מפחד שיימאס לי ממנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפחד שיימאס לי ממנה
    קינו
    30/09/2015

הי שמי הוא קינו בן 22
    במהלך התיכון והצבא היו לי 3 מערכות יחסים שאני מגדיר כרציניות שנמשכו כל אחת יותר משנה. עם כולן סיימתי את הקשר מאותה סיבה, נמאס לי מבת הזוג, נמאס עד לרמה שאני לא רוצה לדבר איתן יותר. בחיים לא הרגשתי געגועים או רגשות חרטה על פרידה.
    לפני חודש וחצי התחלתי לצאת עם מישהי חדשה חכמה יפה מצחיקה וכיפית. רדפתי אחריה קצת ולא יכלתי להוציא אותה מהראש שלי חיזרתי אחריה עד שנהיינו זוג.
    עכשיו אנחנו ביחד ואני מפחד פחד מוות שאני אקום בוקר אחד ולא ארצה אותה יותר, אני מפחד שאני אפתח את הפלאפון אראה הודעה ממנה ואתבאס כי לא יהיה לי חשק לדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד שיימאס לי ממנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

עדי בדיחי
    01/10/2015

שלום קינו,

אני רוצה להאיר מספר נקודות-
    ראשית, אתה בחור מאוד צעיר וכנראה גם רציני, שמחפש אחרי קשר לטווח ארוך. העובדה שניהלת 3 מערכות יחסים ארוכות עד גיל כה צעיר מלמדת הרבה על היכולת שלך כן לתרום ולהחזיק רגשית מערכת יחסים, על כל המשתמע- מחויבות, הדדיות, כבוד, אמון וכו'.

לגבי הדפוס החוזר- יפה שאתה מתבונן בהתנהלות ומנסה למצוא דרך בה כן תוכל לא להשתעמם מדי. ננסה להבין מה יש בקשרים האלו, או בבנות הזוג האלה, שגורם לך לרצות לגדוע את הקשר ברמה כה גבוהה. האם יתכן ואתה בוחר בנות זוג אשר "מציפות" מדי? לוחצות מדי? ישנם בני זוג שמאוד רוצים זוגיות אך רוצים גם חופש ומרחב, ולא להידבק אחד לשני. לחילופין ישנן בני ובנות זוג אשר לא מאפשרים חופש ולמעשה הזוגיות היא מרכז חייהם, ולא נשאר מקום ל"אני" להתפתח לבד. בעיקר בגיל כזה- זה מאוד משמעותי ועלול ללחוץ מדי.

כדאי לשאול כמה שאלות, כמו- איזה טיפוס אני של זוגיות? האם אני מחפש גם מרחב אישי בתוך הזוגיות- עד כמה הוא משמעותי לי כדי שאוכל להמשיך לקיים קשר? מה גורם לי להירתע מבת זוג? מתי אני מרגיש שמיציתי? מתי זה עולה על "רף" מסוים שאי אפשר להמשיך הלאה אח"כ?

האם בקשרים אלו היו קונפליקטים שחזרו על עצמם ובגינם הרגשת מחנק?

דבר נוסף, ביחוד בגיל זה, דבר שמאוד אופייני הוא עינין החיזור והרגשה של ערך עצמי גבוה, אחרי שהצלחנו "לכבוש" את היעד. כלומר, גם פה יש מישהי שבהתחלה סירבה ולאחר עבודה מצידך היא נענתה לחיזוריך. האם זה היה בשאר הקשרים? אמנם הקשרים היו מאוד ארוכים, יתכן ובכל זאת משהו בהיענות החיובית שלהן לאורך הזמן- גרמה לך להרגיש שזה מיצה את עצמו? חייבת לציין שכל אלו לגיטימים ושוב מציינת- בעיקר בגילך. אם היית בחור בן 35 ש"זז" ממערכות יחסים בנות שנה- אולי היו מוטיבים נוספים להתייחס אליהם. אך אתה נמצא בגיל של חיפוש מתמיד אחרי כל מיני דברים- זוגיות, עבודה, לימודים, טיולים, תחביבים... זה בסדר לסיים מערכות יחסים. השאלה היא האם בנוסף- היו שם טריגרים שמזרזים את סיום הקשר.

לסיכום, אתה נשמע לי בחור רציני שמחפש גם תשובות להתנהלות הקשרים שלך. זה מצוין ונשמע נכון. בקשר הזה, הנוכחי, אני ממליצה בחום לנסות כל, נניח, חודשיים- לעצור ולשבת רק עם עצמך כשמולך דף - ולכתוב מה אתה מרגיש בקשר, האם אתה עדיין "טעון" בתשוקה וברצון להמשיך, ובתוכנית כזאת כדאי שתנסה למצוא את "השלב הרגיש" בו אתה מתחיל לחוש שנמאס לך. אז חשוב להבין למה נמאס, ואיך כן כדאי לשמר קשר. לשמר קשר בהחלט אומר להפחית תדירות פגישות (ולבדוק איך זה בשבילך), לנסות לעשות דברים אחרים יחד, לנסות "לתדלק" את הקשר בעיניין ובחוויות משותפות אחרות לפני שזה הופך למשהו שהוא כבר בלתי נסבל עבורך.

שיהיה בהצלחה, וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו