מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עד כמה אני מוזרה לדעתכם?מיה18/09/2015
היי, אני בת 22 חולה באנורקסיה לשעבר עם תסמינים פעילים גם כיום, שומרת על משקל ואוכלת באופן תקין אפשר לומר.
יש לי קטע מאוד מוזר, אני מתחילה קשר עם בחור, אני מרגישה שנחמד וכייף לי איתו ואז גם הקשר מתקדם מן הסתם, ממשיכים לצאת, מבלים ומכירים עוד ועוד...ואז... בשלב מסויים ואפילו לא יאוחר מחודש וחצי חודשיים מתחילת הקשר אני מתחילה להרגיש שאני נלחצת, שנמאס לי ושאני נחנקת, שאני צריכה את הספייס שלי, את המרחב האישי והפרטי שלי, אין לי עצבים לישון איתו ואין לי סבלנות לבלות איתו וכשאני אצלו כבר בא לי ללכת הביתה. ספציפית נכון להרגע אני יוצאת עם מישהו כבר כחודש וחצי,עדיין לא קיימנו יחסים, הוא מאוהב בי עד מעל הראש ואפשר לראות את זה בבירור...אנחנו יוצאים ועדיין נחמד לי איתו אבל לגמרי לא כמו בהתחלה, ישנתי אצלו למשל וכבר הייתי מתה לעוף הביתה... זה כמובן לא הבחור הראשון שזה קרה לי איתו, גם עם האקס שלי זה היה ככה ופשוט משכתי את הקשר למשך מעל חצי שנה כי חשבתי שזה ישתנה... גם עם בחורים אחרים שיצאנו נניח כ7 דייטים (לא הגענו למצבים אינטימיים) ופשוט בחרתי לעזוב... חשוב לי לציין שאני לא מגיעה איתם למצבים אינטימים ואז פתאום לא בא לי עליהם ,נדמה לי שזה קורה בעיקר כשהקשר מתחיל להתחזק לפחות מצד הבחור ואז אני פשוט מרגישה צורך ורצון להיות לבד ...מה דעתכם? מוזר לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
טלי צרקינסקי18/09/2015מיה שלום,
מה שבולט ממה שאת מציינת זה הקשר האינטימי, שאת לא מגיעה לקשר הזה עם אף בחור שאת יוצאת אתו.
יתכן ואני טועה ויתכן וזו נקודה למחשבה אך יכול להיות שיש משהו שאת חוששת מלהגיע לאותה אינטימיות/מיניות.
זה יכול להיות קשור לדימוי גוף (כתבת שנשארו תסמינים מהאנורקסיה ויש שאלה האם אחד מהם הוא שאת מרגישה נוח עם איך שאת נראית מבחינת הגוף..וציינת שמשקלך כיום תקין - אך באנורקסיה זה יותר בתפישה עצמית כפי שאת יודעת).
האם יש דברים נוספים או אחרים מודעים או לא שמפריעים לך להגיע לאינטימיות?
האם יש חששות בתחומים אחרים? להיקשר אל בחור? להיעזב ע"י בחור? (חרדה שיותר קשורה לנטישה).
זה יכול לבוא מכל מיני מקומות ויש כאן בהחלט שאלות להדהוד.
אני מתארת לעצמי שבתקופה שהיית באנורקסיה היית מטופלת ונעזרת על מנת לצאת מהמקום הזה. אפשרי בהחלט לשקול לחזור לאותו מטפל/ת (פסיכולוג/ית/עו"ס/ית, פסיכותרפיסט/ית) שיעזרו לך גם בהיבטים האילו שאת מעלה כאן.
אל תכני את עצמך "מוזרה", אלא בחורה שזקוקה לעזרה על מנת להגיע למטרות נוספות בחיים וזה בסדר.
מה שיפה, שאת מזהה את הדפוס הזה אצלך וחשוב להבין על מה הוא יושב והדפוס לא ינהל אותך במערכות יחסים עתידיות.
משהו נוסף: כתבת על לבד. בזוגיות טובה המקום של הלבד במינון הוא גם חשוב . יש את המקום של "אנחנו" ויש גם את השהייה לבד, עם התחביבים, עם הדברים שלך. יתכן ויש חשש לאבד לגמרי את עצמך עם תיהי בקשר ואז את מסיימת אותו לפני שהוא הופך למשהו "בולע".. גם נקודה למחשבה..
בהצלחה ושנה הטובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)