לא נשארת לישון אצלו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא נשארת לישון אצלו
    מימי
    02/10/2015

שלום,אני בת 20 ואני נמצאת בזוגיות עם בחור מדהים יש כימיה והכל. הוא גם בגילי, אני באה ממשפחה מסורתית והוא מאמין. אנחנו לא גרים באותו אזור וכאן מתחילה הבעיה. בהתחלה הוא היה מגיע אליי וההינו יוצאים והוא היה חוזר בשעות מאוד מאוחרות ולכן גם אני כל פעם שיכולתי ההיתי מגיעה אליו וחוזרת הביתה לא נשארת לישון מה שמאוד מפריע לו. הוא מרגיש מרוחק ומופנם אפילו כועס למרות שהוא יודע שאצלי במשפחה זה לא נהוג שאחרי חצי שנה אני אשאר לישון אצל הבחור,למרות שאני סומכת עליו והוא מכבד והכל. גם היו ריבים על כך אצלי עם ההורים . הוא יודע מה התשובה בכל פעם שהוא שואל אותי אם אננ נשארת והוא ממשיך לשאול. אתמול נפגשנו אצלנו נהנו וההיתי צריכה לחזור הביתה והוא פשוט "זרק" אותי מהאוטו חייך חיוך בכאילו כשאמרתי לו שזה לא בסדר שככה הוא בוחר לסיים את היום הזה. היו לו דמעות בעיניים ראיתי שקשה לו ,אבל לא היה לי כוח לריב איתו. אפאחד לא דיבר מאז אתמול בערב. ואני מפחדת שהוא יחליט לסיים את זה.
    תודה על ההקשבה אשמח לעצה בהתאם תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא נשארת לישון אצלו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מענה לאחר החג

עדי בדיחי
    04/10/2015

שלום מימי

לצערי לא אספיק לענות היום. אשמח אחרי החג ביום שלישי.

חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מימי
    06/10/2015

היי , תודה על התייחסותך! אני רוצה להוסיף כמה דברים לפי השיחה האחרונה- הוא מרגיש שאין לו חברה שהוא לא בזוג שאנחנו מבלים ביחד בכלל,וקשה לו מאוד שההורים שלי מחליטים ואין את ההחלטה שלי בדבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מתייחסת-

עדי בדיחי
    06/10/2015

שלום מימי,

נראה כי הפערים אכן קיימים, כפי שציינת החל מהפער הגאוגרפי, אבל יתכן והפער המנטלי, התרבותי הוא אפילו רחב יותר. אני מבינה שאת מגיעה ממשפחה יותר מסורתית/ שמרנית שדוגלת גם בהרחקות מסוימות על הרקע הדתי -בזוגיות. הוא אמנם אדם מאמין, אך זוהי הגדרה רחבה מאוד. אדם בעל אורח חיים "חילוני" גם יכול להיקרא אדם מאמין- הרבה מאוד אנשים מאמינים. אין זה אומר שהם מאמינים גם בעניינין אלו של הרחקות. יתכן וזה משהו שעבורו, גם כגבר וגם בכלל, מאוד קשה. העובדה שהוא מכבד את זה היא מאוד משמעותית כאן. זה מעיד על הערכתו וקבלתו "אותך" ואת המקום ממנו את מגיעה. חשוב לעשות צעדים לבוא לקראתו על מנת שיחוש את קירבתך, באופנים בהם הדבר מתאים לך.

אני מאמינה שככל שתעשי פעולות בתוך הקשר שמראות שעל אף המרחק- אתם עדיין קרובים, בחיבור, בגישה, בתקשורת ותשתדלי גם יותר להיפגש עימו- הדבר יהיה משמעותי והוא ירגיש שהיתרונות בקשר עולים על החסרונות.

כפי שהוא אז היה מגיע אלייך וחוזר מאוד מאוחר- אפשר לחשוב על תוכנית כזאת בה את והוא תעשו את המאמצים- ימים מסוימים שאת מגיעה, ימים שהוא מגיע. שבתות עדיין נכנסות מאוחר- אפשר לחשוב על שישי החל משעות הבוקר המוקדמות ועד הצהריים.

דבר נוסף, בהנחה והקשר רציני - אולי הורייך יסכימו לארח אותו, כולל לינה, בביתכם, או- בבית סמוך של שכן טוב/קרוב משפחה - ותבלו את שארית הזמן יחד. יש לכך שתי משמעויות- האחת היא הזמן הרב שתהיו יחד ולכן תתקרבו, תאפשרו לזוגיות עוד מרחב מחיה. השפעה שניה היא להכיר אותו יותר לעומק להורייך, והוא יכיר יותר טוב את המנטליות והבית ממנו את מגיעה- זה בהחלט חשוב עבור המשך הקשר. הדבר יהווה שלב רציני יותר עבורכם, ואפשרויות מגוונות יותר של בילוי משותף.

בשלב זה יהיה כדאי להציע לו את האפשרויות שהעליתי כאן, לנסות לפייסו ולבדוק מה הכי מתאים לכם. נשמע שאת מאוד אוהבת אותו, ובהחלט ניתן לנסות יחד לגשר. לא הייתי ממליצה לעשות פעולות של הימנעות או להמשיך תקשורת של קצרים וכעס- אם באמת את רוצה בקשר. לעשות מאמצים של קירבה ופיוס בוודאי יועילו יותר והוא דווקא יראה בכך מקור והשראה לאותם צעדים מצידו. כלומר זה "יעשה לו חשק" לבוא לקראתך גם.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו