מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון, עצבים וכעסיםשני16/09/2015
שלום,
אשמח לעזרתכן
אני ובעלי נשואים קרוב לשנה, אני בהריון לקראת חודש שביעי (חייבת לציין לפני הכל שבעלי אדם מקסים, נאמן, מפרגן ותומך)
יש לבעלי בעיה שהוא מסתכל ובוהה כל הזמן באנשים ועצמים אחרים, גברים, נשים, בעלי חיים וכו'.
כשזה מגיע לנשים/בחורות זה הכי מפריע לי והערתי לו על הנושא מספר פעמים, כמובן שזה התמתן אך עדיין קיים.
אני בחורה מאוד רגישה מטבעי שנפגעת בקלות ולוקחת דברים קשה, ההריון מעצים את התחושות האלה ומוביל אותי לאחרונה לריבים קולניים, דרמות, היסטריה והתקפי זעם וחרדה שפוגעים לנו מאוד בזוגיות.
לדוגמא: לפני מספר ימים חזרנו מארוחת החג כאשר נעצרנו ברמזור ועצרה בצד שלי בחורה ברכב שעישנה סיגריה. בעלי בהה בה במשך דקה, בנוכחותי (שוב אני מציינת - היא הייתה בצד שלי).
אני מאוד כעסתי וכשהגענו הביתה גרמתי לריב גדול, כמעט התעלפתי מרוב עצבים, וכשהטחתי את זה בפניו וביקשתי לדעת למה הוא עושה את זה הוא אמר לי שהוא מסתכל על כולם, הוא הסתכל איך היא מעשנת, גם אם היה שם גבר הוא היה מסתכל ושהוא לא צריך לתת לי דין וחשבון לאן העיניים שלו הולכות.
בתוך תוכי אני יודעת שזה לא מדוייק, לא בטוח שאם היה שם גבר הוא היה מסתכל, ויש המון פעמים שיושבת בחורה באוטו והוא מסתכל (גם אם זה עוצרת עם הרכב בצד שלי וגם אם בצד שלו) כי זה פשוט מעניין אותו להסתכל על אנשים.
אני מודה שעשיתי מהומה מאוד גדולה. הריב בינינו גרם לכך שכמעט עזבתי את הבית, הוא התעצבן עלי מאוד, לא ישן כל הלילה וממש לא רצינו לראות אחד את השני.
(הוא גם פלט הרבה דברים לא יפים במהלך הריב מתוך כעס)
הוא לא היה מוכן להקשיב למה שמפריע לי כיוון שמבחינתו אלה שטויות, אין לי פרופורציות ואני עושה דרמה מכל דבר שאין לו משמעות.
למחרת השלמנו והכל חזר לקדמותו אך אני מרגישה שלא סגרנו את הפינה הזו
אני יודעת שיש סיכוי מאוד גדול שתגידו לי לשוחח איתו עכשיו, ברוגע, אבל זה לא יעזור
ניהלתי איתו שיחות רבות על הנושא, לטענתו זכותו ומותר לו להתסכל על מי שירצה, הוא סקרן ודברים מושכים לו את העין (בזה אני מסכימה ויודעת שזה נכון).
אני מודה שכשזה מגיע לבחורות/נשים חוסר הביטחון שלי תופס מקום, למרות שהמבטים הם תמימים לחלוטין.
במהלך הריב הוא גם אמר לי שכל תקופת ההריון הזו הייתה סיוט עבורו (רבתי איתו הרבה) ושאם לא אשנה את ההתנהגות שלי הוא לא יודע אם ירצה להיכנס לזה שוב (מה שפגע בי עוד יותר)
האם יכול להיות שזה ישתנה ברגע שיהיה לנו ילד?
האם ההפיכה לאבא, המחוייבות והאחריות משנות את האדם?
האם אני צריכה לעזוב את זה ולא להתעמת איתו?
מה אני עושה במקרה שאני לא יכולה לשוחח איתו כי לטענתו אלה שטויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול זוגי להכוונה והכנה
טלי צרקינסקי17/09/2015שני שלום,
אני חושבת שענינו לך בפורום על שאלתך, בעבר... זוכרת שאלה לגבי בעל שמתבונן על עצים, אנשים ועוד...
שאלת לגבי האם ילד שנכנס למשפחה משנה אותו? בוודאי שכן. כניסה של ילד למשפחה הופכת אתכם להורים ויש כאן הרבה אחריות, שימת אדם אחר במרכז, מילוי צרכים של הרך הנולד ועוד..
יש לי המלצה חמה עבורכם שתעזור לכם להתמודד גם עם השאלות שאת מעלה.. הרושם שמתקבל שאתם נכנסים למעגל של ריבים בכל פעם שקורה משהו (ואני מבינה שבעלך לא מתבונן בבחורות בלבד,אלא הוא מתבונן בכל מיני דברים בכלל...)
וכן עם תקופת ההיריון והכנה לתקופה של הפיכה להורים.
ממליצה בחום להיפגש עם איש מקצוע שהוא גם מטפל/ת זוגי/ת.
אם אינכם מצליחים לדבר ביניכם כפי שאת מתארת, תוכלו לקבל כלים נהדרים להמשך הדרך, ליצור תקשורת בונה ביניכם וכן למה שאת מעלה.. ו
שנה טובה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)