מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובד עצותשחר09/10/2015
שלום רב,
לפני קצת יותר משנה סיימתי זוגיות עם מישהי שהייתה הדבר הכי קרוב לאידאל שלי מבחינת בת זוג והיה בינינו חיבור שאין שני לו. הקשר היה שנה, במהלכו שנינו היינו סטודנטים. לפני שהתחלנו לצאת יחד, הייתי משוכנע שאיני מעוניין בזוגיות בשלב ההוא והבהרתי לה את העניין ואפילו הדגשתי שזה סתם יפגע בחברות הקיימת בלימודים. היא בכל זאת התעקשה שננסה וכך קרה. בתחילת הדרך המשותפת אני עדיין הייתי במין מחשבה שזה לא יחזיק הרבה ופשוט גרמתי לעצמי לא להיות בקשר. זה התבטא בעיקר במין תחושה ששידרתי שאני לא רואה עתיד/מחוייבות כלפיה יותר מהקיימת בשלבים הראשונים של הקשר. בעיקרון הייתי טיפש ולא רציני למרות כל החוויות הרציניות שהיו לנו. בסופו של דבר, עם המשך הקשר, אני מאמין שהחוסר ביטחון שהקנתי לה, הטעויות כבן זוג אכלו אותה מבפנים ולאט לאט היא איבדה את הרצון להמשיך את הקשר איתי. אני לעומת זאת התחלתי לפתח רגשות מאוד חזקים אליה ורצונות למשהו בהחלט יותר רציני. הבעיה שאת כל מה שהרגשתי וקיוויתו לו היה רק בתוך הראש שלי ולא במעשים בפועל (פחדים ממחוייבות שעדיין ליוו אותי בשלבים הללו). בסופו של דבר היא בחרה לעזוב אותי. הפרידה נחתה עלי כרעם ביום בהיר. אני יודע שהפרידה הייתה מוצדקת לחלוטין ובמקום, ואפילו הייתה טובה לי מכיוון שהיא גרמה לי להיפתח לרגשות שלי, למחשבות שברחתי מהן ובאמת להבין מה היה לי ומה הפסדתי. בשלבים הראשונים לאחר הפרידה מאוד ניסיתי לגרום לשנינו לחזור אך הייתי טיפש, אובססיבי ולחוץ והתנהגתי בהתאם, דבר שבכלל לא תרם לסיכוי חזרה אם בכלל היה וקיים. כך חלפה לה שנה של שמירת קשר קרוב חלקית (היה קשה להתנתק לחלוטין בגלל הלימודים המשותפים) שבו הסכמנו לשמור על קשר ידידותי (שגלש לפעמים לאינטימי). בכל הזמן הזה תמיד ידעתי שאני רוצה שנחזור להיות בזוגיות ורצון הזה ליווה מאחורי הקלעים כל סיטואציה בינינו אך לצערי הרב הצד השני פשוט לא היה במקום הזה. היה לי מאוד קשה עם המצב. אבל הקושי האמיתי היה בשלבים בו היו שיחות על הרגשות שלנו. מאז הפרידה ועד היום, לא משנה כמה זמן של נתק מוחלט/חלקי, ולא משנה באיזה סיטואציה היינו יחד תמיד היא אמרה לי את הדברים "אתה מאוד חסר, זה לא אותו דבר בלעדיך, אף אחד לא מתקרב לקרסוליים שלך, אתה מדהים"...ולפעמים היה יוצא לנו להיפגש וכל מה היה קורה בינינו היה פשוט נפלא (גם לפי דבריה) עד כדי כך שאנשים בסביבתינו היו בטוחים שאנחנו זוג יחד. בכל הרגעים הללו, הייתה עולה שאלת ה"האם יש סיכוי שננסה שוב". תמיד התשובה, היתה שהיא לא יודעת מה היא רוצה ואיפה היא נמצאת בחיים לא יודעת להחליט. כיום אנחנו מנותקים לחלוטין. בראש השנה קיבלתי הודעות ששוב שמשבחות אותי וכתבה לי ששום גבר לא מתקרב לקרסוליים שלי. אני כבר התגברתי עליה ומנסה להכיר בחורות אחרות אבל לא יכול להפסיק להתגעגע אליה ולרצות לנסות להיות יחד. היא מאוד נדירה, מושכת אותי בהמון אופנים ואישה שהייתי צועד איתה במסע החיים.
מה עושים במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לחזור להיות בקשר וכיצד?
טלי צרקינסקי09/10/2015שחר שלום,
מה שעולה ממה שאתה משתף בפורום הוא שבשלב מסוים בקשר, משהו אצלך השתנה, בוודאי ביחס בתוך הזוגיות, בצרכים וברצונות ויתכן גם באופן כללי ברצונות ובצרכים שלך.
בת הזוג שלך הגיבה מתוך מה ששידרת במהלך הקשר לפני שהחלטת שאתה רוצה את הקשר למקום רציני.
נשמע שעדיין בת הזוג כן זוכרת את הטוב בתוך הקשר וכן שאתה.
מה שאני חושבת שכן אפשר לעשות, אם אתם יכולים לארגן דבר כזה הוא להיפגש, לשוחח ברטרוספקטיבה (=ראיה לאחור) על מה שקרה בזוגיות, על מה שאתה הרגשת, על מה שהיא, על מה שקורה היום, האם היא רוצה לנסות את הקשר באיזו הדרגתיות והאם אתה רוצה לנסות לבחון האם יש אפשרות לחזור להיות ביחד. מה חשוב לכם? מה אתם רוצים שיקרה? מה החששות?
אני מקווה בשבילכם שיש את האפשרות לפחות להגיע להידברות, אז תדע שעשית באמת מה שיכלת.
דברים בחיים קורים, לעתים פחות רוצים להיות בקשר רציני ורוצים משהו יותר קליל ועוד.. יש דינמיקות בחיים ובדיוק את הדינמיקה הזו הייתי מציעה להביא לשיחה אתה, כי גם היא בוודאי מרגישה דברים ויש להן מקום לביטוי מעבר לסיסמה "אף גבר לא מגיע לקרסולייך" מה שיכול מאד להחמיא, אך על מנת להוציא דברים אלא הפועל כדאי להרחיב את המושג הזה גם לכולם הרגשי.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין חוסר אונים מולה
שחר09/10/2015טלי תודה רבה על התייחסותך !
בהודעה המקורית לא הספקתי לכתוב כל מה שרציתי...
אבל את נגעת בנקודה נכונה ועצתך היא פחות או יותר מה שבאמת עשיתי, מספר פעמים. הבעיה שלי היא שאני במצב מוזר כי מצד אחד אני מבין את האמת הפשוטה - נפרדו ממני ואני צריך להמשיך הלאה (וכך אני עושה עם כל הקשיים) ומצד שני, המציאות המורכבת שבה אני יודע שכל ההתעקשות הזאת (מצידה) להישאר פרודים, התחושה שהמצב הזה מאולץ והכל כל כך מתאמץ גורם לי להרגיש כמו אחד שחווה גזרה משמיים. אני לחלוטין הייתי מבין אם היא הייתה נפרדת ממני והולכת לדרכה, אבל היא לא הלכה. במשך כל השנה האחרונה אני רק שומע ממנה כמה שאני כזה וכזה, כמה שאיתי זה מדהים ושאני עוזר לה לגעת במקומות שהיא לא הצליחה... אבל היא משום מה לא מרגישה שזה זה. אולי אני תמים ואולי אני לא מסוגל להבין אותה באמת, אבל זה מרגיש לי ממש מוזר להימשך למישהו, לרצות להיות איתו, להתגעגע אליו וכל הזמן להגיד את זה אבל לא לעשות עם זה כלום.
חשוב לי לומר שהיא בחורה מאוד שאפתנית והשגית. תמיד נמצאת בטופ של כל תחום בו נוגעת ובהחלט אני יכול להגיד שהיא אישה מאוד מוצלחת. אבל, בלי קשר לזוגיות בינינו, היו לה הפרעות שהיא התמודדה איתן בחיים, ויש לה בעיה רצינית בקבלת החלטות ולא מעט חוסר ביטחון אישי.
בקיצור, אני לא מצליח להבין את הסיטואציה לעומק. ובגלל שאני לא מבין, הספקולציות מתחילות לצוץ (הדימיון שלי פורה...), החל מזה שבדיעבד מוזר לי שהיא כל כך התעקשה שננסה זוגיות כשאני לא הייתי מעוניין בהתחלה ועד לכך שאולי מלכתחילה היא לא תיכננה עלי לטווח הארוך (אולי רק לסמן V עלי) ורק חיפשה תירוץ לצאת מהקשר ומצאה אותו בצורת התנהגות שלא משדרת רצינות מספיקה בזוגיות ו"כאבי גדילה" במהלך הקשר
אני יודע שהפרידה הייתה מוצדקת, אני התנהגתי כאילו כל תפקידי בקשר זה רק לבוא ולא להתאמץ ללמוד, לבנות, להתחייב ולתחזק משהו רציני. עם זאת, אני יודע שזה פיספוס אדיר לא לתת הזדמנות שנייה. שנינו מאוד חכמים כשמדובר בלתקשר אחד עם השני ואני יודע שכל הבעיות שהיו בקשר יכולות להיפטר בקלות.
אני כל הזמן מנסה להבין למה אני פשוט לא מבטל/שוכח אותה לחלוטין וזהו, והתשובה היא שפשוט היא בן אדם עם סט תכונות נדיר שמשדר על הגל שלי באופן כל כך מדוייק ולכן אני לא מצליח לשכוח אותה. זה מרגיש דפוק, מפוספס וכגזרה משמיים.
מתנצל מראש על החפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
טלי צרקינסקי10/10/2015שחר שלום,
מה שאתה מתאר היא שהייתה פרידה אך איכשהו יש עדיין קשר, מה שקצת - הרבה, לא מאפשר להמשיך הלאה (לשניכם לדעתי), לסגור קצוות ואתה נמצא להערכתי במקום של "עניינים לא סגורים".
זה מה שצריך לפתור עכשיו.
אם אתם נפרדתם ואתה ממשיך לקבל ממנה מסרים שמעלים את האגו, מפרגנים, הם עלולים מאד לבלבל אותך והלכניס אותך לסחרחרה שאתה חווה ומתאר כעת.
אילו היה ניתוק לגמרי, זה כואב, נכון, פרידות ואבדנים הן דבר כואב, אך ניתן לאחר תקופה להמשיך הלאה..
מה שכרגע הייתי מציעה זה שני כיוונים:
1. כיוון אחד זה מה שהצעתי בתשובה הקודמת שלי והוא לנסות לראות האם אתם יכולים להגיע להידברות ואם יש על מה לדבר לגבי המשך קשר ופתיחת דך חדש ממקום בוגר והדדי.
2. במידה ואין, לא הייתי ממשיכה את הקשר והייתי מנתקת אותו. מדוע? כי הו מקשה עליך, הוא מבלבל אותך ויהיה לך יותר קשה להמשיך הלאה לזוגיות הבאה שלך באופן בריא ויש בחורות נוספות עם תכונות טובות שתוכלו להתחבר האחד לשניה.
גם לה זה לא מועיל שיש "חצי פרידה" אך נשארים בקשר.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)