מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משפחהאילנה09/09/2015
הי רציתי לשאול איך עליי להתייחס לסיטואציה שכזאת: עברתי ניתוח ולא יכולתי לתפקד בבית, ציפיתי לעזרה ויחס משפחה של בעלי ולצערי קיבלתי כל כך מעט: כמה טלפונים , ביקורים בבית חולים ובזה זה נגמר: אני מצטערת אני לא יכולה לעזור, יש לאירוע, יש יום הולדת, הילדים שלך טובים הם יסתדרו ולא יעשו לך בלאגן, הייתי באה לבקר, אבל אין לי זמן - וזהו חלק מהתגובות שקיבלתי, אני בעבר כן עזרתי - ניתוח, לידה, לימודים, עומס בעבודה הייתי שם כשיכולתי, ופה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
טלי צרקינסקי10/09/2015אילנה שלום,
ראשית, מאחלת לך הרבה בריאות ומקווה כי עברת את הפרוצדורה הרפואית בטוב.
בהחלט מובן שעברת תקופה לא פשוטה כלל ורצית שיהיו שם למענך ולקבל את העזרה.
שאלות שאני חושבת שכדאי לך לשאול את עצמך - האם את מרגישה שזהו דפוס חוזר - כלומר - את מרגישה שאת משקיעה יותר ואת מרגישה שיש מצבים שהיית רוצה לקבל יותר תמיכה ממשפחת בעלך ואינך מקבלת (כוונתי לא רק לדוגמה ספציפית שנתת).
במידה ויש משפחה תומכת ועבר זמן מאז האירוע, הייתי מניחה לנושא ואם יעלה משהו בעתיד שתזקקי לו, תאמרי שאת מרגישה שאת זקוקה לעזרה כזו או אחרת.
במידה ויש דפוס מסוים שאת מרגישה שאת נותנת ונותנת ויש מצבים שאת גם מרגישה שאת זקוקה למשהו וזה הרבה יותר רחב, אפשר בהחלט להעלות את זה מול בעלך, לחשוב מול מי במשפחתו אפשר לדבר על הדברים.
לא הייתי עושה זאת ממקום של התחשבנות, אלא הופכת את זה למקום של הדדיות.
בברכה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפחה
אילנה10/09/2015הי טלי אני חושבת שכל עזרה צריכה לבוא מהלב ועזרה כדי לצאת על ידי חובה לא בטוחה שמישהו היה רוצה לקבל. לא חושבת שצריך לעלות נושאים כאלה - הרי זה מובן מעיליו שאדם אחרי ניתוח לא מתפקד באופן מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי10/09/2015אילנה,
אני מסכימה שיש מצבים שהם ברורים.
לעתים כן חשוב להזכיר לסביבה מה הצרכים ולדבר עליהם כי לעתים מה שמאד ברור לך יכול להיות שפחות ברור לצד השני.
יתכן שחשבו שביקורים בבי"ח הם חשובים ואח"כ חשבו שאת מסתדרת בבית.
לעתים חשוב לדבר גם על דברים שנראים לנו מאד מובנים ולא להישאר עם התסכול.
ולעתים זה נועד לחזק את מה שמובן.
חשובה היכולת לתקשר עם המשפחה ולדבר על מה שחשוב לך.
עצם זה שמדברים על צרכים ועל הדברים אינה גורעת מכך שהעזרה לא תגיע מכל הלב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפחה
אילנה10/09/2015הי טלי ועוד שאלה ואיך נוהגים כשמצפים ליחס, לדאגה, למילה טובה? גם זה צריך להגדיר ולבקש?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי10/09/2015בהחלט יש מקום להביע את הרגשות והצרכים שלך. גם אם נראה שזה מובן מאליו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)