המשפחה של בעלי חיה את החיים שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המשפחה של בעלי חיה את החיים שלי
    שירן
    15/08/2015

אני גרה ביחידה בבית של הורי בעלי שם יש שני אחים לא נשואיםובלי ילדים, בעלי על אף המחאות שלי מתעקש לגור שם.
    המשפחה שלו החרימה אותי בגלל משהו שאמרתי לאמא שלו (חייבת לציין שלא בחוצפה, ניסיתי להגן על הצרכים שלי ושל הילדים שלי שבימי לימודים ועבודה לא יכולים ללכת לכל אירוע משפחתי).
    לאורך כל השנים מרגע שנולדו הילדים הרגשתי שדוחקים אותי מהאימהות גם את בעלי אבל לו זה פחות מזיז, והמשפחה שלו מנסה לתפוס את המקום בוויכוח עם אמא שלו היא אפילו אמרה שעוד מעט הילדים יגדלו. ולא יצטרכו אותי וילכו איתם לאן שירצו.
    ברור לי שהילדים נפגעים מכל המצב הם כן אוהבים את הדודים שלהם, רק אני מיותרת להם, אני נוטרת לילדים בכל פעם שהם בסביבה שלהם כי מרגישה זנוחה וכועסת שויתרתי על החברים שלי המשפחה שלי ועל התקדמות בעבודה, שאני קורעת את עצמי לעשות הכל שיהיה להם טוב ומתמודדת עם הכל לבד כי בעלי עסוק בעבודה שלו ובעצמו ובסוף אני נשארת לבד בשבתות.
    בשבוע האחרון בעלי ניסה לעשות סולחה ולפי הצעקות ששמעתי לא היתה נכונות מצד אמא שלו.
    את בעלי אני כבר ממש לא אוהבת מרגע שעברנו לגור שם הכל השתנה לרעה ביננו להתגרש אין לי אפשרות כי ברור לי שמבחינה כלכלית זה מסובך ולא אצליח לתת לילדים את המינימום,
    אני כל הזמן. בדיכאונות ברגע שבעלי נכנס לבית במיוחד בשישי שבת כי ברור לי שכל רגע הם יכלכו לשם ואוותר כמו מפגרת מאחור,
    השאלה מה אמורה לעשות בחגים ובכלל כשהם ילכו לשם ואני לא. האם לצאת מהבית וללכת לחברה ואז כל העיניין יוחרף או להשאר בבית ולחכות שיחזרו, אבל אז לא יכולה לעצור את הכעס, התסכול והמרירות מה שמביא למריבות עם בעלי והתרחקות מהילדים.
    מה שעצוב לי שהבייביסיטר פנתה אליי עם אותה תחושה, שהיא מיותרת שהיא שם והם נכנסים ומושכים אותם אליהם שהיא מחממת להם את האוכל ואז באים להם עם ציפס, מה שאומר שזה לא רק משהו בי
    .... סליחה שהשתפכתי לפעמים חושבת לוותר אפילו על הילדים אולי יהיה להם טוב יותר עם הדודים שרואים בהם הילדים שלהם ובלי האמא החלשה והדיכאונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    16/08/2015

שירן שלום,

את מתארת מצב של התערבבות בגבולות בבית, ביניכם ובין הוריו של בעלך מולכם.

מה שמחלחל אל המשפחה הגרעינית שלכם קרי, את, בעלך והילדים, אשר מתחיל אף לפקפק ביכולות ההכלה שלך את כל המצב של מושגים כמו: אמהות שלך, רעיה שלך לבעלך, אחזקת בית ועוד..ומתחיל להפעיל רגשות לא פשוטים עם הילדים שמשתפים פעולה מול הוריו.

צריך לעשות איזשהו ארגון מחדש וסדר בכל הדברים.

הכותרת שנתת למה שכתבת אומרת הרבה, את מרגישה שמישהו חי את החיים שלך.

כשאת חיה את חייך, את מקבלת החלטות, חותכת גבולות ועוד.. כשמישהו אחר חי אותם, את למעשה מרגישה פחות שליטה בחייך וכפי שאת מיטיבה לתאר, זה משפיע על ילדייך, את נותרת ממורמרת, כועסת ואולי חרדה וזה מעגל שחשוב מאד לא להישאר שם.

מה שחשוב עכשיו בעיני הוא שתדברי עם בעלך ללא שיפוטיות ובהדדיות על כל המצב.
    בשיחה ששניכם רגועים ופנויים להקשיב בשיחה אחד לשנייה. בשיחה את לא מאשימה, אלא משתמשת בשפה של "אני מרגישה ש..." "זה גורם לי להרגיש ש".... "חשוב לי שנהיה...." "שתהיה בינינו אווירה של...." עד כמה חשובה הזוגיות, ההורות ועוד...
    לא "לקטול" בשיחה את הוריו, אלא לתאר מצב ועובדות.

צריך להתחיל לבדוק איך ואם אתם יכולים לשים את הגבולות הנדרשים כדי שלא יהיה מצב שאת מתענה לפני חג ושוקלת אם ללכת לחברה או להישאר בבית על מנת להימנע מלפגוש את משפחתו... וזה כולל את ילדיך...מגיע לך להיות בחגים ואירועים.

חשיבה נוספת זה האם אתם צריכים להמשיך לגור שם ביחידה או שיש חלופה שיהיה לכם כמשפחה יותר טוב בה. האם זה משרת אתכם כלכלית או באופנים נוספים? כדאי לבחון את זה מול בעלך ולהיות כנים אחד כלפי השני.

יתכן וניתן להשכיר את היחידה ולשכור משהו אחר עבורכם, יהיה צריך לגייס את ההורים שלו שאינכם מנתקים קשר, אך מהלך כזה יעשה טוב יותר לקשר שלכם ולקשר שלכם אתם...

נקודה נוספת היא משפחתך, האם אתם מבקרים שם, האם ניתן להיתמך על ידם בכל דרך שיש להם אפשרות: פיננסית, רגשית, כל דבר יכול להיות טוב ולשתף אותם.

התחושה שאת מביאה היא שאת לוקחת על עצמך המון אשמה.. "האישה הדיכאונית" (שאגב עם או ללא קשר לדברים אילו גם לזה יש טיפול).

מאמינה שכשהמתח ירד את תרגישי טוב יותר.

חשבי על הדברים, לדעתי זה צריך להתחיל משיחה עם הבעל וחשיבה הדדית שלכם כתא משפחתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו