מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסגרת פנימהsimi26/09/2015
שלום ,אני בת 34 ואני עובדת בתחום שאני הכי הכי אוהבת ושמחה שאני בו כי אני מעולה במה אשני עושה ץץץהבעיה שאני מרגישה שזמן ההשקעה שלי ביחס למשכורת לא מתאים ...אני מרוויחה מעט מידי ץץץוזה ממש מעטץץעצוב לי נורא ואני במרדף תמידי אחרי ניסיונות להבין ,לפטור את הבעיה הזו .מרוב שאני חושבת ומנה ומשתדלת למצוא פתרונות אני מתעייפת וזה מתיש אותי כשאני מדברת על זה עם חבר שלי או עם אמא או אבא שלי שמאוד תומכים ואוהבים ומבינים יוצא שתמיד אני בוכה ץלא משום שהם פוגעים בי ,חלילה ,אלא כי אני גם הם אומרים שאני מבוזבזת ,ווזה כואב לי כי אני אנחנו מנסים למצוא ביחד פיתרון ואני לא מוצאת ץץץץאז זה יוצא בסוף ב"מריבה" .....כשזה קורה אני מיד נסגרת ,וחייבת להיעלם וללכם לחדר שלי או לצאת להליכה ....זה קרה היום עם בן זוגי והוא ממש לא מבין אותי ,ובזכותו יש תקושורת מעולה בינינו (אני בן אדם פחות תקשורתי כשיש בעיות והוא ממש עוזר לי עם זה ) הבעיה היא שאני מרגישה שאני חופרת לאותם אנשים על הבעיה הזו של העבודה ומה אעשה בעתיד עם בן זוגי ונרצה להתקדם האללה (חתונה ילדים וכו) עם המשכורת שלי זה קשה לחשוב בכלל על הדברים האלה .... אני נסגרת ולא יכולה לדבר ושיראו אותי בוכה ...אני מפחדת שאומרים לעצמם שאני נורא שלילית ,וחופרת על זה ,ולא בא לי לעייף אותם אז לא בא לי יותר לשתף אותם ....
אני מרגישה שאני לא כמו שחלמתי להיות :חזקה ,לא נשברת ,מלציחה בגדול ,לא נעלבת ,לא עושה פרצופים ...ואני פשושט ההפך ברגע שאני חוזרת הביתה כשיש יום דאון ...כי מול הלקוחות שלי אני הבן אדם הכי עם ביטחון ,הכי חזק ,וחיובי ! רואים אותי תמיד מחייכת ושמחה ...מרגישה שאני עשוה משחקץץץכי בבית יודעים על החולשות שלי תוזה מבאס אותי ץץץאני מפחדת לפגוע בהם ,גם ככה כואב להם עליי שאני עצובה ככה ,ברגעים כאלה אני מעדיפה וחושבת שהכי נכון שאהיה לבד וככה בטוח לא אפגע באף אחד (בקטע של מצב רוח כמובן לא חלילה פיזית או מילולית )
אני יודעת שאני פוגעת בעצמי אך איני יודעת מה לעשות ולמי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימנעות - ניתן לטפל
עדי בדיחי27/09/2015שלום simi,
אני מבחינה שרוב הקשיים שאת נתקלת בהם דווקא קשורים אלייך באופן אישי ופחות לזוגיות. כלומר הקושי היומיומי שלך בוודאי משפיע על מערכות היחסים שלך עם המשפחה ועם בן הזוג. נשמע שיש דברים בעבודה שטוב לך איתם ויש דברים שפחות טוב לך איתם ואת פחות בטוחה בעצמך לגביהם. הדעות מסביב אף הן משפיעות עלייך. כלומר יתכן והסביבה משקפת לך משהו שאת גם חשה אותו בעצמך. כשאת מעלה אכזבה רבה מכך שאת עובדת מאוד קשה אך מרוויחה מעט, הסביבה שלך אף היא מודעת לכך ואולי מעודדת אותך לפתור את הבעיה. מתוך אהבה ודאגה אלייך.
את כותבת כי יש לך איזשהו קושי בתקשורת- את נוטה להסתגר (גם כך הכותרת שנתת להודעה שלך פה) וטולי זה חלק משורש העינין. אולי היה לך קל יותר לפנות לממונה עלייך בעבודה, או לכתוב לו מה את מצפה כרגע שתהיה התמורה לעבודתך שאת כה אוהבת. אולי היה לך קל יותר לדעת שיש ברשותך כלים טובים לפתח תקשורת טובה הן מול העבודה והן מול הסביבה האישית שלך.
הייתי ממליצה בחום על סדנא לתקשורת (חפשי ברשת, בוודאי יש הרבה), או כל טיפול אחר שיכול לסייע לך לפתח כלים - במקום הימנעות, יש ליזום. גם אם קשה, מטפל/ת יכול מאוד לסייע לך בכך. כיוון שמדובר במצב שהוא יותר קשור אלייך, טיפול פרטני יכול לסייע לך. ואם לא, כפי שהצעתי- סדנאות שקשורות לפיתוח מודעות, תקשורת, ביטחון עצמי. אלו דברים שגם יכולים לסייע לך לקבל כלים. בעבודה בניגוד לזוגיות, לא יסייעו לך לתקשר טוב יותר, לא לברוח מהקונפליקט- אלא להפך, כל עוד תהיי עובדת ש"לא עושה בעיות" ולא דורשנית או עומדת על שלה, כך גם לא יפנו אלייך ולא ינסו לסייע. אך אם את תדעי לגשת ולתקשר נכון- בוודאי שתקבלי יחס חזרה ותוכלי לפתח שיח.
ולכן להערכתי זה שורש העינין וכאמור, ניתן בהחלט לטפל. דרך הקופות או גם באופן פרטי ניתן לגשת לאיש מקצוע (גם קואוצ'ר יתאים במקרה הזה) ולנסות יחד לעלות על דרך מיטיבה יותר.
בהצלחה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)