדים של תינוק שהביאו לה ושעברו כמה ץינוקות וגסתי רוצה בכלל להשאיל לי את הבגדים של 5 ילדיה שגם אותם קיבלה. כבר אמרתי להם שאני לא רוצה כלום ישן. לכן הדבר מתסכל אותי וכואב לי לקחת מההורים שלי ומאחותי ומהצד השני לא לקבל כלום. האמת שאני לא יודעת אם הם מביאים כסף לאחר שהנכד נולד כי משום מה בעלי לא יודע מה היה עם 6 הנכדים הקודמים. הדבר מתסכל אותי ולא פעם רבתי עם בעלי על כך. מה עושים??? תעזרו לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים של בעלי קמצנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנטליות והרצון לשנות

עדי בדיחי
    09/08/2015

שלום לך סאלי,

ראשית בשעה טובה. ההכנות לקראת הלידה הן בהחלט מרגשות לצד הרבה מתחים שלפעמים נוצרים ומה שאת מתארת בהחלט יכול להיות אחד מהם.

ראשית כדאי לשים את הדגש על כך שאי אפשר לשנות תרבות או מנטליות של משפחת בן הזוג. לא יעזור לרמוז או להגיד במפורש- הסבירות שבה הם יעשו את מה שאת רוצה כפי שאת רוצה היא מאוד נמוכה. יהיה כדאי לא להשקיע בזה אנרגיות ומשאבים יקרים שאת זקוקה להם מאוד בשלב זה של חייך. פשוט כדאי להבין שאי אפשר לחנך את הצד השני כפי שאת חונכת.

אני מכירה משפחות שלא היו קונות או מכינות שום דבר, מתוך המחשבה שלא צריך בזה, גם ככה הילד גדל ואין מה לקנות בגדים שיתאימו ל-3 חודשים ואז שוב לקנות חדש וכו. ולכן מסתמכים על בגדים של מישהו אחר. ככל שהילד יגדל תצטרכו לקנות לו עוד ועוד וכל הדברים האלה, החדשים, ישרתו אתכם לתקופה מאוד מוגבלת- החל מטיטולים (שאין ברירה..), כלה בבקבוקים ובגודלם, כמובן בגדים (NB היא לא תתאים כבר לתינוק בן 3 חודשים למשל..) יהיה כל הזמן צורך לקנות לו עוד ועוד- ובהתאם לשלב ההתפתחות שלו. אני חושבת שזה מה שנמצא מאחורי הפעולות של גיסתך למשל. כאמא לחמישה ילדים היא כן תוכל לספר לך מה המשמעות הכלכלית והערכית להוצאות כ"כ גבוהות.

אני לגמרי מבינה את הרצון שלך כאמא טריה שלתינוק שלך בע"ה יהיה רק חדש. אך לצערי לא יהיה ניתן להביא את הצד השני לעשות מה שאת מבקשת כפי שאת רואה, על אף העובדה שאת האמא, הכלה, הרעיה... לפעמים הצד השני פשוט לא רואה זאת כך מסיבותיו שלו ולא חלילה כי הם נגדך באופן אישי. הרבה פעמים האמא או החמות מאוד מודאגת איך הזוג הצעיר ישרוד זאת כלכלית, לראיה, טיטולים, מטרנה, משחקים ובגדים יכולים להסתכם באלף ש"ח וגם יותר, לילד שנקנה לו "הכל חדש". תוסיפי לכך מטפלת או מעון בשלב מסויים, והגעת להוצאות ענק. ולכן חשוב לראות את כל התמונה.

יש כמוך הרבה מאוד אימהות שקונות הכל חדש- במיוחד לילד ראשון- ולוקחות בחשבון את ההוצאות. אני חושבת שהנקודה היא לא לקחת את הדברים אישית, ממש לא, אלא להתרכז בחיים החדשים שנוצרים. דבר נוסף הוא שאחותך והורייך הם "שלך" ומבינים יותר את הצורך באופן טבעי והמנטליות שלהם היא אותה אחת שלך.

אני מסייגת ואומרת שיתכן ואת חשה כך לגבי עוד מקרים ולא רק לגבי הקניה לקראת הצאצא החדש... וזה שוב מחזיר אותנו לענייני מנטליות ותרבות וכו'.

בהצלחה ובשעה טובה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי ממש תודה על תגובתך עזרת לי מאוד

סאלי
    10/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

עדי בדיחי
    10/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו