מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרהדנה12/08/2015
היי, אני בת 23, הכרתי באינטרנט גבר בן 34.
דיברנו בהתחלה בsms, הוא היה מקסים, הייתה תקשורת טובה, למרות שהוא היה קצת מתלהב מדי וזרק דברים כמו ״אנחנו התאמה מושלמת״ ועוד כל מיני אמרות חיבה מתקדמות ביותר עוד לפני שנפגשנו בכלל.
לאחר כמה ימים נפגשנו, עדיין היה מקסים, תקשורת טובה וחיבור, למרות שגם בדייט הוא ״עף״ ואמר שהוא מרגיש שאני הגורל שלו ושהוא רואה אותנו מתחתנים ומביאים ילידים ביחד.
בדייט השני, הוא כבר הציע שנגור ביחד. בדייט השני גם שתיתי, מה שגרם לי להבהל ממנו עוד יותר. אמרתי לו שהוא מטורף ורוצח ושקרן וכל מיני דברים הזויים שנאמרו בשכרות. יום אחרי, עדיין הייתי מבוהלת ממנו, רציתי לסיים את זה ואמרתי לו שאני חושבת על האקס שלי עדיין- יש לציין שהוא קנאי בטירוף והעיר לי שמפריע לו שמסתכלים עליי.
אחרי שאמרתי לו את זה הוא נעלם ליומיים ואז שלח הודעה שהוא מתגעגע אליי.
דיברנו על הכל, אמרתי לו שנבהלתי והוא צריך להאט, כאילו הכל הסתדר.
קבענו שוב להפגש וביום שקבענו שלחתי הודעה שראיתי שהוא קרא, אבל הוא פשוט התעלם ונעלם לגמרי.
אין לי מושג מה לעשות, זה אוכל אותי מאז ואני ממש פגועה, הרגשתי אליו משיכה וחיבור חזקים..
אשמח לעצה/דעה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר דברים
טלי צרקינסקי12/08/2015הי דנה,
מעלה מספר דברים:
אמירות שלו עוד לפני שהכרתם ונפגשתם ובדייט ראשון ושני על מגורים, ילדים ועוד.. יכולים בהחלט להלחיץ והם מהירות מאד לתקופת ההיכרות שלכם.
אני לא מציינת שיש זמן כזה או אחר שזה קורה, אך זה בהחלט מהר ואתם עדיין לא מכירים.
לגבי השתייה בפגישה השנייה שלכם, ציינת שנבהלת מדבריו וקראת לו "מטורף, רוצח שקרן". שאלה ראשונה האם דברים אילו נאמרו לאחר שדיבר על מגורים וילדים?
שאלה לא פחות חשובה, אם לא יותר: את מכירה את הרגלי השתייה שלך, ראשית אם את רגילה לשתות מידי פעם, האם קרה לך בעבר שיצאו ממך אלמנטים תוקפניים תחת שכרות? תחת שכרות יכולים לצאת כל מיני דברים לאדם שצורך אלכוהול, יש ירידה של עכבות חברתיות והוא יכול להיות מאד משוחרר, נחמד וכו'.. אך יתכן מצב גם של תכנים תוקפניים שיוצאים החוצה ולעתים זה תלוי ברמת האלכוהול וזה מאד אינדיבידואלי. הייתי גם חושבת פה אם את מכירה את השתייה שלך ומה את יכולה להכיל, תרתי משמע.
האם יש באמת אקס כזה בתמונה או שסיפרת עליו על מנת להגן על עצמך מקנאה שלו, ממה שיצא ממך, מקרבת היתר שלו?
ממה שאני קוראת נשמע שיתכן והוא נפגע מהאירועים, אפשרות נוספת שהוא טיפוס שאוהב "לשלוט" בעניינים ולהרעיף את דבריו והוא נסוג אם הצד השני נבהל/אינו משתף פעולה וכו.. ואולי הסיפור של האקס הפריע לו ברקע.
מה שהייתי מציעה לך לעשות זה ראשית לקחת על עצמך את האחריות על מה שקרה בפגישה השנייה, על הדברים שנאמרו תחת השפעת האלכוהול, על הבהלה שהכל קורה כל כך מהר.
את יכולה לנסות ליצור אתו קשר ולומר לו שלהרגשתך וגם ממה שהוא ציין היה חיבור, האם יש רצון לנסות את הקשר הזה, לדבר כל צד ממה הוא נפגע ואם יש רצון לנסות בהדרגה את הקשר..
נקודה נוספת שהעלית שהוא מאד קנאי, אני מעלה האם זו קנאה שאפשר להכיל (דוג' אם גבר מסתכל עליך, אין לך שליטה על זה...ואין זה עיד שאת טיפוס פלרטטן)
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דנה12/08/20151. התחלתי לדבר שטויות רק בסוף הפגישה, אחרי שהוא דיבר על ילדים וכבר הייתי לחוצה ממנו.
2. אני יודעת שכשאני שותה אני עושה לעצמי בושות, טעות ששתיתי לידו.
3. האקס ממש לא מעניין אותי כבר הרבה זמן, אמרתי את זה כי רציתי להדוף אותו ואת המהירות שבה הוא התקרב אליי.
4.כבר התנצלתי בפניו על זה והרגשתי שהגענו להבנה שהוא ייקח את זה יותר לאט ויתן לי זמן, זה מה שסיכמנו.
את חושבת שיש טעם לדבר איתו שוב אחרי שהוא מתעלם ממני במכוון?
אם הוא לא ענה מחמישי למה שיענה עכשיו?
האם ההתנהגות שהוא מפגין לא מעידה על איזשהי חולניות באישיות שלו?
תודה רבה על הסיוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי12/08/2015הי דנה,
תראי, בהנחה ששיתפת אותו שהאקס היווה מעין הגנה ואמרת לו שמה שיצא זה משתיית האלכוהול ולא היית אומרת דברים כאילו.
משהו בזה שמאד מיהר להביא הצהרות מעיד על משהו שלא ברור לי מהו בדינמיקה שלו ביחסים.. ההצהרות הן מאד מוקדמות...
לא ניתן לשלול שהוא לא נפגע מהדברים שנאמרו תחת השתייה מאידך, יתכן והבין שהשליטה על מערכת היחסים לא בידיו והוא איבד עניין.....
אני חושבת שהמקסימום שהייתי עושה במקרה זה זה לשלוח לו הודעה בווטסאפ האם היה רוצה לשוחח כיום על הדברים ולנסות... לא משהו מעבר...
להבא, טיפ, נסי להקשיב לעצמך לכמות שתייה שכבר לא מביאה אותך למקום טוב...
לשתות זה בסדר, אך בדר"כ אנשים יודעים מה הגבול שלהם מבחינת כמות.
אין ספק שאת נבהלת... הוא מיהר ומה שקרה קרה...
הרצה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)