מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייאוש מזוגיות לא ממומשתמישהי25/09/2015
שלום,
אני בשנות ה 40 לחיי רווקה.
היו לי מס' דייטים בעבר, שלא צלחו.
הקשרים שהיו לי היו קצרים בלי המשכיות חוץ ממסרונים.
האמת אני על סף ייאוש ממצבי.
מרגישה בדידות ולא קל לי בכלל.
נכון שלמדתי לחיות עם עצמי גם ללא בנזוג, אך כמה אפשר?
אני רוצה לציין שאני לא מפחדת מהלבד, כבר התרגלתי.
מה שכן חסרה לי ההרגשה של עוד מישהו.
מעולם לא הייתה לי זוגיות שנמשכה יותר מחודשיים.
מה לעשות?
יש ימים שאני ממש בדאון מהלבד.
אשמח לעצה שתעזור לי להתקדם.
רוצה להוסיף משהו חשוב, בזמן האחרון שיצא לי להכיר גברים היה לכולם מכנה משותף-חסרי ביטחון שתלטנים ושחצנים..
תודה וגמר חתימה טובה
נ"ב:
הייתי רשומה לאתרי הכרויות - רוב הגברים שם לא רציניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר דברים
טלי צרקינסקי25/09/2015שלום ליר,
להכיר את בן הזוג שמתאים לך הוא אכן תהליך ולעתים לוקח זמן ובדרך מכירים אנשים שפחות מתאימים. אני מבינה את מה שאת מרגישה.
מה שחשוב ממה שאת מעלה שאת מסתדרת גם עם השהייה שלך עם עצמך.
כלומר, את רוצה להכיר, אך את גם יודעת להיות עם הלבד שלך, שיש בזה חשיבות גם בחיים לבד, אך לא רק, זה חשוב גם בחיים עם בן זוג, היכולת הזאת להיות עם עצמך.
ולא כולם יודעים איך.
משהו נוסף, את מזהה את דפוס הגברים שהכרת לאחרונה, ציינת דפוס של שתלטנות, שחצנות..חשוב שאת מזהה את זה.
מספר הצעות:
חשבי מה חשוב לך בבן זוג שהיית רוצה להכיר? אילו תכונות? אילו תכונות חשובות לך? על אילו את יכולה להתפשר? (כי אין איש מושלם בעולם זה).
האם יש דפוסים שחוזרים בהיכרויות שלך שגורמות לקשר להסתיים, משהו שאת יכולה "לשים את האצבע".
לגבי דרכי היכרויות, לא חייבים דרך אתרים.
אם את בוחרת להשאיר כרטיס באתר מומלץ לסמן שאת מחפשת למטרות קשר רציני בלבד.
אופציות נוספות: דרך חברות, דרך משפחה, מכרים ועוד..
להרחיב את המעגל החברתי שלך דרך קבוצות בפייסבוק, טיולים, דרך קבוצות שונות שנפגשות ומכירים שם גם חברות וגם חברים ודרכם ניתן להיחשף ליותר אנשים (קבוצות, סדנאות, תחומי עניין משותפים ועוד..)
עצם הפעילות כבר תעשה לך טוב ותתן לך תחושה של חברה בדרך להכיר מישהו..
משהו אחרון: במידה ואת מזהה שיש לך קושי מסוים בהיכרות עם גברים ואת לא מצליחה לפתח קשר (=ללא שום ביקורת או שיפוטיות) ניתן תמיד להיעזר בשיחות עם איש מקצוע, אשר יעזור לך בכיוון הזה, ממש כמו שנעזרים לגבי כל תחום בחיים, לרבות זוגיות.
חג שמח ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת שלום,
ליר26/09/2015תודה רבה לך טלי על המענה המהיר :)
זהו, שאף פעם לא חשבתי מה אני באמת מחפשת, לכל דייט שיצאתי לא ממש ניסיתי להתעמק מי הבנאדם שעומד מולי, פשוט ניסיתי "למכור" את עצמי, כדי לעשות רושם טוב.
יכול להיות שאני כבר מתפשרת?!?
אני מרגישה כמו "עיוורת" שהולכת לפי תחושות ולא לפי מה שרוב האנשים עושים בדייטים - פשוט לשאול שאלות.
מה כוונתך? "לשים את האצבע"? ( לא מובן לי המושג).
אשמח לתשובה.
יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי26/09/2015כוונתי ב"לשים את האצבע" זה למעשה לדעת, להיות מודעת שיש דפוס מסוים שאפשר לזהות אותו.
ציינת עכשיו לשאול שאלות, אפשר ורצוי לקחת את זה למקום של שיחת היכרות, התעניינות בשני, לפתח את מערכת היחסים להיכרות. ככל שמכירים יותר זמן, יותר דברים נחשפים ומגיעים ליותר אינטימיות (כוונתי גם לאינטימיות רגשית).
ללכת לפי תחושות זה בסדר, חשוב לשלב את התחושות עם הרציונל בעייני, יש רגשות שעשויות להתפתח עם הזמן של ההיכרות ויש שמתפתחות מהר (דוג' התאהבות שהיא מאד נעימה אך אינה הכרחית להצלחה זוגית.. והיא שלב שעובר לכל היותר לאחר מס' שבועות).
נסי לראות מה מניע אותך בקשרים, מה חשוב לך, איזה אדם היית רוצה להכיר...
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)